25.02.2016      15:24

Nikon DL so novi premium kompaktni fotoaparati

Nikon DL_24_85_SL_T_topNikon DL_24_85_SL_T_top
Nikon DL_24_85_SL_front34lNikon DL_24_500_SLup_frt34rNikon DL24_500_HB_DL1Nikon DL24_85_SL_LCD_3Nikon DL_24_85_BK_HS_DL1Nikon DL_18_50_fronttopNikon DL_18_50_T_topNikon DL18_50_LCD_2

Nikon vstopa na trg premium kompaktnih fotoaparatov z novo serijo DL. Odlikuje jo uporaba slikovnega tipala formata CX, poznanega iz serije Nikon 1, optika Nikkor, ki se kosa z vrhunskimi objekti iz Nikonovega D-SLR segmenta, hibridni sistem samodejnega ostrenja AF za hitro zajemanje motivov in štirijedrni slikovni procesor Expeed 6A, ki omogoča zajem do 60 posnetkov na sekundo. Novo serijo predstavljajo trije fotoaparati z neizmenljivimi zoom objektivi različnih goriščnic, ki določajo namensko rabo posameznega fotoaparata.

Popolnoma novo serijo sestavljajo trije modeli - Nikon DL24-85 f/1.8-2.8, Nikon DL18-50 f/1.8-2.8 in Nikon DL24-500 f/2.8-5.6. Vse fotoaparate odlikuje visokozmogljiv zoom objektiv Nikkor, hitro enopalčno od zadaj osvetljeno slikovno tipalo CMOS formata CX, ki zajema fotografije z ločljivostjo 20,8 milijona slikovnih točk (v formatu zapisa JPEG ali surovem NEF) ter videoposnetke 4K/UHD v načinu 2160p/30/25.

Hiter slikovni procesor Expeed 6A s štirimi jedri omogoča fotografiranje z izredno veliko hitrostjo - do 60 posnetkov na sekundo s fiksno izostritvijo ali do 20 posnetkov na sekundo z neprekinjenim AF sledenjem. Nikonov sistem s funkcijo optičnega zmanjševanja tresljajev (VR) zagotavlja izboljšano zaznavanje in odpravljanje posledic tresenja, vsi fotoaparati pa se lahko pohvalijo s hitrim vklopom in pripravljenostjo na fotografiranje. Vsi fotoaparati Nikon DL imajo vgrajen nastavek za bliskavico ISO 518 za različno dodatno opremo, hkrati pa zagotavljajo združljivost z Nikonovimi obstoječimi bliskavicami Speedlight. Namenska dodatna oprema za Nikon DL vključuje izbirno nagibno elektronsko iskalo (EVF) DF-E1 s senzorjem za oko za jasno vidljivost in visokokontrasten prikaz informacij. Uporabniki Nikonovih fotoaparatov D-SLR bodo veseli znanih nadzornih in vrtljivih gumbov ter menijev. Ohišje objektiva vsakega fotoaparata krasi značilen zlati obroček Nikkor.

Kompaktnost brez sklepanja kompromisov

Nikon DL24-85 f/1.8-2.8 s svetlobno močnim zoom objektivom Nikkor 24-85mm (primerljivo z FX formatom) f/1.8-2.8 omogoča izjemno prilagodljivost, način makrofotografiranja Super Macro pa snemanje zelo podrobnih bližinskih posnetkov. Fotoaparat je opremljen z nagibnim zaslonom na dotik OLED z 1.037.000 točkami in ima vgrajeno bliskavico. Ohišje objektiva ima obroč za ročno zoomiranje in drugi obroč za upravljanje z nastavitvami fotoaparata.

Nikon DL18-50 f/1.8-2.8 z najbolj širokokotnim 18-milimetrskim (primerljivo z FX formatom) objektivom med vsemi kompaktnimi fotoaparati na trgu in svetlobno jakostjo f/1.8 pri 18 mm je fotoaparat z najsvetlejšim ultraširokokotnim objektivom v Nikonovi zgodovini. Objektiv, ki poleg 18 mm nudi še razpon goriščnic do 50 mm, vključuje tudi Nikonovo nanokristalno prevleko za kakovostnejši slikovni zapis. Fotoaparat je opremljen tudi z nagibnim zaslonom na dotik OLED z 1.037.000 točkami in vgrajenim nadzorom perspektive.

Nikon DL24-500 f/2.8-5.6 z 21-kratnim ultra zoom 24-500 mm objektivom in načinom zmanjševanja tresljajev (VR) Sport je namenjen fotografom, ki so vedno na preži za zajem najboljšega dinamičnega trenutka in ki imajo izreden občutek za gibanje. Fotoaparat se ponaša tudi z vgrajenim elektronskim iskalom OLED z 2.359.000 točkami in zaslonom na dotik OLED s spremenljivim kotom in z visoko ločljivostjo.

SnapBridge - povezava fotoaparata Nikon DL s pametnimi napravami

Vsi fotoaparati iz nove serije Nikon DL so v celoti združljivi z novo, januarja predstavljeno aplikacijo SnapBridge. Ta s tehnologijo Bluetooth®* Low Energy ohranja stalno povezavo med fotoaparatom in pametnim telefonom ali tabličnim računalnikom, poraba energije pri tem pa je minimalna. Fotografije lahko v pametno napravo samodejno prenašate že sproti med fotografiranjem in z drugimi nemudoma delite ssvoje fotografije – tudi v najvišji kakovosti. Z aplikacijo SnapBridge lahko prek pametne naprave upravljate tudi glavne funkcije fotoaparata, njegove časovne nastavitve, posodobitve in drugo.

DL 24-85 mm f/1.8-2.8 bo na voljo v črni in srebrni barvi junija po priporočeni ceni 769 evrov, DL 18-50 mm f/1.8-2.8 v črni barvi po priporočeni ceni 959 evrov in DL 24-500 mm f/2.8-5.6 junija po priporočeni ceni 1.049 evrov.

Povezave:Nikon Slovenija

Boste uporabljali Uber, ko ta pride v Slovenijo?

Uber prihaja v Slovenijo!

Od petka, 23. septembra, iPhone 7 in iPhone 7... 3
zgubar  |  ni bilo mišljeno s strani prodajalca!Pro...
Zagotavljamo vam, da se novemu Google Mapsu n... 20
zgubar  |  ......za enkrat še razočaran...glede na ...
Novi Galaxy S8 za skoraj polovico zmogljivejš... 9
zgubar  |  Kaj je zdej skoraj polovico hitrejši ali...
Chromebooki postali boljši od računalnikov z ... 4
zgubar  |  Milijon mobilnih aplikacij ni nek garant...
Seznam 20 najboljših pametnih mobilnih telefo... 2
Boris.Horvat  |  MS 950xl nikjer pa tričetrt jih šije!