Računalništvo, telefonija
23.03.2013 11:34

Deli z drugimi:

Share

Netgear z ReadyNAS predstavlja revolucijo povezovanja in zaščite podatkov!

Netgear predstavlja novo linijo ReadyNAS naprav, ki predstavljajo korak naprej na področju povezovanja in zaščite podatkov.
Modeli so prirejeni željam porabnika, odlikuje pa jih kompaktnost in lep dizajn.
Modeli so prirejeni željam porabnika, odlikuje pa jih kompaktnost in lep dizajn.

NAS modeli vsebujejo nov in prenovljen operacijski sistem ReadyNas OS 6, moderni vmesnik, prenovljeno strojno opremo in številne uporabniške aplikacije in tehnologije za zaščito podatkov, ki jih lahko pridobite z genie+ digitalne tržnice. Naprave ReadyNAS so kompaktne in primerne za dom ter manjša in srednje velika podjetja. Doba, ko ste za zaščito podatkov potrebovali računalnike v velikosti ogromnega trezorja so minili.

NAS naprave vsebujejo izredno napredno tehnologijo po dostopni ceni. Podjetje Netgear namreč meni, da je zaščita podatkov pravica vsakogar, povezovanje med ljudmi pa sodobni trend razvoja družbe.

Elektronski podatki postajajo ključnega pomena za delovanje podjetij in posameznikov. Toliko bolj pomembno je zato, da so slednji stalno na dosegu posameznika. Rešitev predstavlja NETGEAR ReadyCLOUD sistem, preko katerega lahko posameznik ali podjetje stalno dostopa do svojih podatkov. Colby Brown, profesionalni fotograf pojasnjuje: »Fotografije so temelj mojega posla. Ker sem pogosto na poti ne morem imeti vseh svojih fotografij ob sebi. S pomočjo ReadyNAS operacijskega sistema in podpore v oblaku (ReadyCloud) je mojih težav konec, saj lahko dostopam do fotografij kjerkoli sem – na terenu ali na poslovnem sestanku s partnerji.«

Novi ReadyNAS modeli prihajajo v treh različicah namiznih modelov in eni razližici v formatu 1U za montažo v strežniško omaro:

  • Vstopni model ReadyNAS (RN102xx, RN104xx) je namenjen domači uporabi ter je dobavljiv v dvo- in štiri-diskovni različici.
  • ReadyNAS serija 300 (RN312xx, RN314xx, RN316xx) je optimizirana za mala podjetja in potrebe prenosne pisarne. Prihaja v dvo-, štiri- in šest-diskovni verziji.
  • Štiri-diskovni ReadyNAS 2120 prihaja v obliki strežniške razširitve in je namenjen za majhne podatkovne centre .
  • Šest-diskovna serija ReadyNAS 500 (RN516xx) pa ponuja najvišjo zmogljivost za podjetja, ki imajo do 250 zaposlenih.

Temeljna prednost novih ReadyNAS modelov je takoj aktivna zaščita, saj vsebuje enkripcijo podatkov, ki se pretakajo po omrežju ali preko Netgear ReadyCLOUD sistema. Izredno lepa lastnost je tudi podpora SATA trdim diskom do 4 terabajte in podpora SSD trdim diskom.

»A le odlična strojna oprema ni dovolj,« je prepričan Matt Pahnke – vodja marketinga podjetja Netgear Storage: »Našim strankam želimo olajšati poslovanje in jim obogatiti ter olajšati njihovo izkušnjo z NAS sistemi. S tem namenom smo razvili številne aplikacije, katere stalno izboljšujemo in dodajamo nove na genie+ digitalno tržnico.« Na slednji sodelujejo tudi ostali izdelovalci digitalnih aplikacij (registriranih je trenutno kar 600), ki s svojo inovativnostjo dodajajo stalno nove uporabne aplikacije, ki si jih lahko namestite le s klikom miškinega gumba.

ReadyNAS naprave vsebujejo tudi vedno aktivni antivirusni program in so kompatibilne z vsemi sodobnimi proizvajalci backup programske opreme. Poleg stalne sinhronizacije podatkov je omogočena tudi integracija z Dropbox-om in podpora izdelave varnostnih kopij MAC datotek, brez plačevanja mesečnih premij za oblačni sistem.

Novi Netgear modeli so že na voljo pri pooblaščenem zastopniku Domex. Priporočene cene za evropo so sledeče:

  • ReadyNAS 100 serija od 259,90 EUR z DDV
  • ReadyNAS 300 serija od 549,90 EUR z DDV.
  • ReadyNAS 2120 od 1.499,90 EUR z DDV.
  • ReadyNAS 500 serija pa od 1.599,90 EUR z DDV.

Za več informacij pojdite na uradno stran, preverite pa lahko tudi digitalno tržnico.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem DOMEX, d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri DOMEX, d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem DOMEX, d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več
Zlati partner

AUDIO BM d.o.o.

Italijanska ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 059 044 055
Kot eden najpomembnejših čutov nam sposobnost sluha omogoča povezovanje in socializiranje s preostalim svetom. Najpomembneje pa je, da nas sluh poveže z ljudmi in omogoča komunikacijo ... Več
Zlati partner

NLB d. d.

Trg republike 2, 1000 Ljubljana, Tel: 01 477 2000
Dobro delujoč finančni sistem je temelj sodobnega gospodarstva in banke pri tem opravljajo pomembno družbeno funkcijo. Banke morajo biti zmožne posojati denar potrošnikom in podjetjem ... Več
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35