Računalništvo, telefonija
16.09.2014 08:55

Deli z drugimi:

Share

Nikon S6900 »S« kot selfie

Nikon je predstavil kompaktni fotoaparat Coolpix S6900 s tipalom CMOS z osvetlitvijo od zadaj s 16 milijoni slikovnih točk, s kotno premičnim zaslonom LCD (7,5 cm) za ustvarjalno kadriranje, vgrajenim stojalom ter Wi-Fi in NFC vmesnikoma za povezavo s pametnim telefonom ali tabličnim računalnikom. Poleg tega »uboga« na povelja s kretnjami, zato je z njim ustvarjanje in deljenje "selfijev" enostavneje in zabavnejše kot kdajkoli prej.
Nikon S6900 »S« kot selfie
Nikon S6900 »S« kot selfie

S funkcijo upravljanja na daljavo s kretnjami lahko preprosto posnamete fotografijo ali videoposnetek v polni ločljivosti HD 1080/60i, zmogljiv 12-kratni optični zoom (25-300 mm), razširljiv na 24-kratni Dynamic Fine Zoom, pa omogoča popolno osredotočanje na dogajanje. Z načinom širokokotnega avtoportreta lahko ustvarjamo skupinske avtoportrete tako, da združite hitre zaporedne posnetke (s hitrostjo do 8 posnetkov na sekundo) v eno širokokotno fotografijo. Drug zabaven način kolaža avtoportretov ustvari 9 fotografij z različnimi izrazi, kot so to nekoč omogočale fotografske kabine, in jih združi v kolaž fotografij. Funkcija selektivnega mehčanja z učinkom »bokeh« poudari izbrani motiv z ostrino, ozadje pa zamegli.

4-osno hibridno zmanjševanje tresljajev (VR) učinkovito zmanjšuje posledice tresenja fotoaparata, visoka občutljivost ISO 125 – 6400 ter hiter in natančen sistem samodejnega ostrenja AF z iskanjem cilja, ki samodejno prepozna in izostri motiv, pa pomagata fotografu do uspele fotografije tudi pri hitro premikajočih se motivih ali pri fotografiranju na zabavah v šibki svetlobi. Že med fotografiranjem so na voljo štirje učinki retuširanja (mehčanje kože, nanos pudra, mehke in živahne barve), v načinu predvajanja pa so na voljo še dodatne ustvarjalne možnosti, kot so poudarki beline zob in dodajanje ličila.

Deljenje

Coolpix S6900 omogoča hitro polnjenje baterije prek USB vmesnika. V načinu predvajanja lahko po eno fotografijo pošljete na pametno napravo s pritiskom namenskega gumba Wi-Fi, prek NFC povezave pa lahko brezžično prenašamo fotografije na združljive pametne naprave z enim dotikom zaslona. Pametno napravo lahko uporabite tudi kot daljinski upravljalnik za fotoaparat.

Nikon Coolpix S6900 bo na voljo v črni in beli barvi ohišja od 16. oktobra 2014 po ceni 249 evrov.

www.nikon.si

Fotogalerija Nikon S6900 >>


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Za več informacij so vam na voljo pri NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

"Bohinjsko drevo" po natanko desetih letih spet v soju (fotografskih) žarometov

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

STUDIO DTS

Avčinova ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 300 53 55
Veliko ljudi podcenjuje vlogo grafičnega oblikovanja pri rasti podjetja in prepoznavnosti blagovne znamke. Podjetje stežka preživi brez ustrezne komunikacije. Na tak ali drugačen ... Več

ARES RAČUNALNIŠTVO d.o.o.

Tržaška cesta 330, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 21 50
Ares računalninštvo d.o.o. vam po nakupu nudi brezplačno tehnično pomoč, izvaja pa tudi kompletne instalacije in servis računalniške opreme. Več

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116
MVM SERVIS, spletne in grafične storitve, d. o. o. je podjetje, specializirano za celovito ponudbo kreativnih grafičnih rešitev na ključ. Od konkurence jih ločuje popolnoma lastna ... Več