07.05.2015      14:15
Še dober teden do jubilejne, 20. NT konference

Na NTK Poslovnem srečanju o konkretnih rešitvah za slovensko gospodarstvo

Letošnja novost na Microsoftovi NT konferenci bo NTK Poslovno srečanje.Letošnja novost na Microsoftovi NT konferenci bo NTK Poslovno srečanje.

Microsoftova NT konferenca, ki bo potekala med 18. in 20. majem v Portorožu, je pred vrati. Novost in nadgradnja letošnjega programa konference je poslovni del – NTK Poslovno srečanje, ki bo potekalo zadnji dan konference, v sredo, 20. maja. Namen dogodka je skupaj s predstavniki vlade, javnega sektorja in slovenskega gospodarstva poiskati odgovore na pereča vprašanja o prihodnosti stagnirajočega slovenskega gospodarstva.

Po krizi je na vrsti dolgo okrevanje

Negativni trendi v gospodarskih in družbenih razmerah so se po ugotovitvah Umarja po nekaj letih ustavili, opazne so pozitivne spremembe tudi na trgu dela. Vendar najnovejše poročilo poudarja, da je Slovenija med krizo utrpela nadpovprečno škodo, v primerjavi z drugimi članicami EU. Brez poseganja v strukturo slovenskega gospodarstva bomo za izgubljeno desetletje porabili še dodatno desetletje, da se Slovenija vrne v stanje pred krizo, opozarja Umar.

Dejstvo je, da je Slovenija na 70. mestu po indeksu globalne konkurenčnosti (GCI, Svetovni gospodarski forum (WEF)), 8 mest nižje, kot pred letom dni. Državam, ki zasedajo najvišja mesta, je po ugotovitvah WEF-a skupno eno: spodbujanje in izraba obstoječih talentov ter investicij, ki krepijo inovacije.

»V Microsoftu pričakujemo, da bo NTK Poslovno srečanje jasno pokazalo, da se kazalniki slovenske uspešnosti in konkurenčnosti lahko popravijo, če bo partnerstvo med javnim in zasebnim sektorjem trdno, tehnologija pa gonilna sila razvoja in napredka. Kot dokaz, da je to mogoče tudi v času gospodarske krize, so uspešne zgodbe poslovne preobrazbe v domačih podjetjih in javni upravi,« je o namenu organizacije letošnjega NTK Poslovnega srečanja spregovoril Robert Trnovec, generalni direktor Microsofta Slovenija.

Zgodbe o uspehu

Slovenija ima potencial razvoja največjih talentov in prodiranja v sam svetovni vrh na vseh področjih udejstvovanja, o čemer pričajo neverjetni uspehi naših športnikov, na čelu z najboljšo slovensko smučarko vseh časov Tino Maze. Skupaj z najmanjšim zmagovalnim samostojnim moštvom v svetovnem pokalu, vendar pravo inštitucijo v poslovnem smislu, Team to aMaze, bo gostja NTK Poslovnega srečanja.

Na dogodku bodo sodelovali uspešni podjetniki in posamezniki, ki bodo z nami delili svoje uspešne zgodbe. Vesna Vodopivec, direktorica sektorja za upravljanje s kadri na NLB bo predstavila učinke celovite preobrazbe banke. Marjan Papež, generalni direktor Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje ter Jurij Bertok, generalni direktor Direktorata za informatiko na Ministrstvu za javno upravo, bosta spregovorila o spremembah, ki jih je prinesla informacijska družba v njuna resorja. Dr. Mark Pleško, direktor Cosylaba, in Rok Uršič, direktor Instrumentation Technologies, vsak od njiju zgodbo o uspehu majhnega nišnega podjetja na globalnem trgu. Kot nosilec osrednjega predavanja na temo evropske konkurenčnosti bo z nami mlajši partner v svetovalnem podjetju A.T. Kearney, Domen Zadravec, pridružil pa se nam bo tudi častni gost, predsednik vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar.

Konkurenčnost in mednarodna uveljavitev

Osrednji del srečanja bo okrogla miza, na kateri bo v središču vprašanje o tem, kaj lahko podjetniku ali gospodarstveniku pomaga k dvigu konkurenčnosti in k mednarodni uveljavitvi. Te odgovore bo gostitelj srečanja Jaka Repanšek, MBA, ustanovitelj svetovalne družbe RePublis, iskal skupaj z dr. Danico Purg, direktorico in dekanjo IEDC - Poslovne šole Bled, Markom Fillijem, generalnim direktorjem RTV Slovenija, Jankom Medjo, predsednikom uprave NLB, Matejem Potokarjem, predsednikom Ameriške gospodarske zbornice v Sloveniji, Aleksandrom Zalaznikom, predsednikom Združenja Manager ter Robertom Trnovcem, generalnim direktorjem Microsofta Slovenija.

Več o dogodku na www.ntk.si in na strani NTK Poslovnega srečanja.

Kako je tehnologija spremenila vaše življenje?

Kako drastično je tehnologija spremenila svet?

Legendarni Windows XP v novembru povečal dele... 1
mbedrac  |  Popolnoma logično. Na računalnik z XP-ji...
Prva država, ki se želi povsem znebiti kovanc... 2
mbedrac  |  Gotovina ali elektronski denar ni isto. ...