Računalništvo, telefonija
02.10.2012 14:52

Deli z drugimi:

Share

Na Statističnem uradu RS imajo podatke na varnem

Podjetje Fujitsu je na Statističnem uradu Republike Slovenije (SURS) poskrbelo za prenovo infrastrukture za varnostno kopiranje podatkov. Danes SURS varnostno kopiranje podatkov izvaja z rešitvijo ETERNUS CS800 S2, ki uporablja napredno tehnologijo deduplikacije, s katero lahko zmanjša količino podatkov za varnostno kopiranje tudi do 95 odstotkov. Shranjevanje varnostnih kopij na visokozmogljivih sistemih za varnostno kopiranje v okolju SURS dosega hitrosti shranjevanja podatkov do 3,6 terabajtov na uro (TB/h) in tako prihrani približno 40 % časa glede na staro rešitev.
Na Statističnem uradu RS imajo podatke na varnem
Na Statističnem uradu RS imajo podatke na varnem

Statistični urad Republike Slovenije je glavni izvajalec in povezovalec dela na področju državne statistike, zato nenehno obdeluje podatke. Pri delu zaposlenim velik izziv predstavljajo predvsem podatkovne baze starejšega datuma, in sicer prav zaradi tega, ker jih uporabniki iz določenih razlogov nujno potrebujejo, na operativnih medijih pa zanje navadno ni dovolj prostora. Podatke, ki jih trenutne statistične naloge ne uporabljajo, zato zaposleni pogosto preselijo na druge cenejše medije. Pri tem pa velja, da čim daljši je čas hranjenja, tem večji so stroški. Pri zelo starih podatkih je treba podatke zaradi kakovosti samih medijev prepisovati.

Podjetje Fujitsu je na SURS implementiralo napravo za varnostno kopiranje podatkov ETERNUS CS800 S2. Naprava uradu zagotavlja visoko hitrost kopiranja in obdelave podatkov z različnih pomnilniških medijev. Uporaba močne enkripcije skrbi za varno kopiranje občutljivih podatkov na rezervno lokacijo. Sistem temelji na napredni tehnologiji deduplikacije in omogoča zmanjšanje količine podatkov za varnostno kopiranje (tudi do 95 odstotkov). Pri tem je shranjevanje varnostnih kopij na zmogljive diskovne sisteme cenovno ugodnejše in posledično zmanjšuje skupne stroške lastništva rešitve. Fujitsu je poskrbel za implementacijo rešitve ETERNUS CS800 S2 v obstoječe informacijsko okolje ter njeno povezavo z ostalimi delovnimi sistemi in omrežji. Na SURS so se odločili za napredno izvedbo varnostnega kopiranja, ki ga odlikujeta hitrost in skalabilnost. Z implementacijo Fujitsu ETERNUS CS800 S2 so na SURS čas, potreben za varnostno kopiranje podatkov, skrajšali za 40 odstotkov.

“Varna in zanesljiva hramba podatkov je zelo pomembna za vse organizacije, še toliko bolj pa to velja za najvišje vladne ustanove, kot je Statistični urad. Bistvena prednost sistema ETERNUS CS800 S2 je možnost varnega kopiranja podatkov na eno ali več rezervnih lokacij. Z uporabo tehnologije deduplikacije podatkov lahko znatno zmanjšamo količino podatkov, ki se prenaša na drugo možno lokacijo prek povezave LAN. Tehnologija virtualnih pomnilniških knjižnic (VTL) pa nam omogoča zelo hitro shranjevanje in restavriranje podatkov – do 3,6 TB/h,” je povedal Milan Kajič, razvojni inženir na Statističnem uradu Republike Slovenije.

Naprava Fujitsu ETERNUS CS800 S2 samodejno upravlja vse funkcije v povezavi z deduplikacijo in podvojevanjem podatkov ter nastavitvami strojne in programske opreme. Sistem tudi samodejno optimizira zaščito podatkov, skladno s topografijo omrežja. Rešitev zagotavlja enostavno razširljivost do kapacitete 160 TB (uporabne kapacitete) in se preprosto poveže v že obstoječe okolje za zaščito podatkov.

“Strokovnjaki podjetij Fujitsu in Our Space Appliances so tekom implementacije dokazali, da obvladajo področje varovanja informacij do podrobnosti. Implementirana rešitev omogoča enostavnejšo, hitrejšo in za naročnika cenejšo hrambo občutljivih podatkov,” je povedal specialist za rešitve za hrambo podatkov pri Fujitsu Slovenija Tomaž Kužnik.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH
Za več informacij so vam na voljo pri Fujitsu Technology solutions GesmbH
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Fujitsu logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Tiskarna Igma-Graf, Martin Škofljanec s.p.

Brege 60, 8273 Leskovec pri Krškem, Tel: 040 744 158
Kako vam lahko reklamna majica pomaga pri promociji vašega podjetja Promocije podjetja se je potrebno lotiti na pravi način, saj potencialna stranka ne sme imeti občutka vsiljivosti ... Več

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15a, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Podjetje Prana 3stil je specializirano za računalniške stortve, kot so razvoj Windows/Linux programske opreme, prodaja, servis in podobno. Več

e-asist d.o.o.

Taborska cesta 19, 1230 Domžale, Tel: 040 879 080
Težave s tiskalniki? In to ravno takrat, ko imate največ dela? Z vključitvijo naprav v sistem nadzora, vam podjetje e-asist d.o.o. lahko zagotovi najmanjše število okvar ... Več
Bronasti partner

BIROMATIK NT d.o.o.

Ulica Staneta Severja 18, 2000 Maribor, Tel: 02 300 03 60
Storitve podjetja Biromatik NT Prednosti BIROMATIK-a so v izdelavi »butičnih programskih produktov«. To so specialne rešitve po želji uporabnikov. Vsaka stranka, ne glede ... Več