Računalništvo, telefonija
04.02.2012 08:44

Deli z drugimi:

Share

Nova Nikon fotoaparata s superzoom objektivom

Nova Nikon fotoaparata s superzoom objektivom
Nova Nikon fotoaparata s superzoom objektivom

Nikon

je ob prenovi COOLPIX serije kompaktnih aparatov predstavil dva nova superzoom fotoaparata, COOLPIX P510 in L810. P510 se postavlja s pravim super teleobjektivom s kar 42-kratnim optičnim zoomom z goriščnico od 24 do 1000 mm. Poleg tega ima vgrajeno tipalo CMOS z osvetlitvijo od zadaj s 16 milijoni slikovnih točk ter napredno zmanjševanje vibracij s premikanjem leč v objektivu. L810 s širokokotnim objektivom s 26-kratno povečavo ima vgrajen še inovativni stranski vzvod za enakomerno in gladko zoomiranje.

COOLPIX P510
COOLPIX P510 je zelo zmogljiv fotoaparat z največjim razponom goriščnice doslej. Nove perspektive fotografiranja in snemanja pri polni ločljivosti (1080p) s stereo zvokom omogoča nagibni zaslon LCD z ločljivostjo 921.000 slikovnih pik. Optični zoom in samodejno ostrenje sta na voljo tudi med snemanjem videoposnetkov, ki jih lahko zajamemo v upočasnjenem ali pospešenem načinu s hitrostmi do 120 posnetkov na sekundo (VGA). Snemamo lahko v formatu iFrame (temelji na industrijskih standardih, kot so H.264 AAC in Quick Time), medtem ko vgrajen priključek HDMI omogoča, da si lahko posnetke v visoki ločljivosti ogledamo neposredno na televizijskih sprejemnikih. Vgrajeni sistem GPS beleži natančno lokacijo posnetka v obliki geografskih oznak v podatkih o sliki. COOLPIX P510 zagotavlja popoln ustvarjalni nadzor s pomočjo izbire enega od štirih ročnih načinov osvetlitve P/S/A/ ali M lahko pa pri neprekinjenem fotografiranju zajamemo do 5 posnetkov pri polni ločljivosti pri hitrosti 6 posnetkov na sekundo. Zelo dobrodošla je razširjena povezljivost z brezžičnim prenosom, ki jo omogoča uporaba spominskih kartic Eye-Fi X2 (ali novejšimi) s prenosom digitalnih fotografij v zapisu JPEG neposredno v telefon ali osebni računalnik. Od naprednih načinov fotografiranja je najbolj zabavna možnost fotografiranja v 3D-tehniki. Ta namenski način združi dve fotografiji, posneti z različnih položajev, v 3D-sliko.

Fotoaparat COOLPIX P510 bo po 22. marcu na voljo v črni, rdeči in temno sivi barvi po priporočeni maloprodajni ceni 429 evrov.

COOLPIX L810
COOLPIX L810 je superzoom kompaktni fotoaparat z goriščnico od 22,5 do 585 mm (26x). Inovativni stranski gumb za nastavljanje zooma omogoča enakomerno in enostavno približevanje motivov . Za nestresene fotografije in posnetke v ločljivosti 720p je vgrajen sistem za zmanjševanje vibracij (VR) s premikanjem elementov objektiva. Hkrati tipalo CCD s 16 milijoni slikovnih točk in štirimi različnimi samodejnimi funkcijami proti zameglitvi zagotavlja, da bodo fotografije vedno ostre. Pri fotografiranju portretov P810 pomaga s funkcijo samosprožilca nasmeha, opozorilom mežikanja in mehčanjem odtenkov kože. Sistem za odstranitev učinka rdečih oči popravi napačno barvo oči, ki jo povzroči bliskavica. Fotoaparat se napaja z vedno in povsod dostopnimi baterijami tipa AA.

COOLPIX P810 bo od 22. marca na voljo v črni, rdeči, modri in toplo sivi barvi po priporočeni maloprodajni ceni 249 evrov.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Za več informacij so vam na voljo pri NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

"Bohinjsko drevo" po natanko desetih letih spet v soju (fotografskih) žarometov

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Sony Europe B.V., podružnica v Sloveniji

Dunajska cesta 156, 1000 Ljubljana, Tel: 01 888 8761
Sony Europe B.V. je multinacionalno podjetje za elektroniko s sedežem v Tokiu na Japonskem. V Evropi deluje prek svoje evropske podružnice Sony Europe B.V., ki je prisotna v več ... Več
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35
Zlati partner

Enaa / Gambit trade d.o.o.

Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 437 63 33
Gambit trade d.o.o. je eno najstarejših in uspešnejših računalniških podjetij pri nas. S svojo inovativnostjo premikajo meje. Tako so že leta 1999 postavili tudi Enaa prvo spletno ... Več
Zlati partner

TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.

Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 34 01
Tehnološki park Ljubljana (TP LJ) kot mednarodni tehnološki hub, kjer se stikajo vrhunske tehnologije, srečujejo najboljša razvojna podjetja in nastajajo nove tehnološke zgodbe. ... Več