03.06.2013      18:40

Garmin® predstavlja novo integrirano navigacijo za vozila MINI

Business Wire — Garmin® International Inc., enota Garmin Ltd. (NASDAQ: GRMN), vodilno podjetje na področju satelitske navigacije na svetu, je napovedalo novo integrirano in prenosno navigacijo za vozila MINI. MINI prenosna navigacija XL je oblikovana posebej za modele vozil MINI in se namesti s prilagojenim nosilcem poleg inštrumentne plošče za optimalno vidljivost ter skritimi kabli pod armaturno ploščo. Naprava vključuje  Garminovo najnovejšo tehnologijo, ki vključuje Garmin Real Directions™*, Active Lane Guidance*, prometne informacije, doživljenjske posodobitve zemljevidov[1] ter glasovno upravljanje*.  Napravo odlikuje piano črna barva s srebrnimi MINI logotipom. Uporabnik lahko izbere eno izmed različnih ikon vozil MINI za prikaz trenutne pozicije.  MINI prenosna navigacija XL je dostopna sedaj pri vseh prodajalcih vozil MINI po vsem svetu.

Veseli nas, da razširjamo partnerstvo z MINI, pri tem nudimo integrirano, prenosno navigacijo naslednje generacije za vozila MINI po vsem svetu,” je dejal Matt Munn, Garmin managing director automotive OEM. “Ta nova naprava omogoča enostavneje kot kdajkoli prej sledenje navodilom z Garmin Real Directions* in Active Lane Guidance* funkcijami. Prav tako se neopazno integrira z notranjostjo katerega koli vozila MINI.”

Namestitev vozila in prilagodljiv dizajn: MINI prenosna navigacija XL je nameščena s prilagojenim nosilcem, ki je narejen posebej za MINI. Nosilec je blizu volana tako, da lahko vozniki takoj vidijo pomembne informacije na 4-palčnem zaslonu na dotik. Vsi kabli so dobro skriti za armaturno ploščo brez dodatnih skrbi, da bi jih izgubili ali obremenili vtičnico za napajanje naprave. Prav tako se navigacija enostavno odstrani za posodobitev zemljevidov in programske opreme.

Napredne navigacijske zmožnosti in brezplačne posodobitve zemljevidov: Garmin nudi voznikom MINI celovit nabor funkcij najnovejše navigacijske tehnologije. Z Garmin Real Directions™* so navodila za usmerjanje uporabniku prijazna in podana na naraven ter intuitiven način. Za usmerjanje uporabljajo prepoznavne znamenitosti, stavbe in semaforje. Active Lane Guidance* uporablja kombinacijo glasovnega vodenja, ko se pripravljate na vožnjo po izvozu ali križišču. Pojavi se slika v živo s svetlimi barvnimi puščicami, ki prikazujejo, na kateri vozni pas se morate vključiti za načrtovano pot. Prijazen glas podaja dodatna navodila. Dodatne funkcije vključujejo več milijonov interesnih točk (POI) kot so trgovine, restavracije in druge destinacije, opozorila o omejitvah hitrosti itd. Na napravi je prednaložena kartografija Evrope. Z brezplačnimi doživljenjskimi[1] posodobitvami zemljevidov vsaka načrtovana pot odraža najsodobnejše zemljevide, interesne točke (POI) in navigacijske Informacije. Z doživljenjskimi zemljevidi ste upravičeni do prejemanja posodobitev zemljevidov do štirikrat letno, v času življenjske dobe naprave, brez dodatnih plačil.

Bluetooth brezžična komunikacija in povezljive storitve*: Bluetooth brezžična komunikacija nudi intuitivno in varno rešitev za telefonske klice v avtu brez dotikanja telefona ali gledanja na zaslon, kar pomaga zmanjšati odvračanje pozornosti voznika. Z uporabo obstoječega podatkovnega načrta pametnega telefona omogoča MINI prenosna navigacija XL ključne podatke v realnem času[2], kot so prometne Informacije, slike prometnih kamer, lokalno iskanje, mobilne varnostne kamere, parkirišča in vreme. Uporabniki morajo naložiti le Garmin Smartphone Link* aplikacijo (na voljo za Android in iPhone[3]) in povezati svoj pametni telefon z napravo preko Bluetooth. Garmin Smartphone Link* je na voljo brezplačno in vključuje številne brezplačne storitve kot tudi premium vsebino, ki je na voljo preko enkratnih aplikacijskih nakupov[4].

Garminova avtomobilska OEM skupina uporablja dolgoletne izkušnje podjetja v uporabniškem vmesniku in strojni opremi iz svojih avtomobilskih, letalskih in navtičnih segmentov, da bi razvila inovativno cestno navigacijo, telematiko in sisteme za združevanje informacij ter zabave. Garminova široka paleta elektronike v vozilih za avtomobilsko industrijo vključuje vse informacije  in zabavo ter telematske sisteme, navigacijsko programsko opremo, lokacijsko odvisne storitve in integrirane prenosne navigacijske sisteme. Garmin je namenjen avtomobilskim OEM pisarnam po Ameriki, Evropi in Aziji.

[1]Z doživljenjskimi zemljevidi ste upravičeni do prejemanja posodobitve zemljevidov do štirikrat letno, ko in kakor jih zagotovi Garmin, v času življenjske dobe 1 združljivega Garminovega izdelka ali dokler Garmin od drugega ponudnika prejema podatke zemljevidov – kar predstavlja krajše obdobje. Pomen “časa življenjske dobe” ter druge pogoje in določila si lahko ogledate na www.garmin.com/numapslifetime.

[2]Veljajo omejitve.  Ni na voljo za vsa področja. Zahtevane naročnine. Kontaktirajte vašega mobilnega operaterja za več informacij glede cen  za prenos podatkov in gostovanj. Obiščite http://static.garmincdn.com/pumac/Premium_Content_EN.htm za pogoje in omejitve.

[3]Združljivo z iPhone 3GS ali novejšimi modeli.

[4]Veljajo omejitve.  Ni na voljo za vsa področja. Zahtevane naročnine. Kontaktirajte vašega mobilnega operaterja za več informacij glede cen za prenos podatkov in gostovanj. Obiščite  See http://static.garmincdn.com/pumac/Premium_Content_EN.htm za pogoje in omejtve.

*Funkcija je na voljo samo za tuje jezike (EFIGS) in ni na voljo za slovenščino.

Za kateri telefon boste pisali Božičku?

Na splet pricurljale prve slike težko pričako... 1
skeptik  |  Težko pričakovanega? Za koga? Spet nekaj...
Zadnje slovo od operacijskega sistema MS-DOS 3
sphinxx  |  kako upokojil? Še zmeraj je na desnem kl...