09.05.2013      11:51
Nagrade TIPA

Nikon prejel štiri nagrade TIPA

Združenje Technical Imaging Press Association (TIPA) je že šesto leto zapored več Nikonovih izdelkov razglasilo za najboljše v Evropi. V letu 2013 so žirijo najbolj prepričali Nikon D7100, ki je postal najboljši naprednejši DSLR aparat, Nikon COOLPIX P520, ki je prejel nagrado za najboljši fotoaparat v segmentu superzoom, medtem ko je Nikon COOLPIX S01 prejel naziv najboljši enostaven kompaktni fotoaparat. Strokovnjaki TIPA so objektiv Nikon 1 NIKKOR 11-27.5 mm f/3.5 - 5.6 označili kot najboljši objektiv v vstopnem razredu kompaktnih fotoaparatov.

Strokovna žirija združenja TIPA, ki presoja kakovost, zmogljivost in vrednost izdelkov, je imela tudi letos zelo težko delo, saj so posamezni proizvajalci pripravili veliko število vrhunskih izdelkov. Prav zato je uspeh Nikona še toliko večji, saj je omenjeni proizvajalec prejel štiri pomembne nagrade TIPA za svoje izdelke na področju digitalne fotografije.

TIPA, vodilno evropsko novinarsko združenje, je nagrado za najboljši napreden fotoaparat DSLR podelilo fotoaparatu Nikon D7100, med fotoaparati, sposobnimi zelo oddaljenega približevanja motivov (segment superzoom) pa se je najbolje odrezal Nikon COOLPIX P520. Resnično majhne zunanje mere modela Nikon COOLPIX S01 so omenjenemu fotoaparatu prinesle naziv najboljši enostaven kompaktni fotoaparat. Dodatno pa so strokovnjaki TIPA objektiv Nikon 1 NIKKOR 11-27.5mm f/3.5 - 5.6 prepoznali kot najboljši objektiv v vstopnem razredu kompaktnih fotoaparatov.

Nagrade TIPA izbira 29 fotografskih revij v 13-ih evropskih državah, podelijo pa jo izdelkom, za katere žirija meni, da so najboljši v svoji kategoriji glede splošne kakovosti, zmogljivosti in koristi za končnega uporabnika.

TIPA " Best Digital SLR Advanced": Nikon D7100

Žirija združenja TIPA je svojo odločitev obrazložila: »Nikon D7100 je napreden fotoaparat razreda DX, saj ima vgrajen CMOS-senzor ločljivosti 24,1 milijona pik, ki ga odlično dopolnjuje 51-točkovni sistem ostrenja s kar 15 križnimi točkami. D7100 lahko pri svoji polni ločljivosti zajame do 6 posnetkov na sekundo, ti pa so izjemno pregledni na račun odličnega 3,2-palčnega zaslona, ki premore več kot 1,2 milijona slikovnih točk. Odlično se obnese tudi na področju zajema videa, saj tako kot pri fotografiji podpira uporabo naprednih slikovnih nastavitev ter dodatnih učinkov za izdelavo izjemnih fotografij ter video posnetkov. Trpežno ohišje iz magnezijeve zlitine v notranjosti skriva napredno zaslonko, saj je ta testirana za vsaj 150 tisoč proženj, kar naredi fotoaparat primeren tudi za najnaprednejše uporabnike.«

TIPA " Best Superzoom Camera": Nikon COOLPIX P520

Žirija združenja TIPA je svojo odločitev obrazložila: »Nikon COOLPIX P520 z objektivom, ki premore 42-kratno povečavo, pokriva do 1000 mm goriščnice. Pri zajemu fotografij si pomaga z naprednim sistemom odpravljanja tresljajev, zato ima senzor ločljivosti 18,1 milijona pik in ISO razpona 80-3200 lažje delo. Aparat premore številne prednastavljene načine ustvarjalnega fotografiranja in zajema videa, snema lahko v polni visoki ločljivosti (Full HD). Kljub svoji specializiranosti za lovljenje oddaljenih motivov se lahko spopade tudi z bližnjimi, takimi, ki so od objektiva oddaljeni vsaj 5 cm. COOLPIX P520 ima vgrajen tudi zelo pregleden 3,2-palčni zaslon ločljivosti 920.000 slikovnih točk.«

TIPA "Best Easy Compact Camera": Nikon COOLPIX S01

Žirija združenja TIPA je svojo odločitev obrazložila: »Kljub svoji izredni majhnosti, COOLPIX S01 prepriča z uporabnostjo. V vsega 5,1 x 7,7 x 1,7 cm veliko ohišje teže le 96 gramov je vgrajen CCD-senzor ločljivosti 10,1 milijona pik, objektiv fotoaparata pa nudi 3-kratno optično povečavo. Meniji fotoaparata so prilagojeni kar najbolj enostavni in hitri rabi, za večino nastavitev pa poskrbi kar fotoaparat sam, tako med fotografiranjem kot zajemanjem HD-videa.«

TIPA "Best CSC Entry Level Lens": Nikon 1 NIKKOR 11-27.5mm f/3.5 - 5.6

Žirija združenja TIPA je svojo odločitev obrazložila: »Kompaktni objektiv Nikkor 11-27.5 mm je namenjen vsem fotoaparatom iz družine Nikon 1. Njegova goriščnica ustreza razdalji 30-74 mm, objektiv pa omogoča izjemno ostrenje motivov že z razdalje 30 cm. Kljub temu, da je objektiv sestavljen iz naprednega sistema 8 elementov v osmih skupinah, tehta le 80 gramov, kar ga naredi idealnega za vsakega uporabnika. Omenjeni objektiv omogoča tudi tako imenovano neomejeno ostrenje.«

Povezave:Nikon, Tipa

Za kateri telefon boste pisali Božičku?

Zadnje slovo od operacijskega sistema MS-DOS 5
Justin.Forfunky  |  Pač, zopet RN povezava. Tokrat na http:/...
Amazon bo naše podatke vozil kar v tovornjaku 5
Justin.Forfunky  |  Najbrž ste pogledali povezavo na stran W...
Na splet pricurljale prve slike težko pričako... 2
David Lagonder  |  To pa je nek, čisto nov telefon, ne more...
8 najboljših telefonov za konec letošnjega le... 1
Justin.Forfunky  |  Na zakup (lízing).
Telefon iPhone izgublja delež trga kot za sta... 3
mbedrac  |  Jaz sem s svojim Windows fonom zadovolje...