21.08.2013 19:04

NajdiLjubezen.si – Slovenci in spletne zmenkarije

Spletno mesto NajdiLjubezen.si, ki deluje že več kot leto dni in združuje več kot 30 tisoč uporabnikov, je pripravilo nekaj zanimivih ugotovitev glede navad uporabnikov spletnih zmenkarij. Napredni računalniški algoritmi za analizo in anonimizacijo so namreč ugotovili več trendov obnašanja uporabnikov, ki ljubezen in nova poznanstva iščejo preko spleta. Najhitreje rastoči spoznavni portal v Sloveniji tako ugotavlja, da je videz partnerja še vedno zelo pomemben, glede na trenutno gospodarsko stanje pa niti ni tako presenetljivo dejstvo, da ženske bistveno več pozornosti namenjajo moškim z višjimi osebnimi dohodki.
NajdiLjubezen.si - Slovenci in spletne zmenkarije

Spletno mesto NajdiLjubezen.si mesečno obišče več kot 45 tisoč različnih spletnih uporabnikov, ki v povprečju na portalu preživijo dobrih 5 minut. Med registriranimi uporabniki je čas, prebit na omenjenih spletnih straneh, znatno višji, saj si dnevno vzamejo dobre četrt ure za pregled svežih kontaktov in sporočil. Najbolj priljubljen del portala je seveda klepetalnica, ki je aktivna večji del dneva. Poleg pričakovano visoke pozornosti, namenjene ogledovanju profilov in fotografij, uporabniki zelo radi preberejo nasvete glede zmenkov in t. i. “Dnevnik ženskarja”, v katerem je moč najti veliko zabavnih vsebin s področja (spletnih) zmenkov.

Očitno se tudi spletna ljubezen začne s pomežiki. Prav te omogoča spletno mesto NajdiLjubezen.si in večina uporabnikov za prvo komunikacijo uporabi prav pomežike, ki nato prerastejo v izmenjavo sporočil. Kot zanimivost velja omeniti, da se za uporabo spletnih zmenkarij poleg tradicionalno mlajše populacije odloča vse več starejših uporabnikov in uporabnic, zato je povprečna starost obeh spolov med registriranimi uporabniki višja od 30 let. Najvišje število samskih uporabnikov in uporabnic je tako v starostni skupini med 25 in 40 let. Najbolj aktivno nove partnerje iščejo uporabniki in uporabnice med 20. in 30. letom starosti, pri čemer so moški v povprečju 1,5-krat bolj aktivni od žensk.

In kaj najprej preverijo uporabniki in uporabnice? Sam profil potencialnih novih znancev in znank ter njihove fotografije. Uporabniki si vse bolj prizadevajo za objavo nenavadnih ali pa neponovljivih fotografij, saj so te za nasprotni spol privlačnejše. Raziskava je tudi pokazala, da uporabniki z objavljenimi fotografijami prejmejo kar 7,2-krat več sporočil kot tisti brez fotografij.

Ženske zanima dohodek partnerja, moške pa ne. Tako bi lahko na kratko strnili obnašanje uporabnikov ob analizi podatka o osebnem dohodku. Uporabnice portala so namreč največ klikov namenile uporabnikom, ki imajo v profilu naveden višji osebni dohodek (najvišji osebni dohodek pa je izjema, saj uporabnic bodisi ne zanimajo takšni profili, bodisi menijo, da je uporabnik neiskren pri navajanju tega podatka). Za razliko od žensk so moški zanimanje za predstavnice nežnejšega spola razporedili povsem enakomerno, ne glede na podatek o njihovem osebnem dohodku.

“Vsi podatki spletnega mesta NajdiLjubezen.si so pred analizo v celoti anonimizirani. Vpogled v vsebino sporočil prav tako ni možen, zato analiza temelji predvsem na spremljanju splošnih dejavnikov, kot so število izmenjanih sporočil, iskanje skupnih točk med najpogosteje obiskanimi profili ipd. A tudi takšne mini raziskave, kakršno smo opravili v letošnjem poletju, zgovorno kažejo, kako ljudje oblikujemo svoje prioritete pri iskanju partnerja,” je povedal lastnik in upravitelj spletnega mesta NajdiLjubezen.si Marko Sekardi.

Mladi vse več časa preživijo za svojimi digitalnimi napravami in na spletu, zato ne preseneča, da v 21. stoletju prevladujejo in uspevajo predvsem spletne zmenkarije. NajdiLjubezen.si je v letu dni, kljub močni konkurenci, uspel “združiti” več kot 1.000 parov, v povprečju so spletne zmenkarije ustvarile 3 sveže pare na dan.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

TRACE BS d.o.o.

Opekarniška cesta 5, 2270 Ormož, Tel: 05 905 23 81
V skupini Trace Solutions, katere del sta Trace BS Poslovne rešitve d. o. o. in Trace IS Informacijske rešitve, se ukvarjajo z razvojem, prodajo in uvajanjem istoimenske programske ... Več
Diamantni partner