28.02.2014 08:00

Nepogrešljiva naprava za imetnike najrazličnejših »gadgetov«

Se vam je že zgodilo, da je vašemu pametnemu telefonu zmanjkalo baterije ravno v trenutku, ko ste čakali pomemben klic? Vas je fotoaparat pustil na cedilu, ko ste želeli ujeti nepozaben trenutek? Ob sebi imejte Power bank in izognite se neprijetnim situacijam.
Nepogrešljiva naprava za imetnike najrazličnejših »gadgetov«

Tehnologija je tista, ki danes opredeljuje naše življenje, saj nam, med drugim, zagotavlja udobje. Pripomočki (»gadgets«) postajajo nepogrešljivi del našega vsakdana. Prenosni računalniki nam omogočajo delo na daljavo, pametni telefoni komunikacijo, prenosni predvajalniki glasbe pa nas nenehno zabavajo. Vse te zmogljive elektronske naprave so veliki porabniki energije in ob normalni uporabi se njihova baterija dokaj hitro prazni. Električna vtičnica ni vedno na voljo, nošenje rezervnih baterij za vsakega od pripomočkov pa ni niti praktično, še manj pa poceni.

Z namenom podaljšanja uporabe naprave oz. »oživitev« le-te, ko se izprazni baterija, se je na trgu pojavil pripomoček Power bank. Gre za zunanjo prenosno rezervno baterijo, ki brez priključitve na elektriko napolni vašo napravo za nekaj dodatnih ur uporabe. Gre za »must-have« pripomoček, če preživite veliko časa na poti, izven pisarne oz. izven dostopa do elektrike.

Na trgu so različne zmogljivosti, oblike in barve Power bankov. Za kakšen tip se boste odločili je odvisno od vaših zahtev. Če imate manjše število naprav, npr. samo pametni telefon, boste izbrali manj zmogljivi Power bank. Če bi radi polnili tablični in prenosni računalnik oz. katero koli drugo večjo napravo, svetujemo zmogljivejši Power bank. Pozorni bodite, da ne kupujete rabljenega Power banka. Rabljeni namreč pomenijo brezglavo zapravljanje denarja, saj življenjska doba tovrstnih prenosnih rezervnih baterij ni prav dolga. Življenjsko dobo baterijam lahko tudi sami zmanjšate, če jo dlje časa izpostavljate neugodnim razmeram, denimo ekstremnim temperaturam.

Ko kupujete, imejte v mislih, zakaj točno boste baterijo potrebovali. Večinoma so baterije Power bank narejene tako, da lahko napolnijo skoraj katero koli napravo, ne glede na ime proizvajalca naprave. Lahko ima tudi do dva USB priključka in eden mini USB priključek ter vam tako res omogoča polnjenje palete različnih naprav.

Zmogljivost Power banka se meri v mili Amper urah (mAh). To je mera za energijsko kapaciteto baterije. Baterija z višjo kapaciteto, merjeno v mAh, lahko shrani več električne energije in posledično bolj napolni vašo napravo. Če je kapaciteta baterije telefona 1500 mAh, je idelano, da za enkratno popolno polnjene izberete kapaciteto power banka 1500 mAh. Izhodni napetosti Power banka in naprave morata biti enaki. Če je izhodna napetost polnilca manjša od naprave, slednja ne bo delovala. Če je izhodna napetost višja, pa se lahko naprava poškoduje. Predvidnost tu ni odveč.

Poleg tega, da je Power bank izjemno uporaben pripomoček, je lahko tudi privlačno poslovno darilo ali promocijski artikel.

Za več informacij o Power banku, ki ga lahko naročite pri podjetju IDentiks, kliknite tukaj.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem IDENTIKS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri IDENTIKS d.o.o.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem IDENTIKS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

PROLON d.o.o.

Rogaška cesta 27, 3240 Šmarje pri Jelšah, Tel: 041 364 535
Računalniki so postali ključno poslovno orodje. Uporabljajo se pri vseh vidikih delovanja podjetja, vključno z ustvarjanjem in prodajanjem izdelkov, trženjem, računovodstvo, administracijo ... Več

REMIS d.o.o.