Računalništvo, telefonija
30.05.2014 08:50

Deli z drugimi:

Share

NiceLabel kos EU direktivi označevanja izdelkov

Proizvajalci prehrambenih izdelkov so zadnje čase vse bolj pod drobnogledom, zato je bila pred kratkim sprejeta EU direktiva o označevanju njihovih sestavin.
NiceLabel kos EU direktivi označevanja izdelkov
NiceLabel kos EU direktivi označevanja izdelkov

Direktiva veleva, da je treba pravilno označiti vse sestavine določenega živila, predvsem pa krepko zapisati tudi vse alergene, ki med porabniki povzročajo še največ težav. Cilj direktive je zagotoviti večjo jasnost o sestavinah, prehrani in alergenih. Proizvajalci, trgovci in gostinci morajo tako jasno poudariti alergene v seznamu sestavin.

Poleg zgoraj naštetih pa tak način označevanja iščejo tudi mnogi drugi. Na srečo situacijo že več kot uspešno rešuje NiceLabel.

Kako? NiceLabel omogoča nadvse enostavno označevanje, brez da bi to zahtevalo spremembe vaših obstoječih, torej že oblikovanih etiket. To mu omogoča posebna programska koda, ki besede, ki se dodajo v posebno tabelo, pri tisku izpiše okrepljeno. NiceLabel tako omogoča shranjevanje podatkov o izdelku v bazo podatkov in posledično oblikovanje etiket. To pomeni, da lahko uporabite eno predlogo nalepke za vse svoje izdelke. Ta pristop poenostavlja oblikovanje etiket in upravljanje podatkov o izdelku.

NiceLabel se torej poveže z obstoječimi podatki o izdelku. Tako na primer lahko označite alergene sestavine, ne da bi pred tem spremenili obstoječe baze podatkov. Preprosto dodate tabelo s seznamom alergenov in NiceLabel bo samodejno oblikoval seznam sestavin. Enostavno kajne?

Poglavitne prednosti so tako:

  • Čim bolj zmanjšati število različic etikete.
  • Preprosto upravljanje podatkov o izdelku.
  • Bolj učinkovito tiskanje.
  • Brez spremembe obstoječih podatkov o izdelku.
  • Univerzalni model za vse izdelke.
  • Preprosto povezovanje z bazo podatkov in predogled etiket.

NiceLabel pa rešitve lahko še dodatno racionalizira, saj vizualni izbor podatkov pomaga, da nalepke tiska hitreje in z manj napakami. Skratka, spet so šli korak dlje!

Prenos brezplačne demo verzije programa >>>

Za več informacij o programu NiceLabel in njihovi rešitvi se obrnite na podjetje Info-kod d.o.o. (info@info-kod.si, 01 256 24 99).



Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem INFO-KOD d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri INFO-KOD d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

info-kod logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem INFO-KOD d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Minevra, Matjaž Kramar s.p.

Krallova 31, 8000 Novo mesto, Tel: 041-649-387
Kaj lahko za vas naredi podjetje Minevra? Živimo v digitalni dobi, kjer prevladuje računalniška in tiskalna oprema. Iskanje sebi primerno opremo je izziv in za mnoge zamudno opravilo. ... Več
Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več
Srebrni partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več

ARTIO PRINT & DESIGN

Cerkvenjak 13, 2236 Cerkvenjak, Tel: 031 538 000
Storitve tiska po meri sodobnega naročnika Pomislite na naslednje: iščete ponudnika za tisk letakov, brošur ali vizitk, storitev, ki jo v visoko konkurenčnem okolju potrebujemo ... Več