22.03.2013      11:44
Slovenska oglaševalska zbornica

Nagrado Oglaševalska osebnost prejme Dejan Turk

Dejan Turk je prejel nagrado Oglaševalska osebnostDejan Turk je prejel nagrado Oglaševalska osebnost

Oglaševalska osebnost je letna stanovska nagrada, ki jo podeljuje Upravni odbor Slovenske oglaševalske zbornice bodisi za izjemen dosežek, ki je v preteklem koledarskem letu zaznamoval področje oglaševanja, bodisi za kontinuiran prispevek k razvoju slovenske oglaševalske stroke v daljšem časovnem obdobju. Nagrado Oglaševalska osebnost letos prejme Dejan Turk, predsednik uprave družbe Si.mobil. Nagrado bo na jutrišnji zaključni prireditvi s podelitvijo nagrad 22. SOF-a podelila predsednica Upravnega odbora SOZ gospa Milena Štular.

Po opravljeni diplomi na Ekonomski univerzi na Dunaju, se je Dejan Turk zaposlil v podjetju McDonald's Slovenija, kjer je začel svojo karierno pot kot vodja restavracije in leta 1999 postal generalni direktor celotne mreže restavracij v Sloveniji in Hrvaški. Leta 2003 se je kot generalni direktor zaposlil v podjetju Metropolis Media.

Avgusta 2004 pa se je pridružil Si.mobilu kot direktor marketinga in prodaje. Dve leti kasneje je bil Dejan imenovan za člana uprave za trg, marca 2007 pa je postal predsednik uprave Si.mobila. Pod njegovim vodstvom je družba pridobila certifikat Družini prijazno podjetje in Ugleden delodajalec. Si.mobil je že dvakrat pridobil tudi priznanje Zlata nit za najboljšega zaposlovalca v kategoriji velikih podjetij in je že leta med najbolj zaželenimi zaposlovalci v Sloveniji.

Podjetje pa je pridobilo tudi številne druge nagrade s področja komuniciranja in marketinga. Dejan je za odličnost v "komunikacijskem voditeljstvu" za območje Evrope in Srednjega vzhoda prejel častno priznanje EXCEL 2009, po izboru skupine 40 gospodarskih novinarjev, strokovnjakov na področju gospodarstva, finančnih trgov in poznavanja podjetij je postal Naj direktor leta, postal pa je tudi Manager leta 2009. Njegovo vodenje Si.mobila je zaznamovala tudi rast skupnosti uporabnikov in izrazito zeleno poslovanje. Si.mobil ima vzpostavljen in ustrezno vzdrževan sistem odgovornega in okolju prijaznega delovanja, ki izpolnjuje zahteve standarda ISO 14001. V letu 2013 pa je postal eden od prejemnikov Nagrade za gospodarske in podjetniške dosežke kot priznanje tistim gospodarstvenikom, ki že vrsto let uspešno vodijo svoja podjetja, ki jo podeljuje GZS.

Dejan Turk je tudi predsednik Združenje Manager in predsednik upravnega odbora Unicef Slovenija.

Dejan je že vrsto let dejaven tudi v Slovenski oglaševalski zbornici, med drugim je bil predsednik 15.  Slovenskega oglaševalskega festivala leta 2006. V obdobju 2007-2010 pa je bil Dejan tudi član Oglaševalskega razsodišča, ki deluje pod okriljem zbornice.

Dejanova karierna pot, ki ga je vodila od vodilnih mest v marketingu pa vse do predsednika uprave, je v veliki meri vplivala na njegovo razumevanje in zavedanje o pomembnosti postavitve celovite, dolgoročne tržnokomunikacijske strategije, ki sledi jasnim poslovnim ciljem ter  o odličnosti v izvedbi. Pri tem je grajenje partnerskih odnosov zagotovo tudi eden po ključnih dejavnikov uspeha, s kateremu stremi letošnji nagrajenec. Zato ni presenečenje, da je podjetje Si.mobil postalo eno najuspešnejših ne samo v svoji branži, pač pa tudi v celotnem gospodarstvu. Si.mobil je prejemnik številnih nagrad s področja tržnokomunikacijske stroke.

Dejan se dotakne vsakogar. Je izjemen človek, ki ve in sluti več kot drugi, je motivator in navduševalec vseh, ki ga obkrožajo. Je nekdo, ki ve, da je pot cilj in cilj pot – in tako tudi ravna. Je voditelj in usmerjevalec, a hkrati tudi poslušalec, ki pozna moč empatije in sočutja. Etika zanj ni prazna beseda, temveč vrednota, tako v poslovnem kot v zasebnem življenju; pravičnost pa ni nekaj imaginarnega in abstraktnega, temveč princip, po katerem ljudje uravnavamo svoja dejanja in življenja.

V prostem času je Dejan predvsem Dejan, ki dobiva navdih pri svojih otrocih in ženi Mateji. Je izjemno skrben in aktiven družinski človek. Sprosti se ob izumiteljskih podvigih, ki se jih loteva s hčerko Perino in sinom Valom, z družino pa preživi kolikor se da časa v naravi. Poleti predvsem na Jadranu na barki, pozimi pa na belih strminah. Vedno znova mu nasmeh na obrazu narišejo iskrena in kreativna darila Perine in Vala – od risbic do pobarvanih kamenčkov in doma narejenih lutkovnih predstav – pri katerih jima z vedno novimi kreativnimi predlogi pomaga Mateja.

Za svoj izjemen in dragocen prispevek k razvoju slovenske oglaševalske stroke prejme Dejan Turk stanovsko nagrado Oglaševalska osebnost.

Kako je tehnologija spremenila vaše življenje?

Kako drastično je tehnologija spremenila svet?

Revolucionarno odkritje: Baterije, ki jih lah... 8
vazl  |  Ja, res, sem bral da so jih testiral in ...
Če nameravate kupiti pogon Solid State, nikar... 1
teenytinydevil  |  sploh ne priporočam nakupa nand ssdjev v...