Računalništvo, telefonija
14.09.2014 08:28

Deli z drugimi:

Share

Nikon bliskavica z lučko LED za videografe

Nikon Speedlight SB-500 je prva prenosna in cenovno dostopna bliskavica z vgrajeno visoko intenzivno lučko LED (100 lx), ki je zdaj tako pripomoček za osvetljevanje statičnih in dinamičnih motivov za fotografe in videografe.
Nikon bliskavica z lučko LED za videografe
Nikon bliskavica z lučko LED za videografe

Nikonova bliskavica Speedlight SB-500 je združljiva z Nikonovimi fotoaparati D-SLR, nekaterimi fotoaparati serije Coolpix in sistemom osvetljevanja Nikon Creative Lightning System, ki omogoča brezžično upravljanje več bliskavic hkrati. Glava bliskavice, ki je vrtljiva vodoravno za 180 v obe smeri in vertikalno za 90 stopinj, in lučka LED pokrivata široki kot 24 mm zajema v formatu FX. Pri uporabi z združljivimi fotoaparati se lahko podatki o barvi lučke LED posredujejo skupaj s podatki bliskavice. Barvna temperatura oddajane svetlobe ima osrednjo vrednost 5400 K, s čimer zagotavlja bolj naravno osvetlitev. Prek kontrolnikov na zadnji strani lahko spreminjamo nastavitev intenzivnosti lučke LED na polno, polovično ali četrtinsko intenzivnost.

Pri uporabi polnilnih baterij Ni-MH, bliskavico napajata dve bateriji tipa AA, lahko lučka LED prizor osvetljuje približno 60 minut, bliskavica pa sproži vsaj 140-krat, pri uporabi alkalnih manganovih baterij pa je čas osvetljevanja z lučko LED 30 minut, bliskavica pa s temi baterijami sproži vsaj 100-krat. Najkrajši čas polnjenja bliskavice je 3,5 sekunde (Ni-MH) oziroma 4 sekunde (alkalne manganove baterije). Programska oprema bliskavice je nadgradljiva prek fotoaparata.

Nikon Speedlight SB-500 bo naprodaj konec septembra po 249 evrov.

www.nikon.si

Fotogalerija Nikon Speedlight SB-500


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Za več informacij so vam na voljo pri NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

"Bohinjsko drevo" po natanko desetih letih spet v soju (fotografskih) žarometov

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

POINT.ER IT d.o.o.

Dolenji Boštanj 55, 8294 Boštanj, Tel: 07 814 98 00
Osredotočeni s Point.er Kako na enem mestu najti vse, kar potrebujete pri vodenju podjetja ali le v domači pisarni? Point.er it, d. o. o., je podjetje, ki ponuja celotne IT storitve, ... Več

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178
Zlati partner

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,