Računalništvo, telefonija
13.02.2014 09:25

Deli z drugimi:

Share

Napredni e-mail marketing prinaša rezultate

Podjetja oziroma posamezniki, ki želijo uspeti na trgu, se vedno znova borijo za večji tržni delež. Vedno znova je potrebno posel prilagajati trgu v zameno za to, da uspemo. Seveda pa je ključnega pomena vzdrževanje dobrih odnosov s strankami ter nabiranje novih. Stranke so namreč tiste, ki prinašajo uspeh za podjetje.
Napredni e-mail marketing prinaša rezultate
Napredni e-mail marketing prinaša rezultate

Dandanes poznamo več različnih načinov marketinga, s katerimi povečamo prodajo ter vzpostavimo komunikacijo strankami. Vseeno pa je potrebno ves čas gledati na stroške ter temu prilagoditi marketinške prijeme. Na srečo pa je razvoj sodobne tehnologije prišel tako daleč, da lahko že z majhnim vložkom dosežemo izjemno veliko. E-mail marketing je je eden izmed najbolj uspešnih ter razširjenih marketinških prijemov v današnjem času. Gre namreč za vzpostavljanje komunikacije s strankami ter potencialnimi strankami. Gre za nek način gradnjo prepoznavnosti ter seveda posledično večanju prihodka. E-mail marketing nam namreč omogoča številne prednosti, ki jih lahko izkoristimo v namen povečanja prodaje.

Poznate napredni marketing oziroma tako imenovan lead nurture e-mail marketing?

Lead nurture marketing je namreč marketinški prijem, kjer dejansko komuniciramo z naslovniki preko poslanega e-mail marketinga. Seveda moramo biti pri tem kar se da natančni ter dosledni. Natančno moramo poznati našo ciljno skupino ter temu prilagoditi celotne kampanje. Vsebina lead nurture marketinga mora biti visoko kvalitetna. Ste se kdaj vprašali, zakaj ne izkoristite vseh informacij, ki jih imate o naslovniku? Vse te informacije vam namreč lahko pridejo prav pri e-mail marketingu. Zakaj? Vsaka stranka dandanes je pravi zaklad, s katero je potrebno vzdrževati dober odnos. Podjetje, ki se tega zaveda, ima veliko prednost pred konkurenco. Le zakaj ne bi vseh informacij, ki jim imate o določeni stranki, izkoristili za pošiljanje e-mail marketing kampanje, ki je prilagojena posameznemu kupcu?

Lead nurture marketing in nasveti za dobro komunikacijo

Lead nurture marketing je tako imenovani napredni marketing. Tukaj ne gre za navadne kampanje, ki so prilagojene širokemu krogu ljudi, marveč gre za kampanje, ki so ozko targetirane. Razporeditev naslovnikov v segmente je tukaj ključnega pomena. Na takšen način se lahko približamo posamezniku, z njim vzpostavimo komunikacijo ter ga spremenimo v zvesto stranko. Ljudje namreč potrebujejo pozornost, ki pa mu jo lahko brez težav preko e-mail marketinga izkažemo.

Vse informacije, ki so vam podane o določeni stranki, lahko spremenite v koristne za poslano e-mail kampanjo. Celotno sporočilo pa mora biti oblikovano tako, da naslovnik dobi občutek posebnosti ter pozornosti. Celotna besedila v e-mail marketingu morajo biti zasnovana tako, da jim ponudimo zanje nekaj dragocenega oziroma, da imamo za njih posebno ponudbo.

Na takšne in drugačne načine lahko dosežemo veliko koristi za podjetje, hkrati pa stranki oziroma potencialni stranki damo vedeti, da je za nas pomembna. Lead nurture e-mail marketing je vse bolj razširjen. Ne le zgolj zaradi vzdrževanja dobrega odnosa s stranko, ampak tudi za to, ker se na takšen način gradi zvestoba do stranke, ki pa je dandanes izjemno pomembna.

Lead nurture e-mail marketing izvajajo številni strokovnjaki, ki natančno vedo, kako mora biti e-mail oblikovan v zameno za uspeh. Nikakor pa ne smete pozabiti, da ima vsak pravico do zasebnosti. To pomeni, da nikakor ne smemo podatke o stranki izkoriščati za druge namene. V primeru, da se boste držali vseh pravil, boste pridobili veliko pozitivnih odzivov.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SPLETNIK d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SPLETNIK d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Izdelava spletne prisotnosti, pridobivanje obiska, vzpostavitev odnosa s kupci in merjenje učinkovitosti spletnega ekosistema

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SPLETNIK d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

BROTHER CEE GmbH

Glavna cesta 46, 4202 Naklo, Tel: 030 600 474
Dejavni so v 28 državah, Brotherjevi izdelki pa so na voljo v več kot 100 državah.  Od ustanovitve korporacije leta 1934 si prizadevajo, da bi ideje prenesli v prakso z ustvarjanjem ... Več

CDS COM d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 580 96 50
Podjetje CDS COM d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 30 let. Prepoznavno je kot kvaliteten distributer in serviser strojne opreme za potrebe digitalnega tiska. Poleg ... Več

eTAROK, MIROSLAV CIGAN s.p.

Ulica Štefana Kovača 2, 9231 Beltinci, Tel: 041 519 443
Računalniška igra za ljubitelje taroka Življenje se je v zadnjem letu preselilo v naše domove, kjer poleg dela iščemo različne vrste razvedrila. Za ljubitelje igre s tarok ... Več

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več