Računalništvo, telefonija
23.03.2012 13:31

Deli z drugimi:

Share

NAS strežniki najvišjega razreda

Synology strežniki NAS najvišjega razreda, s prostorom za 12 in 10 diskov, namenjeno večjim podjetjem
NAS strežniki najvišjega razreda
NAS strežniki najvišjega razreda

Synology je predstavil serijo strežnikov NAS najvišjega razreda, XS Series, ki je z izdelkoma DiskStation (12 diskov) DS3612xs in RackStation RS3412(RP)xs (10 diskov) namenjena večjim podjetjem. Ob izdelkih XS Series je podjetje prav tako predstavilo prvi strežniki NAS z mesti za osem diskov (DiskStation DS1812+), ki nudi odlično razširljivost malim in srednje velikim podjetjem.

»Synology si prizadeva zagotoviti uporabnikom neprecenljive podatke ob najvišji ravni neprekinjenega delovanja sistema, saj so njihove poslovne odločitve, finančno stanje in zadovoljstvo strank odvisne od neomejene dostopnosti podatkov,« je povedal Wayne An, vodja za izdelke pri družbi Synology.

Novi strežniki Synology XS Series in DS1812+ so opremljeni s tehnologijo pasivnega hlajenja procesorja, odvodom toplote brez ventilatorja, kar odpravlja komponento, ki bi lahko povzročila odpoved delovanja celotnega sistema (»single point of failure«). Strežniki imajo prav tako zagotovljeno redundanco pri sistemskem ventilatorju. Ko sistem zazna odpoved ventilatorja, lahko mehanizem za redundanco podaljša delovanje s pospešitvijo preostalega ventilatorja, dokler ni napaka odpravljena. Dodatno zanesljivost sistema zagotavljajo tudi redundantni napajalniki in podpora obnovitvi omrežnega delovanja pri izbranih modelih.

Naprave XS Series so zasnovane za spremljanje rasti podjetja, saj je mogoče z razširitvenimi enotami DX1211 in RX1211(RP) prostor za podatke pri enem strežniku povečati na več kot 100 TB. S pomočjo 3,1 GHz dvojedrnega procesorja z omogočeno tehnologijo Link Aggregation lahko zagotovijo visoko pretočnost podatkov – več kot 1000 MB na sekundo in 100.000 IOPS pri konfiguraciji RAID 5 prek podprtih podvojenih povezav 10GbE.

Naprave XS Series, ki med prvimi nudijo rešitve za shranjevanje podatkov, skladne s tehnologijo VMware vSphere 5, zagotavljajo upravljavsko učinkovitost z večjo prilagodljivostjo in zmogljivostjo na VMwarovi virtualizacijski platformi. Prav tako se prek obsežne podpore za iSCSI preprosto integrirajo s platformami Citrix XenServer in Microsoft Hyper-V.

Synology je razširili ponudbo Plus Series z napravo najnovejše generacije. DiskStation DS1812+ z 2,13 GHz dvojedrnim procesorjem in vklopljeno tehnologijo Link Aggregation dosega odlično povprečne hitrosti zapisovanja (194 MB/s) in branja (202 MB/s) podatkov v konfiguraciji RAID 5. Uporabnikom nudi hitro in zanesljivo varnostno kopiranje podatkov ter podporo tehnologiji USB 3.0, ki omogoča prenos podatkov s hitrostjo do 5 GB/s, kar je 10-krat hitreje kot pri USB 2.0. S kombinacijo najvišje zmogljivosti in privlačne cene DS1812+ nudi malim in srednjim podjetjem optimalno razmerje med stroški in zmogljivostjo.

Synology odslej tudi uradno podpira diske velikosti 4 TB, kar pomeni, da je mogoče zmogljivosti DS1812+preprosto razširiti na kar 72 TB (18 diskov z dvema razširitvenima enotama). Strežnik z izboljšanim ohišjem je opremljen z dvema 120 mm ventilatorjema, ki jih lahko uporabniki brez težav, z dostopom prek sprednje plošče, zamenjajo.

Tako izdelke XS Series kot tudi DS1812+ poganja DiskStation Manager 4.0 (DSM 4.0), operacijski sistema vsakega Synologyjevega strežnika NAS. DSM olajša zapletena opravila z vsestranskimi funkcijami na odzivnem, intuitivnem in večopravilnem spletnem uporabniškem vmesniku.

Več informacij o izdelkih je na voljo na spletni strani http://www.synology.com/products/index.php?lang=enu.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem XENON FORTE d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri XENON FORTE d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Enter your state here

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem XENON FORTE d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18
Zlati partner

Endava PLC

Vilharjeva cesta 46, 1000 Ljubljana,
Endava spreminja odnos med ljudmi in tehnologijo. Pri izkoriščanju prednosti novih poslovnih modelov in priložnosti na trgu pomagamo nekaterim vodilnim svetovnim podjetjem iz ... Več
Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888
Zlati partner

Brown Bear Team (BBT)

Gmajna 16, 1236 Trzin, Tel: 01 5622665
POSLOVNA linija – najboljši računalniki posameznega proizvajalca Računalniki iz POSLOVNE linije so tisti, na katere se lahko zanesemo, saj gre za izdelke najvišje kakovosti ... Več