Računalništvo, telefonija
08.04.2014 12:20
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

»Ni debate – v Gorenje Surovino dajte stare aparate!«

»Ni debate - v Gorenje Surovino dajte stare aparate!«
»Ni debate - v Gorenje Surovino dajte stare aparate!«

Od 24. marca do 18. aprila 2014 organizira družba Zeos, podjetje Gorenje Surovina d.o.o., in Radio Celje v sodelovanju z osnovnimi šolami ter vami, veliko nagradno akcijo zbiranja odpadne električne in elektronske opreme (v nadaljevanju OEEO).

NAMEN AKCIJE

– spodbujanje zavedanja o pomenu celotnega življenjskega ciklusa OEEO pri otrocih in mladini,

– preko otrok in mladine osveščanje o pomenu pravilnega ravnanja z OEEO v celotni širši skupnosti šole, ki bo sodelovala v akciji:

  • aktualizacija tematike pravilnega odstranjevanja OEEO pri učencih in splošni javnosti,
  • osveščanje večjih porabnikov OEEO (inštalaterji, podjetja, vzdrževalci,..) o pomenu pravilnega zbiranja in recikliranja OEEO,
  • uveljavljanje področja recikliranja OEEO.

– vzpostavitev dodatne mreže zbiranja OEEO,

prenos dobre prakse osveščanja in zbiranja OEEO iz EU.

CILJI AKCIJE

Cilj akcije je konkretno seznaniti in osvestiti otroke in mladino, ter posledično njihove družine ter širšo javnost, s posledicami nepravilnega ravnanja z OEEO. Cilj je izpeljati aktivno osveščanje, pri čemer bodo otroci in mladina svoje razumevanje te problematike izrazili tudi z zbiralnimi akcijami. Dolgoročno pa pri njih in v njihovih družinah vzpostaviti trajno zbiranje tovrstnih odpadkov v ustrezne odpadkovne tokove.

KAJ BODO ZBIRALI

K električno elektronski opremi spadajo vse aparature, ki jih lahko priključimo na električno omrežje in vsa oprema, ki se napaja na baterije. Akcija zbiranja bo potekala po sistemu točkovanja in sicer:

  1. VELIKI GOSPODINJSKI APARATI (hladilniki, zamrzovalne skrinje in omare, štedilniki, pralni stroji, sušilni stroji, pomivalni stroji, električni radiatorji, mikrovalovne pečice..)
  2. TELEVIZORJI IN RAČUNALNIŠKI MONITORJI (TV aparati in računalniški monitorji)
  3. MALI GOSPODINJSKI APARATI (sesalniki, , električno orodje, tiskalniki, računalniki, mikserji, radio aparati, likalniki, ocvrtniki, likalniki, razni mlinčki, elektronske tehtnice, električne metle..)
  4. DROBNI APARATI (telefoni, GSM aparati, električne igrače, MP3, brivniki, feni, tipkovnice, miške, polnilci, el. ščetke, USB, …)
  5. SIJALKE
  6. PRENOSNE BATERIJE IN AKUMULATORJE

Več na: http://surovina.si/velika_osvescevalno_zbiralna_nagradna_akcija/


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ZEOS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ZEOS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ZEOS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NAVEZA d.o.o.

Ščita 9, 1315 Velike Lašče, Tel: 01 787 30 25
Naveza d.o.o. je podjetje z več kot 15 leti izkušenj na področju računalniške podpore, digitalizacije ter izdelave in vzdrževanja spletnih strani. Vedno si prizadevajo najti rešitve, ... Več
Zlati partner

NLB d. d.

Trg republike 2, 1000 Ljubljana, Tel: 01 477 2000
Dobro delujoč finančni sistem je temelj sodobnega gospodarstva in banke pri tem opravljajo pomembno družbeno funkcijo. Banke morajo biti zmožne posojati denar potrošnikom in podjetjem ... Več

PROLON d.o.o.

Rogaška cesta 27, 3240 Šmarje pri Jelšah, Tel: 041 364 535
Računalniki so postali ključno poslovno orodje. Uporabljajo se pri vseh vidikih delovanja podjetja, vključno z ustvarjanjem in prodajanjem izdelkov, trženjem, računovodstvo, administracijo ... Več

Pilon AEC

Dunajska cesta 144, 1113 Bežigrad, , Tel: 0590 3 0590
Informacijsko modeliranje gradenj (BIM) je veliko več kot le tehnologija – to je zapleten postopek načrtovanja in gradnje, ki arhitektom pomaga pri ustvarjanju inovativnih stavb ... Več