Računalništvo, telefonija
11.01.2017 14:47
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najboljše igre igranja vlog v letu 2016

Najboljše igre igranja vlog v letu 2016
Najboljše igre igranja vlog v letu 2016

Leto je ponovno naokrog, za vas pa smo pripravili seznam najboljših RPG iger ravnokar preteklega leta. Gre za odlične igre, ki bi jih moral preigrati vsak ljubitelj žanra. Ste v dilemi in več ne veste, katero igro, ki bi bila vredna vašega časa in denarja, bi preigrali? Potem ste na pravem mestu!


VI. Salt and Sanctuary

Če doživetje igre strnem v en stavek, bi rekel: “Odlična 2D imitacija serije Dark Souls, kjer ima tepeškanje in težavnost prednost pred zgodbo.” S tako površnim opisom bi igri naredil veliko krivico. Nikakor ne gre samo za klon bolj znane sovrstnice. Glede na to, da je sadež dela le dveh oseb je presenetljivo, kako uspešno uspe ujeti občutek temačnega in depresivnega sveta. Zna vas pritegniti s svojim mračnim okoljem, težavnimi šefi, pobiranjem duš, tempom… meh, pa smo ponovno pri Dark Souls.

Naš opis igre najdete tukaj.

V. Grim Dawn

V zadnjih letih smo po zaslugi Diablo serije dobili precejšnje število sekaščin, a le redke so uspele doseči občutek in uspešnost originala. Ena izmed teh je Grim Dawn, ki ji mnogi pojejo slavo. Pa ne zaman. Izkazal se je za več kot soliden akcijskih iger igranja in za celo boljšega naslednika drugemu Diablu, kot Diablo 3. Bojni sistem je dinamičen in zasvojljiv in čeprav zgodba ni nič posebnega, služi svojemu namenu. Razvojni studio Crate Entertainment se je dela lotil pazljivo in z dobršno mero potrpežljivosti, ob tem pa je ves čas poslušal igralce in njihove želje, ki jih je v veliki meri uvedel v igro. Gre za pravi primerek, kako bi naj izgledal napredek igre v zgodnjem dostopu in tudi z letošnjim izidom se razvoj še ni zaključil. Zaradi vsega tega Grim Dawn izstopa iz povprečja in je eden od najboljših ARPG-jev – ne le letošnjega leta, ampak vsega časa.


IV. Deus Ex

Prva izmed visoko-proračunskih iger na seznamu. Čeprav bi se večina ljudi strinjala, da Deus Ex: Mankind Divided ni tako uspešen kot Deus Ex: Human Revolution, gre še vedno za zelo solidno prvoosebno igro z klasičnimi elementi iger igranja vlog. Stalno nadgrajujete vašega karakterja, že vsem poznanega Adam Jensona, med tem pa se ves čas ukvarjate z različnimi srečanji, ki jih na pladnju ponuja svet, ustvarjen s strani Eidos Montreala in Square Enixa. Vaša igralna izkušnja se razlikuje glede na to, kako pristopate k različnim situacijam in kako nadgrajujete vaš lik. Se raje skrivate v sencah in skrivaj onesposabljate sovražnike? Ali pa se težko oboroženi zaganjate v množice? Ravno v tem aspektu ostaja Mankind Divided zvest svojim koreninam in ravno ta občutek svobode ga uvršča na našo lestvico.

III. Tyranny

Tretje mesto pripada igri Tyranny izpod rok Paradox Interactive in Obsidian Entertainment. Če ste igrali Pillars of Eternity, vam bo stil takoj poznan. Tyranny je namreč nadaljevanje, sicer ne po vsebini in zgodbi, temveč po stilu in občutku. S poudarkom na zgodbi in stranjo za stranjo teksta sicer ni primerna za vsakogar, ampak ko enkrat padeš v svet spletk in uničenja, hitro mine par ur, brez da bi se tega zavedal. Čeprav tudi z igralne plati igra ni slaba, je zgodba definitivno njen najboljši del. Ampak ne gre še za eno stereotipno zgodbo dobrega proti zlu, igraš namreč kot zlobnež oziroma eden izmed glavnih tako imenovanih “fatebinderjev”, ki služijo zlobnežu, ki si je pokoril že skoraj ves svet. Tako je od vas, kako boste pristopili k danim situacijam in ali boste izkazali usmiljenje ali ostali zvesti svojem slovesu. Odlična igra za vsakogar, ki obožuje dobro interaktivno zgodbo in ki mu branje ni odveč.


