Računalništvo, telefonija
04.05.2016 10:21

Deli z drugimi:

Share

Ne le hiter, Speed 8!

Kitajskega proizvajalca pametnih mobilnih telefonov Zopo predstavljata dva najhitrejša. Zopo ima ambasadorja, ki je najhitrejši na dirkališču in ima pametni telefon Speed 8.
Ne le hiter, Speed 8!
Ne le hiter, Speed 8!

Kitajskega proizvajalca pametnih mobilnih telefonov Zopo predstavljata dva najhitrejša. Zopo ima ambasadorja, ki je najhitrejši na dirkališču in ima pametni telefon Speed 8. Podjetje Zopo in ambasador znamke, aktualni svetovni prvak kraljevega motociklističnega razreda MotoGP, Jorge Lorenzo, na kongresu MWC v Barceloni predstavila pametni telefon Speed 8 – prvi pametni telefon na svetu, ki ga poganja procesor s kar 10 jedri.

Zopo Speed 8 je zagotovo telefon presežkov, s čimer so se strinjali tudi vsi tisti, ki so imeli novega zastavonošo kitajskega proizvajalca že možnost preizkusiti. In tistih, ki so ga želeli preizkusiti ni bilo malo, saj je slogan “prvi pametni telefon z deca-core procesorjem na svetu”, kakopak pritegnil veliko pozornosti.

Bistvo pametnega telefona Speed 8 je očem sicer skrito, vsem ostalim čutom uporabnika pa bo preko velikega, 5.5-palčnega IPS zaslona polne HD ločljivosti, razkrito v vsakem trenutku. Gre za nov, izjemno zmogljiv čip prizvajalca MediaTek, Helio X20 s prvim mobilnim procesorjem z nič manj kot 10 jedri. Z navideznim pomnilnikom RAM velikosti 4 GB, se vse operacije odvijajo še hitreje, da gre za pravega paradnega konja, pa nenazadnje priča še 32 GB prostora za shranjevanje datotek.

Ohišje pametnega telefona Zopo Speed 8 je izdelano iz trpežne in na otip prijetne plastike, obdaja pa ga svetleč rob, ki novincu daje prestižen videz. Ob strani sta nameščena gumba za zaklepanje telefona ter zmanjševanje in višanje glasnosti. Na zadnji strani so lično umeščeni senzor prepoznavanja prstnih odtisov, LED bliskavica in izjemna kamera z 21 milijoni slikovnih točk. Ob tem velja omeniti tudi nov, zmogljiv slikovni senzor Sony IMX230. Priljubljene avtoportrete bo mogoče zajemati s sprednjo kamero z osmimi milijoni slikovnih točk, omembe vredna pa je tudi na tem mestu še ena LED bliskavica.

Pod zadnji pokrov je nameščena izredno zmogljiva baterija kapacitete 3600 mAh, ki omogoča super hitro polnjenje preko USB priključka Type C. Slednji omogoča tudi bliskovit prenos podatkov iz drugih naprav s standardnim USB vhodom. Uporabnik lahko podatke pretaka tudi preko protokolov Bluetooth in NFC, Speed 8 pa nudi podporo tudi trenutno najhitrejšemu mobilnemu omrežju 4G/LTE. Omeniti velja tudi možnost uporabe dveh SIM kartic hkrati. Na pametni telefon Zopo Speed 8 je prednaložen operacijski sistem Android najnovejše različice 6.0 Marshmallow.

Speed 8 je zagotovo ena izmed najzmogljivejših naprav, ki bodo predstavljene v letu 2016, njegova priporočena maloprodajna cena pa znaša vsega 299,90 €. (Oglasno sporočilo)


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

VERLAG DASHOFER d.o.o.

Dunajska cesta 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 434 55 90
Založba Verlag Dashöfer je v Sloveniji prisotna že 15 let. V založbi svetujejo podjetjem na njihovi poslovni poti: ponujajo aktualne in preverjene informacije ter kakovostno svetovanje ... Več
Zlati partner

iPROM d.o.o.

Šlandrova ulica 4b, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 511 07 50
Digitalna odličnost, ki prepriča iPROM je hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavlja kompleksnost trženja v digitalnem okolju. Pripravljajo, organizirajo in izvajajo ... Več

APPOTEKA d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 030 220 500
B2B (prodaja poslovnim kupcem) poslovni svet se nenehno spreminja in v mnogih pogleda postaja bolj podoben B2C (prodaja potrošnikom) svetu. B2B partner si zdaj želi nakupno izkušnjo, ... Več
Zlati partner

UL FRI

Večna pot 113, 1000 Ljubljana, Tel: 01 479 81 03
Spoznali smo že, da so računalniki neverjetni stroji, za katere se zdi, da ni meja, da so sposobni narediti vse, kar si človek zamisli in tudi tisto, kar si danes večina ljudi še ... Več