Računalništvo, telefonija
23.04.2012 12:45

Deli z drugimi:

Share

Nov ASUS Transformer Pad združuje stil in zmogljivosti

Nov ASUS Transformer Pad združuje stil in zmogljivosti
Nov ASUS Transformer Pad združuje stil in zmogljivosti

Tablica ASUS Transformer Pad te dni začenja svojo prodajno pot. ASUS Transformer Pad je povsem zvest svojemu imenu, saj se tablica s pomočjo mobilne postaje spremeni v lahek prenosnik in pri tem nudi do 15 ur avtonomije delovanja. Za napredno produktivnost uporabnika skrbijo polna QWERTY tipkovnica, drsna ploščica, občutljiva na večprstni dotik ter vmesnik USB in reža za kartice SD. Tablica, ki jo poganja štirijedrni mobilni procesor NVIDIA Tegra 3 in se odlikuje s številnimi večpredstavnostnimi fukcijami, ima že naložen operacijski sistem Android 4.0 (t. i. Ice Cream Sandwich).

Odličen dizajn
ASUS Transformer Pad je na voljo v treh barvah – modri, beli in živo rdeči. Oblika ohišja temelji na ASUS-ovi oblikovalski filozofiji Zen, katere zaobljene linije najdemo tudi v izdelkih ZENBOOK ter Transformer Pad Prime. Tablica je debela le 9,9 mm in tehta komaj 635 gramov, zato jo uporabniki brez težav prenašajo. ASUS-ova razširitev Mobile Dock pa jo v hipu spremeni v pravcato mobilno delovno postajo, saj nudi QWERTY-tipkovnico in na večprstni dotik občutljivo krmilno ploščico. Računalniško izkušnjo dopolnjujeta še vmesnik USB ter reža za pomnilniške kartice SD, ki tako nudita številne možnosti razširitve pomnilniških kapacitet.

Ultra zmogljiva
Transformer Pad poganja štirijedrni procesor NVIDIA’s Tegra 3 4-PLUS-1™, ki ima integrirano 12-jedrno grafično srce GeForce. Ta kombinacija nudi izjemne zmogljivosti, podpira večopravilnost, tekoče predvaja FullHD 1080p video vsebine in omogoča igranje zahtevnejših iger. Oznaka “PLUS-1” predstavlja dodatno jedro, ki skrbi le za obdelavo manj zahtevnih nalog, denimo vzdrževanje stanja pripravljenost ali predvajanje glasbe in manj zahtevnega videa. Takšna kombinacija odličnih zmogljivosti in varčnosti hkrati pomeni, da Transformer Pad nudi do 10 ur avtonomije na baterije, ki se v primeru uporabe skupaj z razširitvijo Mobile Dock poveča na do 15 ur.

Preprosto boljši zvok
Poleg stilskega oblikovanja tablico Transformer Pad odlikuje ASUS-ova ekskluzivna tehnologija SonicMaster. Ta nudi kombinacijo naprednih strojnih in programskih rešitev, s katerimi dosega odlično zvočno kuliso, bistveno boljšo od drugih podobnih izdelkov.

Izjemna zaslon in kamera
Transformer Pad se lahko pohvali z zaslonom z matriko IPS, ki nudi širok vidni kot 178°, kar v praksi pomeni, da je zaslon viden iz katerega koli položaja. Tablica ima na prednji strani vgrajeno spletno kamero z ločljivostjo 1,2 Mpik, na zadnji strani pa fotoaparat z ločljivostjo 8 Mpik ter samodejnim ostrenjem. Da so zajete slike vrhunske, skrbijo leče s petimi optičnimi elementi in zaslonko F/2.2, senzor CMOS pa je kot pri vrhunskih fotoaparatih osvetljen od zadaj. Fotoaparat zmore zajemati tudi video posnetke v polni visoki ločljivosti (FullHD 1080p).