II. Dark Souls 3

Dobro staro šeškanje z usklajenim izmikanjem, kot ga imamo najraje. Tretji in tudi zadnji del v seriji je uspel še nadgraditi, že tako dobra predhodnika. Prisotna je osnovna zgodba, ki pa ljubitelje George R.R. Martina in J.R.R. Tolkiena ne bo navdušila. Vendar prav je tako. Staro kraljestvo ponuja na pogled osupljive arene in krvoločna soočenja. Še vedno je tako težavna kot vedno. Vse od naključnih okostnjakov pa do, na prvi pogled nepremagljivih, šefov vas lahko pokonča in tako morate ves čas imeti oči na pecljih. Igra je odlična predvsem zaradi svoje igranosti in fantastičnih šefovskih pretepov, ki bodo na vas napravili tudi izjemen vizualni vtis. Dobri stari Dark Souls, kot ga poznamo in ga je, celo na užitni ravni, igrati na PC.


I. Darkest Dungeon

“Propad, se je zgrnil nad našo družino. Se spominjaš našega veličastnega dvorca? Razkošje, Pohlep, ki sta nad nas zgrnil antično zlo. Prosim, vrni se in reši našo družino obupa in zla.”, je začetek, kot bi rekel Zola, beznične prepovedi o pohlepu in norosti. Že pred začetkom vam stalno prisoten narator da vedeti, da ima igra temačno podlago. Že takoj, ko se s prvo skupino najemnikov podate v temačne dvorane, se začnete zavedati, da boste še trpeli. Ob boju vam namreč hitro uide kakšna kletvica zaradi sistema, kjer je veliko odvisno tudi od sreče, vas hitro zgrabi obup. Ko že izgleda, da vse deluje proti vam, se zgodi eden tistih nepozabnih trenutkov, ko kljub slabim možnostim premagate sovraga in zagledate žarek upanja. Darkest Dungeon jo po naši oceni najboljša RPG igra leta. V njej boste v svetu obupa in groze odvrženi v najbolj zakoten del znanega sveta, kjer boste z raznolikimi najemniki preiskovali, s pastmi in sovragi zapolnjene, beznice. Smrt, ki je prisotna povsod, norost, ki prevlada razum. Igra, ki povzroči sive lase tudi veteranom žanra.


Se s seznamom strinjate? Poznate igro, ki si bi zaslužila omembo? V komentarjih delite z vami vašo lestvico najboljših RPG iger v letu 2016.


Vabljeni tudi na naš forum, kjer lahko z osebjem portala GAMINGsi pokraljate o igrah, tehniki ali poiščete nasvete pri nakupu.


Vas zanimajo tudi najslabše igre in razočaranja leta 2016? Spremljajte nas še naprej ;).


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem GS IT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri GS IT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem GS IT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več
Zlati partner

Exclusive Networks Slovenia d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 01 292 76 51
Za nemoteno poslovanje potrebujete trdo in varno omrežno infrastrukturo. Podjetja brez vzpostavljene trdne infrastrukture pogosteje trpijo zaradi slabe uporabniške izkušnje za zaposlene ... Več
Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več

8000plus d.o.o.

Kajuhova ulica 64, 2310 Slovenska Bistrica, Tel: 064 248 123 (podpora), 031 782 321 (nakup)
8000plus: 1, 2, 3 – vse digitalne rešitve na enem mestu Od spletnega gostovanja, oblačnih rešitev in programiranja do urejanja dokumentacije za razpise, kibernetske varnosti, ... Več