Računalništvo, telefonija
01.04.2014 17:13

Deli z drugimi:

Share

Nova aplikacija Moj mali je zvezda

Plesoča aplikacija za DM je popolna novost ne le v Sloveniji, temveč tudi v svetovnem merilu. Zanjo se že zanimajo tudi druge države.
digiGRALova spletna aplikacija za DM: Moj mali je zvezda, DM baby Juke Box
digiGRALova spletna aplikacija za DM: Moj mali je zvezda, DM baby Juke Box

Aplikacija, namenjena mamicam, privablja tudi tiste brez otrok

V spletni agenciji digiGRAL so znova uspešno snovali in ustvarili zanimivo aplikacijo za DM Drogeriemarkt. Aplikacija je v vlogi uspešnega pridobivanja številnih novih članov za njihov Babybonus program, s katerim tako nosečnicam kot staršem otrok starih do 3 leta ponujajo različne ugodnosti in presenečenja. »Naročnik – DM je tako želel povečati vpis v program Babybonus in povečati prepoznavnost blagovne znamke DM Babybonus. Aplikacija je to presegla, saj je privabila tudi posameznike, ki še nimajo otrok,« je zadovoljen Gregor Graf iz digiGRALa.

Kako hkrati zadovoljiti tako ožjo kot širšo ciljno javnost?

Glavni izivi za digiGRALovce so bili: ustvariti zabavno aplikacijo, ki bo motivirala uporabnike, da se vrnejo in jo ponovno uporabijo. Vključiti vsebino, ki je učinkovita za doseganje ožje primarne ciljne skupine (nosečnice in mame majhnih otrok starosti 25-40 let) in hkrati dovolj zanimiva za širšo sekundarno ciljno skupino (obstoječe in potencialne stranke naročnika). Spodbuditi delitev aplikacije s prijatelji in znanci preko e-pošte in družbenega omrežja Facebook.

Rodila se je zvezda

Po ustvarjalnem viharjenju možgan med dinamično ekipo digiGRALa se je rodila zvezda – aplikacija Moj mali je zvezda, DM baby Juke Box. Aplikacija na podlagi datuma rojstva otroka z lestvice Billboard najde glasbeno svetovno uspešnico za izbran datum, nato pa jo predvaja kot ozadje 3D plesni točki – videospotu otroka, katerega obraz je izbrana fotografija uporabnika. Ko otroček odpleše svojo plesno točko v predvajanem videospotu, uporabnik lahko sodeluje v nagradni igri in deli svoj posnetek plesa preko e-pošte ali Facebooka. Sodelovanje in uporaba aplikacije nista pogojena s Facebook všečki. »Po naših izkušnjah le tako lahko uporabnika angažiramo brez motečih dejavnikov,« pojasnjuje Graf.

Tehnične ovire so poskrbele za dodaten izziv

Pri snovanju aplikacije so se ustvarjalci v digiGRALu soočili z večjo tehnično prepreko: kako predvajati tako veliko različnih glasbenih posnetkov brez poseganja v avtorske pravice. »Rešili smo jo tako, da smo na podlagi Billboard glasbene lestvice naredili bazo 800 videoposnetkov, ki se predvajajo neposredno z javnega servisa YouTube. Ob vnosu datuma sistem v bazi najde glasbeno uspešnico, ki je bila aktualna na tisti dan, nato pa jo predvaja ob 3D posnetku plesa otroka. V manjšem okenčku levo spodaj pa se hkrati prikazuje izvorni video. Poseben algoritem tudi beleži in zmanjšuje napake pri povezavi na YouTube ter poskrbi, da se vsakemu uporabniku predvaja prava glasba,« je na rešitev ponosen Graf.

Dojenčki komaj hodijo, kako potem digiGRALov pleše?

S pomočjo Xbox Kinecta in primernega softwarea je ples dojenčka posnela plesalka, gibe in animacijo pa so kasneje dodatno obdelali v 3D okolju, da je dobila podobo dojenčka. V bazi aplikacije je tako tudi več različnih plesov, prilagojenih posamezni pesmi.

Unikatnost aplikacije v svetovnem merilu

»Aplikacija je popolna novost, narejena čisto po meri naročnika, tovrstne povezave še ni bilo v svetovnem merilu. Zato smo zelo veseli, da se tudi druge države zanimajo za adaptacijo apliakcije v druge države. Večina aplikacij uporablja že znane aktivnosti oziroma igrice in jih samo prestavlja v slovensko okolje,« še dodaja Graf. Invativnost aplikacije je tudi v tem, da je uspela združiti prijazen in preprost uporabniški vmesnik za obdelavo fotografije obraza, programsko rešitev za združenje fotografije obraza z vnaprej posnetim 3D videom in hkratnim sproženjem YouTube posnetka, sledenje fotografije obraza točkam na videoposnetku ter animacija obraza skladno s posneto plesno točko.

Rekordna uporaba aplikacije

Čeprav je aplikacija, katere glavni razvijalec in idejni vodja je bil Gregor Graf, Primož Tavčar pa vodja projekta, najprej spodbujala vnos datumov rojstva in slik otrok s strani njihovih staršev, je kmalu postala tudi vir zabave s slikami obrazov odraslih. Aplikacija bo ostala aktivna, nagradna igra pa se je ravno zaključila. Zabeležila je neverjetno dobro obiskanost. Naročnik je bil navdušen s številom ustvarjenih videov in z vpletenostjo obiskovalcev aplikacije z BZ dm. »Za nameček pa je poskrbela tudi za iskren smeh in zabavo spletnih uporabnikov, ki se le redkokdaj preseneti s čim izvirnim in inovativnim,« pravi Graf.

Glede na dosedanji uspeh aplikacije, pa so tudi načrti ambiciozni, saj kot pravi Gregor Graf: »Predvsem bi jo želeli res pripeljati še na druge trge, kjer je prisoten DM. Možnosti pa so tudi, da naredimo drugo leto sorodno različico s slovenskimi hiti, v kateri pleše vsa družina (mama, oče in otrok)… Skratka idej je še ogromno, tako da ima tudi razvoj aplikacije še ogromno potencialov.«


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Rubikon GRAL d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Rubikon GRAL d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Rubikon GRAL d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

M-SISTEM d.o.o.

Pot na Drenikov vrh 12, 1000 Ljubljana, Tel: 041 693 934
Nov IT sistem, bodisi strojni ali programski, je lahko velika naložba. Da bi jo karseda najbolje izkoristili, je pomembno, da izberete pravega IT dobavitelja in ponudnika programskih ... Več

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
Tisk Tavčar Tisk Tavčar d.o.o. je v osnovi družinsko podjetje z 20-leti grafičnih izkušenj, pa tudi strojništvo in elektronika jim nista tuja.Predstavljajo vam UV LED tiskalnik, ... Več
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35
Zlati partner

BONAJO d.o.o.

Industrijska cesta 9, 1290 Grosuplje, Tel: 040 514 750
Podjetje BONAJO d.o.o. uspešno posluje že od samega začetka. S skrbno izbrano veleprodajno mrežo partnerjev skrbijo za trženje in distribucijo televizorjev, mobilnih telefonov, ... Več