Računalništvo, telefonija
19.06.2012 14:47
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nova generacija HD nadzora

Kompresija H.264 omogoča visoko ločljivost slike in majhno zasedbo pasovne širine pri prenosu podatkov.
Kompresija H.264 omogoča visoko ločljivost slike in majhno zasedbo pasovne širine pri prenosu podatkov.

Videonadzor se danes uporablja praktično povsod. Nadzorovani so bankomati, bencinske črpalke, trgovine itd.. Z video nadzorom so se nedovoljene aktivnosti precej zmanjšale, kar večina ne ve pa je dejstvo, da četudi vas je nadzorna kamera ujela pri nedovoljene početju, to še ne pomeni, da vas bo roka pravice našla in posledično tudi kaznovala. Zastareli video sistemi s slabo ločljivostjo nadzorne kamere nam po večini primerov ne razkrijejo celotne identitete, temveč le barvo oblačil in las, ter približno velikost.

S sodobnimi nadzornimi sistemi je tega seveda konec. Današnja tehnologija omogoča snemanje kvalitetne HD nadzorne slike, pri katerem je iz posnetka moč razbrati vsako podrobnost obenem pa napredni algoritmi skrbijo, da hramba posnetka ne zahteva ogromne količine prostora.

Podjetje Avigilon se z nadzorom ukvarja že precej let, sedaj pa so predstavili vrhunski snemalni napravi ločljivosti 3 in 5 milijonov točk na platformi H3. Kameri nudita 3-9 milimetrske leče s avtomatsko zaslonko (P-iris) ter oddaljeni fokus in zumiranje za enostavno namestitev.

Kamero enostavno pritrdimo na ustrezno mesto in nastavimo želeno pozicijo, fokusiranje in zumiranje po potrebi nastavljamo na snemalni programski opremi. Pri tem velja izpostaviti, da je sam objektiv integriran na kamero in zato popolnoma nastavljiv preko snemalne programske opreme. Ko kamero enkrat namestite in priključite, lahko lojtro enostavno odmislite. za napajanje ne potrebujemo dodatnih kablov, saj se kamera napaja kar preko podatkovnega ožičenja (PoE).

Kompresija H.264 omogoča visoko ločljivost slike in majhno zasedbo pasovne širine pri prenosu podatkov. Zahvaljujoč kompresiji H.264 tudi ob visokem številu posnetih sličic na sekundo posnetek ne bo zahteval veliko prostora na disku. Kameri sta obenem odporni tudi na vodo in prah.

Za več informacij se obrnite na distributerja.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem HSI D.O.O.
Za več informacij so vam na voljo pri HSI D.O.O.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem HSI D.O.O.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

KARTUŠE.NET

Titova cesta 44, 2000 Maribor, Tel: 040 125 585
Kartuše za Epson Kartuše za Canon Kartuše za HP Kartuše za Lexmark Kartuše za Brother Kartuše za Dell Kartuše za Samsung Tonerji za HP Tonerji za Samsung ... Več
Zlati partner

MIKROGRAFIJA d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 080 51 15
Specialisti s pravimi rešitvami. In pika. V podjetju Mikrografija d.o.o. so zaposleni izkušeni strokovnjaki s področja informatike, obvladovanja dokumentov in arhivistike. ... Več
Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več

ARCHUS.SI d.o.o.

Cankarjeva ulica 9c, 6000 Koper/capodistria, Tel: 070 890 096
O podjetju Archus.si  ARCHUS.SI d.o.o. je podjetje iz Kopra. Kot prvi v Sloveniji so leta 2008 oz. 2009 začeli ponujati nekaj aktualnih in zanimivih produktov nove tehnologije, kot ... Več