21.04.2012 10:46
Posodobljeno 12 let nazaj.

Naj bo upravljanje IT-ja »Easy«

EasyVista

Tako kot je v vsakdanjem življenju pomembno pridobiti iz okolice, v kateri funkcioniramo različne parametre, ki vplivajo na naše odločitve, moramo tudi v IT okolju poskrbeti za ustrezno zbiranje, upravljanje, obdelavo in vizualizacijo podatkov o dogajanju v našem IT okolju. Tu gre predvsem za centralizacijo podatkov in informacij na osnovi ITIL procesov, ki nam omogočajo podatke v realnem času glede npr. trenda odprtih incidentov, opreme, ki je največkrat v okvari, IT agenta, ki je rešil največ problemov itd. Za primer vzemimo enega izmed najboljših igralcev tenisa na svetu. Na osnovi analize in vizualizacije njegovega servisiranja lahko zaključimo, da je med 80 in 85 % servisov usmerjenih v levi zgornji kot igrišča nasprotnega igralca (slika zgoraj). Tako si lahko njegov nasprotnik pred tekmo zastavi strategijo odgovora na sicer odlično servisiranje in s tem poveča možnost zmage. Lahko zaključimo, da je v IT svetu merjenje predvsem na nivoju storitev malce bolj kompleksno, vendar vseeno, za strateške usmeritve IT­ja je ključnega pomena vizualizacija podatkov o dogajanju v IT okolju.

EasyVista je prvo orodje na svetu, ki je bilo certificirano s strani PinkElephant za 15 ITIL procesov. Je pa tudi prvo orodje, ki združuje upravljanje ITIL procesov, upravljanje IT imetja in projektno vodenje preko enega samega centralnega mesta. Pri nas je distributer za jugovzhodno Evropo podjetje ITSM CENTER d.o.o.

EUDACE d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 05 994 21 60
Spoznajte podjetje Eudace Podjetje Eudace deluje na področju vpeljave ISO standardov, izvedbe izboljšanja informacijske varnosti v podjetju, varstva osebnih podatkov in poslovnega ... Več

BONAJO d.o.o.