Računalništvo, telefonija
21.04.2015 10:39
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najboljše igričarske slušalke so …

Vsi, ki radi igrate igrice bodisi na računalniku bodisi na napravah Xbox One ali PS4, se zagotovo zavedate pomena dobrih slušalk. Povsem drugačno uporabniško izkušnjo kakovostne slušalke zagotavljajo tudi tistim, ki pogosto opravljajo videoklice ali pa na računalniku poslušajo glasbo. Na trgu je na voljo cela množica različnih znamk in modelov, a katere slušalke so najboljše?
Najboljše igričarske slušalke so ...
Najboljše igričarske slušalke so ...

Vizualni elementi so zagotovo glavno bistvo računalniških igric, a zvok na poseben način dopolnjuje igričarsko izkušnjo. Čeprav so igrice funkcionalne tudi brez zvoka, v tem primeru izgubijo svoj zabavni del. Če igraš igrice, so ti znani specifični zvoki, ki se navezujejo na posamezne scenarije in ki spodbujajo določena čustva ter poudarijo dramatičnost dogodkov. In čeprav je izbira slušalk odvisna od želja in preferenc posameznika, obstajajo nekateri splošno priljubljeni modeli, s katerimi zagotovo ne moreš zgrešiti.

Koliko smo v povprečju pripravljeni odšteti za računalniške slušalke?

Na portalu ceneje.si ugotavljajo, da so med slušalkami z mikrofonom po priljubljenosti najvišje znamke Razer, Logitech, Kingston, Renkforce, Plantronics in Philips. Največ uporabnikov portala si ogleduje modele v cenovnem razredu med 60 in 100 evri, pri čemer pa so tudi določena odstopanja. Proti samemu vrhu po priljubljenosti beležijo brezžične slušalke Logitech z mikrofonom G930 GAMING, za katere je treba odšteti od 167 evrov naprej, na drugi strani pa so na portalu ceneje.si po številu ogledov kmalu za njimi slušalke Renkforce z mikrofonom PH-S556M, ki jih dobiš že za malo pod 13 evri.

Razer, Logitech, Kingston ali katere druge slušalke?

Prvo mesto po priljubljenosti na portalu ceneje.si beležijo pri slušalkah Razer z mikrofonom Kraken Pro Gaming Green Analog, ki jih proizvajalec oglašuje kot najudobnejše gaming slušalke vseh časov. Pri oblikovanju so se osredotočili na idealno razmerje med funkcionalnostjo, učinkovitostjo in minimalno težo, slušalke pa so na voljo od malo pod 83 evri dalje. Na drugem mestu jim sledijo slušalke Logitech G430 z mikrofonom, ki ponujajo možnost obračanja blazinic za 90 stopinj in sistem odpravljanja šumov. Tvoje so od 70 evrov naprej.

Tuje spletne strani kot najboljše slušalke nižjega cenovnega razreda navajajo slušalke Kingston HyperX Cloud II z mikrofonom, ki za razumljivo ceno (okoli 100 evrov) prinašajo vse, kar lahko uporabnik od slušalk zahteva, poleg tega pa imajo tudi nekatere dodatne funkcije; med drugim spominsko peno na naglavnem traku, ki poskrbi za maksimalno udobje, in virtualni prostorski zvok 7.1.

Kaj je treba preveriti pred nakupom slušalk?

1. Kompatibilnost z operacijskim sistemom. Še tako skrbno izbrane slušalke ti ne pomagajo nič, če ne delujejo na tvojem računalniku. Ta točka je zelo pomembna tudi, če nameravaš slušalke uporabljati še na napravah Xbox ali PS.

2. Žične ali brezžične slušalke? Seveda so brezžične bolj praktične, a lahko jih pozabiš napolniti, nato pa ti »crknejo« sredi igre. Žične so po drugi strani opremljene z dolgo žico, ki ti je lahko na poti in se nerodno spotikaš obnjo.

3. Izolacija šumov iz okolja. Če imaš računalnik v prostoru, kjer se nahajajo tudi drugi ljudje, se lahko s takšnimi slušalkami (ki so bile, mimogrede, prvotno narejene za pilote) popolnoma izoliraš iz okolice in vseh zvokov, ki prihajajo od zunaj.

4. Cenovni razred. Dražje ne pomeni vedno tudi boljše, saj lahko visoka cena odraža zgolj blagovno znamko, ne pa tudi dejanske kakovosti.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem CENEJE d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri CENEJE d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Ceneje.si logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem CENEJE d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Crayon

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 0597 87 142
Crayon je globalno podjetje, ki svojim strankam pomaga zgraditi komercialne in tehnične temelje za uspešno digitalno transformacijo v oblak. Ponujamo celovite IT rešitve migracij ... Več

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Podjetje Redit d.o.o. je za uporabnike ključnega pomena saj s svojimi storitvami poskrbi za nemoteno delo od doma oziroma za to, da računalnik deluje tako, kot od njega pričakujemo. ... Več
Zlati partner

EPSON

, ,