11.06.2015 16:12

Nova Synology DiskStation DS215+ in DS715

Synology DS-215+

Synology je predstavil nova modela DiskStation DS715 in DS215+. Oba nudita prostor za dva diska. DS715 je nadgradljiv strežnik NAS, ki je opremljen s 4-jedrnim procesorjem, medtem ko DS215+ poganja 2-jedrni. Strežnika sta zasnovana tako, da ponujata celovito rešitev NAS v kompaktni obliki. Strojni način enkripcije bo v veliko pomoč malim in srednje velikim podjetjem, ki potrebujejo varno hrambo, zaščito in deljenje podatkov.

»Delovne skupine v manjših podjetjih imajo vedno večje potrebe, zato jim omogočamo zanesljivo in zmogljivo rešitev za hrambo, ki bo hkrati kar najmanj bremenila njihove proračune. DS715 in DS215+ prinašata zmogljivost, zanesljivost in kodiranje podatkov za ugodno ceno,« je dejal Chad Chiang, produktni vodja v podjetju Synology Inc.

Z 1,4 GHz 4-jedrnim procesorjem in 2 GB spomina, DS715 prinaša velike hitrosti prenosa z več kot 216 MB/s branja in 142 MB/s zapisovanja podatkov z možnostjo Link Aggregation. Branje kodiranih podatkov, po zaslugi strojnega načina enkripcije, poteka s hitrostjo 205 MB/s.

DS215+ poganja 1,4 GHz dvojedrni procesor z možnostjo Link Aggregation. Tako dosega hitrosti branja do 210 MB/sek oziroma do 140 MB/sek pri pisanju ob uporabi RAID 1 konfiguracije v okolju Windows. Strojni način enkripcije zagotavlja hiter prenos kodiranih podatkov, ki dosega hitrosti branja do 145 MB/sek.

DS715 podpira način Synology High Availability, omogoča redundančni način v primeru nepričakovanih napak omrežja in, za kar največjo možno zanesljivost sistema, zagotavlja neopazen prehod med strežniki v gruči. V vlogi robustnega strežnika NVR, ki podpira nadzorno postajo, DS715 zagotavlja centralizirano podporo za nadzor in upravljanje do 30 IP kamer (900 FPS @ 720p). Z rastjo poslovanja je mogoče strežnik sproti nadgrajevati, z razširitveno enoto DX513 ga je možno nadgraditi na do 7 diskov.

DS215+ je zasnovan za neprekinjeno delovanje. Namestitev diskov je preprosta, delovanje sistema pa zanesljivo, saj je vstavljanje diskov izvedljivo brez uporabe orodja, nudi podporo za pretikanje diskov med delovanjem, opremljen pa je z dvema gigabitnima mrežnima priključkoma s podporo za neprekinjeno delovanje. Za hitrejše delovanje sistema in razširitev možnosti z zunanjimi enotami za hrambo, je opremljen tudi z dvema vhodoma USB 3.0 in enim eSATA.

DS715 in DS215+ poganja DiskStation Manager (DSM) 5.2, najbolj napreden in intuitiven operacijski system, ki deluje na osnovi spletnega vmesnika; prinaša širok nabor aplikacij, ki omogočajo lažje in bolj produktivno delo. Synology je zmagal na natečaju “PC Mag Business Choice Award“, saj je prejel najvišje ocene v vseh elementih raziskave, vključno z zanesljivostjo, skupno vrednostjo in verjetnostjo, da bi ga uporabnik priporočil.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem XENON FORTE d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri XENON FORTE d.o.o.

Enter your state here

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem XENON FORTE d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

Računalniški muzej

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Že od leta 2004 si jemljemo za svoje osnovno poslanstvo opominjanje na informacijsko dediščino. Kot kulturna ustanova s sedežem v Ljubljani, se posvečamo zbiranju, ohranjanju ... Več

eTAROK, MIROSLAV CIGAN s.p.

Ulica Štefana Kovača 2, 9231 Beltinci, Tel: 041 519 443
Računalniška igra za ljubitelje taroka Življenje se je v zadnjem letu preselilo v naše domove, kjer poleg dela iščemo različne vrste razvedrila. Za ljubitelje igre s tarok ... Več

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20