Računalništvo, telefonija
05.04.2015 09:30

Deli z drugimi:

Share

Nikon 1 J4, Nikon 1 S2 in COOLPIX S6900 z nagrado Red Dot

Podjetje Nikon je s strani nemškega oblikovalskega centra Nordrhein Westfalen prejelo tri prestižne oblikovalske nagrade za svoje izdelke. Nagrade red dot za kakovost in oblikovanje so prejeli napredna fotoaparata z izmenljivimi objektivi Nikon 1 J4 in Nikon 1 S2 ter kompaktni digitalni fotoaparat COOLPIX S6900.
Nikon J4
Nikon J4

Nagrada »red dot award: product design« je postala ena največjih in najprestižnejših oblikovalskih nagrad na svetu. Letos so oblikovalci in podjetja iz 56 držav prijavili 4928 izdelkov. Omenjeno nagrado prejmejo izdelki, ki se izkažejo za izjemne na devetih področjih, vključno z inovacijami, funkcijami, ergonomičnostjo, prijaznostjo do uporabnika in okolja ter trpežnostjo.

Nikon 1 J4

Nikon 1 J4 se ponaša z izjemno hitrim sledenjem premikajočih se motivov, saj ima najvišjo* hitrost rafalnega fotografiranja s sledenjem AF na svetu – približno 20 posnetkov na sekundo. Fotoaparat z izmenljivimi objektivi omogoča različne možnosti snemanja in urejanja fotografij in videoposnetkov, vse skupaj pa je na voljo v lahkem, kompaktnem ohišju. Z zaslonom LCD, občutljivim na dotik, omogoča intuitivno uporabo, vgrajena funkcija povezave v brezžična omrežja Wi-Fi pa omogoča hiter prenos in deljenje fotografij.

Nikon 1 S2

Nikon 1 S2 omogoča novincem v svetu izmenljivih objektivov, da s fotoaparatom, ki je preprost za uporabo posnamejo čudovite slike. Minimalistično obliko kompaktnega fotoaparata dopolnjuje izbor štirih barv, vključno z rdečo in rumeno, v katerih so na voljo tudi objektivi.

COOLPIX S6900

COOLPIX S6900 je kompakten digitalni fotoaparat z objektivom z 12x optičnim zoomom in najrazličnejšimi funkcijami, s katerimi uporabniki lažje delajo avtoportrete. Med njimi so premični zaslon LCD, ki omogoča fotografiranje iz nizke ali visoke perspektive, vgrajeno stojalo in gumb sprožilca spredaj. Pohvali se lahko z izjemno dodelanim upravljanjem, opremljen pa je z zanimivimi funkcijami, kot je upravljanje z gestami (daljinsko upravljanje z dlanjo). Vgrajeni tehnologiji Wi-Fi in NFC še dodatno olajšata deljenje fotografij s prijatelji in znanci.

www.nikon.si

en.red-dot.org


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Za več informacij so vam na voljo pri NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

"Bohinjsko drevo" po natanko desetih letih spet v soju (fotografskih) žarometov

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

noviSplet, ATRIBUT d.o.o.

Verovškova ulica 55, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 32 61
Agencija za spletne storitve noviSplet Spletna agencija noviSplet deluje od leta 2004. Izdelala je že več kot 1000 spletnih mest. Na področju izdelave spletnih strani spada med ... Več

MIKRONIS IT, Boštjan Rudl s.p.

Jezdarska ulica 3, 2000 Maribor, Tel: 02 429 27 82
Kot lastnik podjetja, še posebej manjšega, imate številne odgovornosti in vloge. Ne ostane vam veliko časa za obvladovanje tehnoloških delovnih okolij, kjer se zahteva specializirano ... Več

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4c, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22
Podjetja se srečujejo z vse več podatki, za njihovo učinkovito obravnavo pa potrebujejo številne programe in aplikacije, kar sčasoma vodi v administracijsko zmešnjavo in posledično ... Več