11.07.2014      11:10
Prestigio naprave v šolstvu

Nova doba izobraževanja

Prestigio, priljubljena blagovna znamka dostopnih mobilnih tehnologij, že od začetka leta 2014 sodeluje z ustanovami na področju šolstva in dodatnega izobraževanja. Interaktivne učilnice niso prihodnost, pač pa dejstvo.

Programi ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport že od leta 1993 vključujejo projekte za  informatizacijo slovenskega šolstva. Hitrost in izvedba teh projektov je vsekakor odvisna od proračunov, dodatnih, evropskih sredstev, uspešne izvedbe razpisov in pa samih izobraževalnih ustanov. Kljub dvomu in odporu nekaterih učiteljev in staršev je to vsekakor prihodnost, ki si je ne bo moč izogniti.

S tem se strinjajo tudi pri znamki Prestigio, ki je v zadnjih letih na slovenskem tržišču prisotna predvsem na področju mobilnih tehnologij in ponuja kakovostne pametne telefone in tablične računalnike z odličnim razmerjem med ceno in zmogljivostjo. V svojem prodajnem programu imajo tudi interaktivne table, oziroma »vse-v-enem« MultiBoard računalnike z velikim na dotik občutljivim zaslonom.

Letos so predstavili tablični računalnik Visconte, ki deluje v Windows 8.1 okolju, ponujajo pa tudi svojo mClass programsko rešitev za upravljanje interaktivnih učilnic.

Da so tablični računalniki že danes dejstvo v slovenskih izobraževalnih ustanovah, Prestigio dokazuje s sodelovanjem pri različnih projektih. Iz poskusne delavnice v okviru projekta Simbioza, se je razvilo redno soedlovanje z Zavodom Y, ki Prestigio tablične računalnike uporablja v delavnicah v okviru medgeneracijskega centra Simbioza, kjer se lahko starejši občani srečajo z moderno tehnologijo in se naučijo osnovne uporabe glavnih funkcij.

Svetovalno in izobraževalno podjetje Housing Co., ki se ukvarja s prenosom strokovnih znanj v podjetja in kot Microsoft partner izvaja izobraževanja na področju informacijskih tehnologij, je udeležencem izobraževanj ob vpisu podelilo tablične računalnike Prestigio. Znamka je bila tudi prisotna kot eden izmed pokroviteljev dogodka CIO 2014.

Za podobno sodelovanje so se odločili tudi v izobraževalnih centrih Erudio. To pa je dokaz, da so tablični računalniki uporabni za izobraževanje ne glede na starost ali strokovnost udeležencev, pravijo pri uvozniku, podjetju Asbis d.o.o. iz Trzina. Čeprav ostajajo osredotočeni na dostopnost in vsakodnevno uporabo ter bolj zabavne plati tehnologije, bodo z znamko Prestigio nadaljevali razvoj rešitev za izobraževanje. V kratkem pričakujejo novo generacijo tabličnega računalnika Visconte 2 in prihod pametnega telefona z operacijskim sistemom Windows Phone 8.1. S tem se bo sodelovanje med znamko Prestigio in podjetjem Microsoft še dodatno poglobilo. Prestigio izdelki pa bodo na ta način ponujali še več izbira tako za uporabnike odprtokodnih sistemov Android in tiste, ki prisegajo na okolje Windows. Za več informacij o novih Prestigio izdelkih spremljajte stran www.prestigio.com, saj je slovenska različica strani trenutno v prenovi.

Povezave:Prestigio

Za kateri telefon boste pisali Božičku?

Telefon iPhone izgublja delež trga kot za sta... 8
Justin.Forfunky  |  Zgleda, da prav tako 925.
Telefon iPhone izgublja delež trga kot za sta... 8
sibyte  |  Krivici za slab rezultat smo uporabniki ...
Telefon iPhone izgublja delež trga kot za sta... 8
sibyte  |  Kateri model pa imaš? Jaz sem na moji Lu...
Telefon iPhone izgublja delež trga kot za sta... 8
fabjanjan01  |  W10M je čist uredu platforma, sam jo vsi...
Telefon iPhone izgublja delež trga kot za sta... 8
Justin.Forfunky  |  10.0.14393.448 devetega novembra?