Računalništvo, telefonija
05.12.2016 14:50
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

NetBotz 250: poenostavlja varnost in nadzor okolij podatkovnih centrov vseh velikosti

NetBotz 250: poenostavlja varnost in nadzor okolij podatkovnih centrov vseh velikosti
NetBotz 250: poenostavlja varnost in nadzor okolij podatkovnih centrov vseh velikosti

Schneider Electric, globalni specialist za upravljanje energije in avtomatizacijo, je predstavil napravo NetBotz™ 250, za enostavno fizično zaščito podatkovnih centrov. Nova, cenovno dostopna naprava, omogoča prilagodljiv dostop do strežnika in proaktiven nadzor IT okolja v realnem času. Naprava ščiti opremo pred fizičnimi poškodbami, morebitnimi tveganji okolice, kot tudi človeškimi napakami. Ščiti torej opremo pred vsem tistim, kar lahko zmoti podatkovni center in zmanjša njegovo zanesljivost. NetBotz 250 se lahko uporablja na več načinov. V preprostem kontrolnem okolju, za nadzor dostopa strežniške omare ali kot kombinirana zaščita.

Znižanje poslovnih tveganj in trajanja zastojev

Niz naprednih funkcij in sodoben uporabniški vmesnik omogočajo skoraj intuitivno podporo NetzBotz in takojšnjo prilagoditev temperaturam senzorja ter vlažnosti. Hkrati omogoča tudi zaznavanje tekočine, tresljajev in dima. Tako znižuje možnost nastanka škodljivih dogodkov, s čimer se prepreči ali vsaj zmanjša potencialne zastoje. NetBotz 250 je uskladljiv z APC rešitvami za serverske omare in rešitve StruxureWare™ Data Center Expert. Naprava NetBotz 250 se lahko brez težav integrira v obstoječe naprave in na ta način takoj po namestitvi olajša implementacijo, konfiguracijo, upravljanje in zaščito.

Nadzor dostopa do strežniških omar je na voljo v dveh različicah: s 125 kHz in 13.56 MHz frekvencijskim čitalcem. Dostop do serverskih omar je omogočen zgolj akreditiranim osebam, lahko pa se ga konfigurira na način, da v primeru zlorabe opozori IT osebje.

Z integracijo naprave NetBotz in rešitvijo StruxureWare Data Center Expertse učinkovitost delovanja podatkovnega centra povečuje na vseh ravneh. Omogočen je centraliziran nadzor nad fizično infrastrukturo in povezanimi napravami. Na ta način se znižuje tudi poraba energije,

podaljšuje obdobja kontinuiranega delovanja naprave, izboljšuje načrtovanje delovnih nalog in doseže boljše delovanje naprave.

“Varnost, zanesljivost in dostopnost so imperativi vse pomembne infrastrukture. Podatkovni centri so strateška lastnina vsake organizacije – neprestano morajo delovati, da se zagotovi kontinuiteto poslovanja. Tu je vidna sprememba v pristopu – sprememba od reaktivnega proti proaktivnemu nadzoru. Cilj tega pa je predvidevanje tveganj in njihova zaustavitev, še preden se dejansko zgodijo,” pojasnjuje Hajrudin Džananović, direktor prodaje Director IT Business pri Schneider Electric, odgovoren za tržišče Slovenije, Hrvaške ter Bosne in Hercegovine.

APC rešitev Schneider Electric je vodila blagovna znamka za integrirano IT infrastrukturo in programsko opremo. S portfeljem proizvodov, ki zagotavljajo zanesljivo oskrbo z električno energijo informacijskih in komunikacijskih sistemov, zagotavlja APC varnost v omrežnem svetu. V sodelovanju z največjo skupnostjo partnerjev, ki proizvajajo specializirane rešitve za domače in poslovne mreže, APC varuje informacije in podatke za posameznike in podjetja.

NetBotz 250 je že dostopen za prodajo. Več podrobnosti o proizvodu Schneider Electric APC NetBotz lahko najdete na NetBotz.com.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ADVANT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ADVANT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ADVANT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,
E-šport je v preteklem desetletju doživel izjemno rast, tako glede gledanosti, raznovrstnosti in prihodkov. Povečana gledanost, k čemer so prispevale platforme za pretakanje vsebin ... Več

NAVEZA d.o.o.

Ščita 9, 1315 Velike Lašče, Tel: 01 787 30 25
Naveza d.o.o. je podjetje z več kot 15 leti izkušenj na področju računalniške podpore, digitalizacije ter izdelave in vzdrževanja spletnih strani. Vedno si prizadevajo najti rešitve, ... Več

KARTUŠE.NET

Titova cesta 44, 2000 Maribor, Tel: 040 125 585
Kartuše za Epson Kartuše za Canon Kartuše za HP Kartuše za Lexmark Kartuše za Brother Kartuše za Dell Kartuše za Samsung Tonerji za HP Tonerji za Samsung ... Več

ARES RAČUNALNIŠTVO d.o.o.

Tržaška cesta 330, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 21 50
Ares računalninštvo d.o.o. vam po nakupu nudi brezplačno tehnično pomoč, izvaja pa tudi kompletne instalacije in servis računalniške opreme. Več