10.12.2014      19:04
MIFARE DESFire prepričal tudi Japonce

NFC navdušuje tudi naročnike omrežja au podjetja KDDI

Glavni japonski mobilni operater KDDI je izbral tehnologijo oziroma protokol MIFARE DESFire družbe NXP za program zvestobe za svojo storitev "au Wallet" (au pomeni po japonsko srečati se, gre pa tudi za znamko mobilnih telefonov) na Japonskem.

Družba NXP Semiconductors N.V. (NASDAQ: NXPI) je objavila, da je KDDI, glavni japonski mobilni operater, izbral njihovo varno rešitev MIFARE DESFire EV1 za svoj program zvestobe v povezavi s predplačniško kartico "au WALLET" (au Denarnica).

Storitev  "au WALLET" vključuje program zvestobe, pri katerem zbiraš točke glede na vrednost nakupov s kartico in mesečnim računom za mobilni telefon. Od uvedbe te storitve maja letos (2014) se je za uporabo "au Wallet" odločilo 5 milijonov uporabnikov omrežja au. Uporabniki "au WALLET" lahko zaslužijo do 3.000 točk (enakovrednih 3000 japonskim jenom oziroma dobrim 20 evrom), če se odločijo za igranje igre “au WALLET Welcome Gacha!” v izbranih trgovinah, kjer imajo za to namenjene čitalce oziroma terminale NFC (Near Field Communication), ki prepoznajo "au WALLET". Zaslužene točke se lahko uporabijo za spletno nakupovanje, nakup mobilnih telefonov in mobilno plačevanje računov. Istoimenska aplikacija za pametne telefone in spletna stran pa omogočata uporabnikom polnjenje te mobilne denarnice, preverjanje stanja in zbranih točk zvestobe. Imetniki kartic lahko sicer dobijo dodatne točke v več kot 50 različnih trgovinah, restavracijah in na zabavnih prizoriščih.

"Storitev au WALLET operaterja KDDI dokazuje, da so NFC aplikacije na japonskem trgu že zelo razširjene," pravi Ulrich Huewels iz NXP Semiconductors. "NFC omogoča udobno in preprosto interakcijo z dotikom, ki dviguje uporabniško izkušnjo na naslednjo stopnjo. Mesta, kot so Bangkok, Dubai, Los Angeles, Sankt Peterburg in Valencia že uporabljajo NFC v kombinaciji z MIFARE aplikacijo za izboljšanje storitev za svoje stranke."

Uporabniki omrežja KDDI lahko "au WALLET" preprosto uporabljajo s svojimi pametnimi telefoni, pri katerih je omogočena tehnologija NFC (npr. združljivi z MIFARE DESFire NFC Forum tip 4). MIFARE DESFire temelji na odprtih svetovnih standardih tako za zračne vmesnike (air interface) kot kriptografske metode, kot so Triple DES in AES. Je v skladu s standardom ISO/IEC 14443 del 1, 2, 3 in 4 (tip A), izbirno pa uporablja tudi ukaze ISO/IEC 7816-4. MIFARE DESFire je na voljo pri NXP in licenčnih partnerjih za uporabo na varovanih elementih mobilnih telefonov, kot so kartice SIM in drugi vgrajeni deli. Polno mobilno podporo za telefone, ki uporabljajo NFC in Mifare zagotavlja Industry Group MIFARE4Mobile ™, ki je standardizirala enotni vmesnik za upravljanje na daljavo.

Takšnega sistema na našem trgu še ni moč najti in verjetno ga še nekaj časa tudi ne bo. Je pa že na voljo pomoč, ki jo lahko izkoristite pri vzpostavitvi programa zvestobe, ki ga lahko ukrojite povsem po meri vaših kupcev. Na voljo so različne tehnološke rešitve, NFC tehnologija sicer še ne, Mifare pa seveda. Klkinite TUKAJ, če želite izvedeti več.

*O NFC

NFC je na trgu široko sprejeta in standardizirana tehnologija, ki sta jo predstavila NXP in Sony leta 2002. NXP je na tem področju v središču ekosistema, ki spodbuja razvoj v sodelovanju z glavnimi proizvajalci slušalk, ponudniki mobilnih storitev in razvijalci aplikacij. NXP je številka 1 na svetovnem trgu identifikacije in dopolnjuje svojo vodilno vlogo na področju brezkontaktnih in varnostnih tehnologij za zagotavljanje popolnih mobilnih rešitev za transakcije: NFC krmilniki, varni elementi v vseh oblikah, NFC "tagi" in brezkontaktni čitalci. Devet od desetih top proizvajalcev pametnih telefonov, ki uporabljajo tehnologijo NFC, se zanaša na NXP.

*O Mifare

MIFARE je znana blagovna znamka NXP za široko paleto brezkontaktnih izdelkov, ki jih uporablja več kot 40 različnih aplikacij po vsem svetu. Z več kot 150 milijoni prodanih čitalniških enot in 10 milijardami brezkontaktnih in drugih vmesnikov, je tehnologija Mifare ena najbolj priznanih in zanesljivih na svetovnem trgu. Izdelki Mifare so v skladu z mednarodnim standardom ISO/IEC 14443 in združljivi znotraj družine izdelkov. To zagotavlja, da se lahko obstoječo infrastrukturo nemoteno nadgrajuje na višjih ravneh, kot so plačilni sistemi, vozovnice, programi zvestobe, upravljanje dostopa in parkiranja. Da bi še dodatno razširili doseg izdelkov Mifare, Industry Group MIFARE4Mobile prinaša Mifare aplikacije v NFC mobilne naprave.

*O NXP Semiconductors

NXP Semiconductors N.V. (NASDAQ: NXPI) ustvarja rešitve, ki omogočajo varne povezave za pametnejši svet. Na podlagi svojega strokovnega znanja NXP spodbuja inovacije v avtomobilski, identifikacijski in mobilni industriji, vključno z brezžično infrastrukturo, razsvetljavo, zdravstvom, industrijsko, potrošniško tehnologijo in računalništvom. NXP ima podružnice v več kot 25 državah.

Povezave:IDentiks

Kako je tehnologija spremenila vaše življenje?

Kako drastično je tehnologija spremenila svet?

Če nameravate kupiti pogon Solid State, nikar... 3
Sanel Mušanović  |  žal ne obstaja Pro različica v 256gb, im...
Če vas skrbi sevanje telefona, kupite Samsung... 2
klemen.erzen  |  Dobro, ali so to podatki sevanja telefo...