17.06.2014      14:30
Lancom ponudba 2014

Nova ponudba izdelkov Lancom prihaja v Slovenijo

Na tiskovni konferenci je podjetje Lancom predstavilo svojo ponudbo za letošnje leto. Nemško podjetje Lancom je eno izmed vodilnih imen na področju mrežnih, in brezžičnih rešitev. Skupaj s slovenskim podjetjem Advant, ki je njihov ekskluzivni zastopnik za Slovenijo, so predstavili svoje izdelke in storitve.

Za nemško podjetje Lancom še verjetno niste slišali, saj njihovih izdelkov ne morete ugledati na prodajnih policah. Svoje izdelke namreč prodajajo le podjetjem ter državnim organizacijam. Na nemškem trgu so na drugem mestu, kar so z veseljem poudarili. Svoje izdelke ponujajo na evropskem trgu ter zaradi širitve svojih zastopnikov tudi na angleško govorečih tujih trgih. Od konkurence se razlikujejo predvsem po testiranju vsakega posameznega izdelka, zaradi česar se lahko pohvalijo z zelo majhnim deležem okvar. Nudijo pa tudi učinkovito podporo in pomoč na daljavo. Njihova ključna prednost pa je večja varnost kot pri konkurenčnih ameriških in kitajskih proizvajalcih. Ker so evropsko podjetje, na svoje ruterje niso zakonsko dolžni pustiti odprtih prehodov za vladne agencije. Pri nas se pojavljajo predvsem na področju izobraževalnih ustanov, kjer so izpostavili sodelovanje z Arnesom. Njihovi izdelki pa se tudi pojavljajo v trgovinah Takko in Hoffer.

Tokrat so se usmerili na vroče teme z letošnjega CeBITa, kot so Gigabitne WLAN dostopne točke za podjetja, rešitve za povezljivost z mobilnimi in fiksnimi VPN omrežji ter usmerjevalniki z visokim nivojem zaščite.

Predstavili so Lancom sisteme in linijo izdelkov. Serija 1781 so zmogljivi usmerjevalniki, ki podpirajo IPv6, 802.11 a/b/g/n, 3G/4G in energijsko varčevanje EEE (Energy Efficient Ethernet), ki izklopi napajanje neuporabljenih priklopov. Navedli so še notranje in zunanje 3G dostopne točke IAP-3G in OAP-3G, VPN prehode 9100+ VPN in gigabitna mrežna stikala serije GS, ki se lahko prav tako pohvalijo z EEE in IPv6. Novost so WLAN dostopne točke L1310acn in L1302acn ter notranji dostopni točki L-151gn in IAP-322. Poudarili so 3 letno garancijo na večino izdelkov in brezplačno možnost nadgradnje programske opreme.

Na področju programske opreme še vedno manjka klient za Android naprave. Razlog za to je bil naveden v pomanjkanju zaupanja v Googlov proces odobravanja aplikacij (namreč pri Googlu je aplikacija odobrena v enem dnevu, pri Applu pa ta proces traja 2 meseca).

Letošnja zanimivost je še Rack Mount, ki je dodatek za usmerjevalnike in stikala, ki prestavi večino priklopov na sprednjo stran, tako da imate priklope in identifikacijske diode na isti strani za lažji dostop.

Obrazložili so svojo novo tehnologijo optimizacije radijskih signalov za brezžična omrežja Lancom Active Radio Control, ki vključuje število uporabnih trikov. RF Optimization pregleda brezžični spekter in predlaga najbolj ustrezno (nerabljeno) frekvenco. Adaptive Noise Immunity omogoči večji pretok podatkov, saj posluša le naprave z močno kvaliteto signala, ne pa tudi vse ostale naprave v sosdenjih zgradbah, ki proizvajajo šum. Band Steering pa "prisili" naprave v uporabo 5 GHz namesto starejših 2.4 GHz frekvenc. To, so povedali, je enostavno pri tablicah in telefonih, a dosti večji iziv pri prenosnikih, ki kljub podpori 5 GHz raje uporabljajo 2,4 GHz. To težavo so rešili s trikom, kjer na 2,4 GHz omrežju ne vračajo odgovorov napravam celo minuto, kar je dovolj časa, da se naprava odloči za prehod na boljše 5 GHz omrežje.

Podjetje Advant, d. o. o. je ekskluzivni zastopnik podjetja Lancom za Slovenijo. Poleg vseh njihovih izdelkov nudijo tudi izvajanje sistemov ožičenja, avtomatizacijo zgradb, UPS sisteme brezprekinitvenega napajanja in varnost za podatkovne centre.

Povezave:Advant

Za kateri telefon boste pisali Božičku?

Kaj menite o Applovem izgovoru za napake na i... 1
FerdoPiš  |  Vsaj niso eksplodirale, kot pri kopipejs...
Superzmogljivi OnePlus 5 s keramičnim ohišjem... 1
FerdoPiš  |  Pa Delimano ga bo prodajal v tv šopu! In...