Računalništvo, telefonija
23.04.2014 08:12
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Upravljanje mobilnih naprav Android z oddaljenega računalnika

Najnovejša XLAB-ova aplikacija ISL Light 2.0 za Android sedaj omogoča povezovanje z računalnika na mobilno napravo Android in nadzor telefona ali tablice na daljavo z uporabo računalniške miške in tipkovnice. Aplikacija je na voljo brezplačno v spletni trgovini Google Play.
Upravljanje s telefonom Android z računalnika
Upravljanje s telefonom Android z računalnika

Trend vključevanja zasebnih telefonov v službo prinaša tudi potrebo po tehnični podpori zaposlenim, ki uporabljajo pametne telefone in tablice v službene namene. »ISL Light za Android je idealna aplikacija za podjetja, ki sledijo konceptu »Prinesi svojo napravo« (Bring Your Own Device), saj se v takem delovnem okolju pogosto pojavljajo zahteve po tehnični podpori na mobilnih napravah. Strokovnjak IT se lahko v nekaj sekundah s svojega računalnika poveže z eno napravo ali več napravami in na daljavo upravlja s telefonom, namesti poslovne aplikacije, uredi varnostne nastavitve ali upravlja s podatki,« razlaga Jure Pompe, direktor slovenskega visokotehnološkega podjetja XLAB. V kratkem video posnetku si lahko ogledate, kako svetovalec na računalniku vidi zaslon oddaljene mobilne naprave in kako z njo upravlja.

ISL Light 2.0 za Android trenutno omogoča povezovanje z mobilnimi napravami Samsung z operacijskim sistemom Android 4.2.2 ali poznejšimi. »Načrtujemo, da bomo v prihodnje podporo za mobilne naprave razširili tudi na telefone in tablice drugih proizvajalcev,« pravi g. Pompe.

Podpora za mobilne naprave je najnovejša funkcija aplikacije ISL Light, ki je v osnovi aplikacija za hitro in enostavno podporo in dostop do oddaljenih računalnikov s telefonov in tablic, ki uporabljajo operacijski sistem Android.

Deljenje datotek: hiter dostop do datotek na računalniku z Androida

ISL Light Android 2.0 vključuje še eno pomembno novo funkcijo: deljenje datotek. To je funkcija, ki je že nekaj časa v naboru funkcij namizne različice oddaljenega dostopa ISL AlwaysOn. Uporabniku omogoča, da na svojem računalniku deli izbrane datoteke in mape z dostopom ISL AlwaysOn in do njih dostopa s svojega telefona ali tablice Android. Uporabnik se tako lahko izogne nalaganju svoje vsebine v oblak in lahko kljub temu dostopa do svojih datotek hitro in kjerkoli. Pod novim zavihkom Datoteke lahko uporabnik na svoji mobilni napravi vidi seznam svojih oddaljenih računalnikov, izbere želene datoteke in jih prenese.

Boljša uporabniška izkušnja z novim grafičnim vmesnikom

»ISL Light Android 2.0 smo popolnoma prenovili. Naš cilj je bil optimizirati grafični vmesnik, da bi uporabniku ponudili še boljšo izkušnjo z našo aplikacijo,« pravi Damjan Mrkun, oblikovalec v podjetju XLAB. Poleg bolj čiste in moderne podobe nova razporeditev omogoča lažjo navigacijo med različnimi storitvami, ki jih aplikacija ponuja; oddaljen dostop (zavihek Računalniki), oddaljeno podporo (zavihek Podpora) in deljenje datotek (zavihek Datoteke).

Druge novosti, ki jih prinaša ISL Light Android 2.0:

  • besedilni pogovor med podporno sejo,
  • možnost »Zapomni si geslo« za oddaljene računalnike,
  • izboljšano delovanje in hitrejšo povezljivost.

ISL Light Android 2.0 je na voljo brezplačno v trgovini Google Play. Uporabniki, ki imajo staro različico aplikacije na svoji mobilni napravi že nameščeno, bodo morali staro različico odstraniti z naprave in šele nato prenesti ter naložiti novo. Samodejna posodobitev ni mogoča zaradi spremembe certifikata.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem XLAB
Za več informacij so vam na voljo pri XLAB
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem XLAB? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847
Zlati partner

EUDACE d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 05 994 21 60
Spoznajte podjetje Eudace Podjetje Eudace deluje na področju vpeljave ISO standardov, izvedbe izboljšanja informacijske varnosti v podjetju, varstva osebnih podatkov in poslovnega ... Več

RETTRO d.o.o., vaš partner v razvoju IT-rešitev

Šlandrova 4b, 1000 Ljubljana, Tel: 031 313 312
Mikro podjetje Rettro d.o.o. je specializirano za razvoj različnih informacijskih sistemov z najnovejšimi tehnologijami po meri naročnika. Znanje in izkušnje Rettrovih strokovnjakov ... Več
Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Podjetje Vibor z unikatnim pristopom že od leta 1993 zagotavlja neprekinjeno podporo celotni organizaciji z zanesljivo opremo ter rešitvami, ki poenostavljajo in povezujejo delovne ... Več