Računalništvo, telefonija
25.01.2012 12:28
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nova grafična pošast – Asus HD7970

Zmogljiva grafična kartica ASUS HD7970
Zmogljiva grafična kartica ASUS HD7970

Učinkovit in močan procesor izdelan v 28-nm tehnologiji so pri Asusu združili s kar 3 GB GDDR5 pomnilnika, ki skupaj skrbita, da tudi najzahtevnejši uporabniki ne bodo ostali ravnodušni. Asus HD7970 podpira priklop preko PCI Express 3.0 vodila in AMD-jevo Eyefinity tehnologijo za multi-zaslonsko delovanje.

Dolgo pričakovan 28-nm design AMD-jevih procesorjev prinaša boljši izkoristek komponent, manjše gretje in večjo moč kot katerakoli generacija poprej. Zagotavlja višjo ločljivost, podrobnejše teksture in še večje število sličic na sekundo. Spominski vmesnik je razširjen na 384-bitno vodilo, ki skrbi za še hitrejši prenos podatkov med kartico in matično ploščo.

Vse kartice vsebujejo tudi posodobljen GPU Tweak Utility, s katerim lahko nastavljamo hitrost ure, napetosti in moč ventilatorja na do 4 karticah skupaj, kar pa je več kot dobrodošlo za CrossFireX nastavitve.

Standardni priključek PCI Express 3.0 je od predhodnika PCI Express 2.0 kar dvakrat hitrejši, tako lahko grafična kartica s celotnim sistemom komunicira bolj pogosto in tako omogoča boljši izkoristek. Pravo moč kartice odraža tudi tehnologija Eyefinity, ki omogoča do šestzaslonsko delovanje. Nad njo bodo še posebej navdušeni igričarji in grafični oblikovalci.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ASUS
Za več informacij so vam na voljo pri ASUS
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ASUS? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ANNI d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 580 08 00
Podjetje Anni, d. o. o., je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že praktično od samega začetka. Brez pretirane hvale lahko rečemo, da svoje delo opravljajo dobro, saj ... Več

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116
MVM SERVIS, spletne in grafične storitve, d. o. o. je podjetje, specializirano za celovito ponudbo kreativnih grafičnih rešitev na ključ. Od konkurence jih ločuje popolnoma lastna ... Več

ALTERNA DISTRIBUCIJA d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 01 520 28 00
S svojimi dolgoletnimi izkušnjami in poslovno zrelostjo poznana kot ena vodilnih in najtrdnejših tovrstnih družb v Sloveniji. Osnovna dejavnost družbe je distribucija računalniške ... Več

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667