Neomejena produktivnost
Tablica je že opremljena z najnovejšim Googlovim operacijskim sistemom Android 4.0 (Ice Cream Sandwich), ki nudi napredno večopravilnost, vrsto aplikacij, bogato interaktivnost in številne druge uporabne funkcije. Na tablici sta že prednameščeni aplikaciji SuperNote (omogoča pisanje ali risanje opomnikov) ter Polaris™ Office, ki je odlično produktivno orodje, saj uporabnikom omogoča branje, urejanje in ustvarjanje datotek, združljivih s programi iz zbirke MS Office (Word, Excel in PowerPoint). Tablico, ki nudi do 32 GB vgrajenega pomnilnika ter 8 GB spletnega prostora ASUS WebStorage, je moč pomnilniško še razširiti z vstavitvijo pomnilniški kartic microSD.

Kup dodatkov
Tako ASUS kot drugi proizvajalci so za tablico ASUS Transformer Pad že pripravili vrsto dodatkov, ki še izboljšajo uporabniško izkušnjo. Eden takšnih je denimo trpežni etui TranSleeve Dual, ki ga je moč namestiti v različne položaje glede na način uporabe tablice. Na voljo je tudi več različnih kablov (microHDMI na VGA, microHDMI na HDMI …) ter vmesnikov (USB-to-Ethernet, razširitev USB, zunanji bralnik kartic SD), ki še dopolnijo funkcionalnost tablice ASUS Transformer Pad.

ASUS Transformer Pad tehnični podatki: Model TF300T

Operacijski sistem: Android™ 4.0 OS (Ice Cream Sandwich)
CPU: NVIDIA® Tegra® 3 T30L Quad-Core @1.2Ghz
GPU: GeForce® 12-core, 3D stereo (built-in)
Pomnilnik: RAM:1GB / ROM:16/32GB*1
Povezljivost: 802.11 b/g/n, Bluetooth v3.0
Zaslon: 10.1″ WXGA (1280 X 800) LED Backlight IPS panel, 10 finger multi-touch, 350nits
Kamera: 8MP auto-focus (rear), 1.2MP (front)
Vmesniki: Pad: 2-in-1 3.5mm Audio Jack (head-out/MIC-in 2-in-1) 1x micro-D HDMI 1.4a port/ 1x microSD Card Reader /built-in microphone/ High Quality Speakers
Dock: 1 x SD Card slot/ 1 x USB 2.0 Port
Baterija: 10 hours*2; 22Wh Li-polymer;
15 hours with mobile dock*2; Dock: 16.5Wh Li-polymer
Tipkovnica: Mobile dock with full QWERTY Keyboard (Optional)
Senzorji: G-Sensor, Light Sensor, Gyroscope, E-compass, GPS
Dimenzije / teža: 263 x 180.8 x 9.9mm/ 635g
Barve: Royal Blue, Iceberg White and Torch Red

*1 Specifikacije se lahko razlikujejo med regijami, preverite lokalno ponudbo modelov.
*2 Trajanje baterije je odvisno od načina uporabe.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

FIŠ – FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE

Ljubljanska cesta 31a, 8000 Novo mesto, Tel: 07 373 78 84, 07 373 78 70
Sodobni študijski programi, možnost virtualne udeležbe na vseh predavanjih in vajah FIŠ je prva in edina javna fakulteta v Novem mestu, ki ponuja tako brezplačen redni ... Več
Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več
Zlati partner

iPROM d.o.o.

Šlandrova ulica 4b, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 511 07 50
Digitalna odličnost, ki prepriča iPROM je hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavlja kompleksnost trženja v digitalnem okolju. Pripravljajo, organizirajo in izvajajo ... Več

SRC d.o.o.

Tržaška cesta 116, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 70 00
So specialisti za poslovno informatiko. Dobavljajo, priklapljajo in povezujejo vašo računalniško opremo. Za vas konfigurirajo in integrirajo programsko opremo. Razvijajo informacijske ... Več