Računalništvo, telefonija
17.07.2014 17:51

Deli z drugimi:

Share

Nova pravila za .hr domene

Nova pravila za .hr domene
Nova pravila za .hr domene

Če je želelo slovensko podjetje registrirati .hr domeno, je še pred kratkim potrebovalo številko OIB (osebno identifikacijsko številko), ki jo je lahko pridobilo samo na Hrvaškem. Še pred tem so .hr domeno lahko registrirala samo hrvaška podjetja in osebe s prebivališčem na Hrvaškem. Zdaj so se pravila spremenila. Podjetja v EU, ki so vpisana v register VIES, lahko registrirajo do 10 .hr domen.

Domene .hr so dostopne davčnim zavezancem v EU

Hrvaški register je 26. junija 2014 omogočil registracijo .hr domene vsem evropskim podjetjem, ki so zavezanci za DDV in se njihova davčna številka torej nahaja v registru VIES. Tako lahko zdaj .hr domeno registrirajo tudi slovenska podjetja, ki so zavezanci za DDV.

Posamezno podjetje oz. pravna oseba lahko registrira do 10 .hr domen. Domeno .hr lahko registrirate za 1 leto, nato pa jo imate možnost podaljšati.

Domena .hr pomaga pri komunikaciji in optimizaciji

Smiselno je registrirati vrhnje državne končnice tistih držav, kjer nameravamo poslovati. Na domeni imepodjetja.hr se običajno odpira različica spletne strani v hrvaščini. S tem si olajšamo komunikacijo po telefonu ali v množičnih medijih.

Domena seveda vpliva tudi na optimizacijo za iskalnike. Hrvaška domena lahko torej izboljša uvrstitev vaše spletne strani na Google.hr, ki ga uporabljajo vaši hrvaški kupci.

Čeprav obstajajo splošne domenske končnice, kot je .com, je še vedno modro registrirati tudi končnice posameznih držav. Tako se zavarujete še pred tem, da bi »vašo« domeno z drugo končnico registriralo konkurenčno podjetje.

Hitro izberite svoje .hr domene

Pravila so se spremenila pred kratkim, zato imate še vedno možnost, da si zagotovite zanimivo in atraktivno .hr domeno. Če jo registrirate do konca julija 2014, pa boste ujeli še akcijo na Domovanje.com in pri vsaki .hr domeni prihranili kar 21,24 €.

Preverite, ali je vaša .hr domena še prosta >


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Domovanje.com
Za več informacij so vam na voljo pri Domovanje.com
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Domovanje.com? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50

PROLON d.o.o.

Rogaška cesta 27, 3240 Šmarje pri Jelšah, Tel: 041 364 535
Računalniki so postali ključno poslovno orodje. Uporabljajo se pri vseh vidikih delovanja podjetja, vključno z ustvarjanjem in prodajanjem izdelkov, trženjem, računovodstvo, administracijo ... Več

NEXT LINE d.o.o.

Ob železnici 16, 1000 Ljubljana, Tel: 041 776 822
Next line, specializirane storitve tiska pod eno streho V podjetju Next line iz Ljubljane so se osredotočili na specializirane storitve tiska s termičnimi, sublimacijskimi in ... Več

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15a, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Podjetje Prana 3stil je specializirano za računalniške stortve, kot so razvoj Windows/Linux programske opreme, prodaja, servis in podobno. Več