Računalništvo, telefonija
28.02.2014 08:00

Deli z drugimi:

Share

Nepogrešljiva naprava za imetnike najrazličnejših »gadgetov«

Se vam je že zgodilo, da je vašemu pametnemu telefonu zmanjkalo baterije ravno v trenutku, ko ste čakali pomemben klic? Vas je fotoaparat pustil na cedilu, ko ste želeli ujeti nepozaben trenutek? Ob sebi imejte Power bank in izognite se neprijetnim situacijam.
Nepogrešljiva naprava za imetnike najrazličnejših »gadgetov«
Nepogrešljiva naprava za imetnike najrazličnejših »gadgetov«

Tehnologija je tista, ki danes opredeljuje naše življenje, saj nam, med drugim, zagotavlja udobje. Pripomočki (»gadgets«) postajajo nepogrešljivi del našega vsakdana. Prenosni računalniki nam omogočajo delo na daljavo, pametni telefoni komunikacijo, prenosni predvajalniki glasbe pa nas nenehno zabavajo. Vse te zmogljive elektronske naprave so veliki porabniki energije in ob normalni uporabi se njihova baterija dokaj hitro prazni. Električna vtičnica ni vedno na voljo, nošenje rezervnih baterij za vsakega od pripomočkov pa ni niti praktično, še manj pa poceni.

Z namenom podaljšanja uporabe naprave oz. »oživitev« le-te, ko se izprazni baterija, se je na trgu pojavil pripomoček Power bank. Gre za zunanjo prenosno rezervno baterijo, ki brez priključitve na elektriko napolni vašo napravo za nekaj dodatnih ur uporabe. Gre za »must-have« pripomoček, če preživite veliko časa na poti, izven pisarne oz. izven dostopa do elektrike.

Na trgu so različne zmogljivosti, oblike in barve Power bankov. Za kakšen tip se boste odločili je odvisno od vaših zahtev. Če imate manjše število naprav, npr. samo pametni telefon, boste izbrali manj zmogljivi Power bank. Če bi radi polnili tablični in prenosni računalnik oz. katero koli drugo večjo napravo, svetujemo zmogljivejši Power bank. Pozorni bodite, da ne kupujete rabljenega Power banka. Rabljeni namreč pomenijo brezglavo zapravljanje denarja, saj življenjska doba tovrstnih prenosnih rezervnih baterij ni prav dolga. Življenjsko dobo baterijam lahko tudi sami zmanjšate, če jo dlje časa izpostavljate neugodnim razmeram, denimo ekstremnim temperaturam.

Ko kupujete, imejte v mislih, zakaj točno boste baterijo potrebovali. Večinoma so baterije Power bank narejene tako, da lahko napolnijo skoraj katero koli napravo, ne glede na ime proizvajalca naprave. Lahko ima tudi do dva USB priključka in eden mini USB priključek ter vam tako res omogoča polnjenje palete različnih naprav.

Zmogljivost Power banka se meri v mili Amper urah (mAh). To je mera za energijsko kapaciteto baterije. Baterija z višjo kapaciteto, merjeno v mAh, lahko shrani več električne energije in posledično bolj napolni vašo napravo. Če je kapaciteta baterije telefona 1500 mAh, je idelano, da za enkratno popolno polnjene izberete kapaciteto power banka 1500 mAh. Izhodni napetosti Power banka in naprave morata biti enaki. Če je izhodna napetost polnilca manjša od naprave, slednja ne bo delovala. Če je izhodna napetost višja, pa se lahko naprava poškoduje. Predvidnost tu ni odveč.

Poleg tega, da je Power bank izjemno uporaben pripomoček, je lahko tudi privlačno poslovno darilo ali promocijski artikel.

Za več informacij o Power banku, ki ga lahko naročite pri podjetju IDentiks, kliknite tukaj.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem IDENTIKS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri IDENTIKS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem IDENTIKS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PROLON d.o.o.

Rogaška cesta 27, 3240 Šmarje pri Jelšah, Tel: 041 364 535
Računalniki so postali ključno poslovno orodje. Uporabljajo se pri vseh vidikih delovanja podjetja, vključno z ustvarjanjem in prodajanjem izdelkov, trženjem, računovodstvo, administracijo ... Več

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18

REDOLJUB d.o.o.

Skladišče: Pot heroja Trtnika 45, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 070 377 577
Se sprašujete, kje lahko na enem mestu dobite pisarniške potrebščine, opremo in potrošni material? Leta 1990 je podjetje Redoljub začelo z vzdrževanjem redu v slovenskih in ... Več
Bronasti partner

openIT d.o.o.

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 589 81 89
OpenIT od leta 2012 izvaja poslovna izobraževanja s področja digitalnega marketinga, računovodstva, upravljanja s človeškimi viri (HR), prodaje, prava, financ, time managementa ... Več