Računalništvo, telefonija
20.04.2012 14:23

Deli z drugimi:

Share

Nikon D3200 brezžično povezljiv s pametnimi napravami

Nikon je predstavil D3200, novi vstopni model DSLR fotoaparata s 24,2 milijona slikovnih točk na CMOS DX slikovnem senzorju in možnostjo zajema video posnetkov v polni visoki ločljivosti FullHD 1080p z do 60 posnetki na sekundo (60p). Fotografi, ki se prvič odločajo za nakup DSLR fotoaparata, bodo pri nasledniku zelo priljubljenega D3100 najbolj cenili pomoč virtualnega foto pomočnika tretje generacije. Tehnološki navdušenci pa zagotovo ne bodo prezrli možnosti brezžičnega prenosa fotografij v pametne naprave in krmiljenja fotoaparata z napravami, ki jih poganja Googlov Android.
Nikon D3200 brezžično povezljiv s pametnimi napravami
Nikon D3200 brezžično povezljiv s pametnimi napravami

Nikon D3200

je naslednik D3100, ki je bil lani po podatkih raziskovalne hiše GFK najbolj prodajan model DSLR fotoaparata v Evropi. Novi vstopni model bodo še posebej cenili vsi, ki se podajajo v svet kreativne fotografske svobode z zrcalno-refleksnim fotoaparatom. Fotografski pomočnik tretje generacije fotografa vodi korak za korakom skozi celoten postopek nastavitev za zajem najboljšega posnetka. Hkrati fotoaparat z vizualizacijo učinkov na slikovnih primerih pomaga pri predstavitvi posamezne nastavitve na fotografijo. Vgrajena pomoč na primer pomaga zajeti ustvarjalno mehkobo zamegljenega ozadja na portretih ter ostre fotografije otrok pri igri. V naprednem načinu so na voljo še dodatne možnosti, med drugimi je tudi učinek, ki poudari rdečo barvo sončnega zahoda. Vgrajeni samodejni sistem prepoznavanja scen bo natančno analiziral fotografirani motiv in prilagodil izostritev, osvetlitev in nastavitev beline in prek ogleda v živo predstavil najprimernejše nastavitve.

Nikonovi inženirji so v D3200 vgradili slikovni senzor CMOS formata DX z visoko ločljivostjo 24,2 milijona slikovnih točk z občutljivostjo ISO 100 do 6.400, ki jo je mogoče razširiti na ustreznik ISO 12.800. Veliko količino podatkov obdeluje Nikonov najnovejši in najzmogljivejši slikovni procesor EXPEED 3, ki se lahko pohvali z odlično reprodukcijo barv ter izboljšanim zajemom videoposnetkov. Hitri sistem samodejnega ostrenja z 11 točkami in hitrostjo zajema do 4 posnetkov na sekundo zagotavljata zajem vedno ostre in vsebinsko ustrezne fotografije tudi v nepredvidljivih in hitro premikajočih situacijah. V pogojih z visokim kontrastom, na primer pri močno osvetljenem delu ozadja, bo sistem aktivne D-osvetlitve samodejno poskrbel za naraven kontrast in obdržal čim več podrobnosti v temnih in svetlih območjih.

V izjemnih trenutkih, kot so na primer prvi koraki vašega otroka, je pomembnejše zajeti dober video posnetek kot samo fotografijo. Zato ima D3200 lahko dostopen gumb za hiter začetek snemanja, velika ločljivost tipala in visoka občutljivost ISO pa sta zagotovilo za visoko kakovost posnetkov v polni visoki ločljivosti 1080p. Pri zajemu posnetkov je na voljo enojni sistem ostrenja ali neprekinjeno sledenje ter način delovanja ostrenja s štirimi področji, vključno s prepoznavanjem obrazov. Videoposnetke lahko urejamo že v samem fotoaparatu, prek vmesnika mini HDMI pa jih pregledujemo na FullHD televizorjih.

Fotoaparat je prek dodatnega vmesnika WU-1a brezžično povezljiv s pametnimi napravami. To pomeni, da lahko fotografije takoj delite s prijatelji in družino prek družabnih omrežij, ali pa si naredite varnostno kopijo fotografij kar na terenu. S pametno mobilno napravo z vgrajenim operacijskim sistemom Android imate možnost predogleda slike pred fotografiranjem in z njo krmilite fotoaparat na daljavo. Na voljo je tudi dodatni daljinski sprožilec ML-L3, D3200 pa ima sprejemnik vgrajen tako na prednji kot zadnji strani fotoaparata.

D3200 omogoča uporabo ustvarjalnih funkcij in učinkov, kot so miniatura, selektivna barva, barvna skica, način mehkega ali toplega filtra, lahko pa fotografije tudi retuširate, poravnate in jim spremenite velikost neposredno na fotoaparatu. Vse te operacije so precej lahko opravilo, saj nam vgrajeni 7,5- centimetrski (3-palčni) zaslon LCD z visoko ločljivostjo z 921.000 pikami pomaga z natančno, ostro in pravilno reprodukcijo prikazane slike.

D3200 bo naprodaj od 15. maja po priporočeni maloprodajni ceni 599 EUR za ohišje oziroma po 699 in 829 EUR v kompletu z objektivom 18-55 VR in 18-105 VR. V kompletu z objektivom 18-55 VR bo na voljo tudi v rdeči barvi. Brezžični vmesnik za povezljivost s pametnimi Androidnimi mobilnimi napravami bo na prodaj po ceni 59 EUR.

Fotogalerijo s fotografijami v visoki ločljivosti si lahko ogledate tukaj.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Za več informacij so vam na voljo pri NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

"Bohinjsko drevo" po natanko desetih letih spet v soju (fotografskih) žarometov

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več
Zlati partner

SOPHOS d.o.o.

Germova ulica 9, 8000 Novo mesto, Tel: 07 393 56 00
Podjetje Sophos je sinonim za zagotavljanje IT varnosti in varovanje podatkov za podjetja. Danes njihovi izdelki varujejo več kot 240.000 podjetij in 100 milijonov uporabnikov. Zaupajo ... Več
Zlati partner

MIKROGRAFIJA d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 080 51 15
Specialisti s pravimi rešitvami. In pika. V podjetju Mikrografija d.o.o. so zaposleni izkušeni strokovnjaki s področja informatike, obvladovanja dokumentov in arhivistike. ... Več

SICIRUS d.o.o.

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Vsako podjetje, vsak ustvarjalec in tudi novodobni družbeni »influencer« se zaveda, da sta trženje in oglaševanje ključnega pomena za uspeh in rast. Kje in kako začeti? Področje ... Več