26.07.2011      10:11

Nov osrednji računalnik družbe IBM

Nov osrednji računalnik družbe IBM organizacijam na nastajajočih trgih in srednje velikim podjetjem po svetu prinaša modrejše računalništvo

IBM je predstavil nov strežnik, zelo zmogljivo različico IBM zEnterprise System, ki je najbolj nadgradljiv osrednji računalnik (mainframe) doslej. Ta bo omogočil, da bo več organizacij lahko izkoristilo inovacije in edinstvene lastnosti tovrstnih strežnikov. Zlasti to velja za podjetja in javne ustanove na nastajajočih trgih v Aziji, Afriki in drugod.

Nov osrednji strežnik IBM zEnterprise 114 je naslednik družine zEnterprise System, ki jo je največjim bankam, zavarovalnicam in javnim ustanovam IBM začel ponujati julija 2010. Nov strežnik, ki omogoča srednje velikim organizacijam izkoriščanje prednosti osrednjega računalnika kot osnove za računalniški center, je za 25 odstotkov cenejši in 25 odstotkov zmogljivejši od svojega predhodnika System z10 BC. Stranke lahko bremena iz 40 strežniških jeder Oracle konsolidirajo na nov z114, kjer bodo za to porabili samo procesorje, na katerih teče Linux. V primerjavi z Oraclovimi strežniki je nov z114 kar za 20 odstotkov cenejši, podobni pa so prihranki pri porabi električne energije in prostora v računalniškem centru.

Cena strežnika z114 se začne pri 75 tisoč evrih, kar je najnižja cena za katerikoli IBM-ov osrednji strežnik. Zato je tudi izjemno privlačna izbira za nastajajoče trge, ki imajo visoko rast na področju bančnih storitev, maloprodaje, mobilnih naprav, storitev javne uprave in drugih panog. Te organizacije se srečujejo z nenehnim naraščanjem obsega podatkov in želijo imeti modrejše računalniške sisteme, ki jim lahko pomagajo pri učinkovitejšem delovanju, boljšem razumevanju obnašanja in potreb strank, optimizaciji odločitev v realnem času ter zmanjševanju tveganj.

IBM je obenem predstavil tudi nove funkcionalnosti, ki strežnikom zEnterprise System omogočajo integracijo in upravljanje bremen na dodatnih platformah. Nova je podpora za izbrane strežniške rezine System x znotraj zEnterprise System. Te rezine System x lahko poganjajo Linuxove aplikacije brez sprememb, v prihodnje pa bodo lahko poganjale tudi Windowsove aplikacije. Zaradi teh lastnosti lahko strežniki družine zEnterprise System, vključno z novim z114, pomagajo poenostaviti računalniški center, saj lahko upravljajo bremena, ki so porazdeljena po osrednjem računalniku, strežnikih POWER7 in strežnikih System x, kakor da gre za en sistem. Z uporabo razširitve zEnterprise Blade Center Extension (zBX) lahko organizacije razširijo funkcionalnost osrednjega računalnika in izboljšajo obvladovanje (governance) in upravljanje za bremena, ki tečejo na drugih platformah.

Več o strežniku z114

S pomočjo strežnika z114 lahko organizacije preidejo na mainframe z manjšo konfiguracijo in dostopajo do dodatnih zmogljivosti, ki so vgrajene v strežnik, ne da bi bilo treba z novo opremo v računalniški center povečevati zahtevnost upravljanja ali kriti dodatne stroške. Zasnova novega strežnika z114 omogoča konsolidacijo obremenitev več sto x86 strežnikov. Srce strežnika je do 14 procesorjev, ki so trenutno med najbolj visokorazvitimi mikroprocesorji, do deset med temi pa jih je mogoče konfigurirati kot specializirane procesorje. Ti so skupaj s tehnologijami System z Application Assist Processor (zAAP), System z Integrated Information Processor (zIIP) in Integrated Facility for Linux (IFL) zasnovani tako, da integrirajo nove aplikacije in tehnologije Jave, XML-ja in Linuxa z obstoječimi bremeni ter optimizirajo sistemske vire in obenem zmanjšujejo stroške. Za primer: s popolnoma nadgrajeno konfiguracijo strežnika z114 z operacijskim sistemom Linux for System z lahko organizacije ustvarijo in vzdržujejo navidezni strežnik Linux za manj kot 500 evrov na leto.

IBM v okviru svoje organizacije IBM Global Financing ponuja tudi privlačne možnosti financiranja za obstoječe stranke, ki želijo nadgradnjo na z114, ter stranke, ki trenutno uporabljajo strežnike HP in Oracle.

Več informacij: http://www-03.ibm.com/press/us/en/index.wss

Sponzorirano

Za kateri telefon boste pisali Božičku?

Telefon iPhone izgublja delež trga kot za sta... 8
Justin.Forfunky  |  Zgleda, da prav tako 925.
Telefon iPhone izgublja delež trga kot za sta... 8
sibyte  |  Krivici za slab rezultat smo uporabniki ...
Telefon iPhone izgublja delež trga kot za sta... 8
sibyte  |  Kateri model pa imaš? Jaz sem na moji Lu...
Telefon iPhone izgublja delež trga kot za sta... 8
fabjanjan01  |  W10M je čist uredu platforma, sam jo vsi...
Telefon iPhone izgublja delež trga kot za sta... 8
Justin.Forfunky  |  10.0.14393.448 devetega novembra?