Računalništvo, telefonija
11.06.2015 16:12

Deli z drugimi:

Share

Nova Synology DiskStation DS215+ in DS715

Synology DS-215+
Synology DS-215+

Synology je predstavil nova modela DiskStation DS715 in DS215+. Oba nudita prostor za dva diska. DS715 je nadgradljiv strežnik NAS, ki je opremljen s 4-jedrnim procesorjem, medtem ko DS215+ poganja 2-jedrni. Strežnika sta zasnovana tako, da ponujata celovito rešitev NAS v kompaktni obliki. Strojni način enkripcije bo v veliko pomoč malim in srednje velikim podjetjem, ki potrebujejo varno hrambo, zaščito in deljenje podatkov.

»Delovne skupine v manjših podjetjih imajo vedno večje potrebe, zato jim omogočamo zanesljivo in zmogljivo rešitev za hrambo, ki bo hkrati kar najmanj bremenila njihove proračune. DS715 in DS215+ prinašata zmogljivost, zanesljivost in kodiranje podatkov za ugodno ceno,« je dejal Chad Chiang, produktni vodja v podjetju Synology Inc.

Z 1,4 GHz 4-jedrnim procesorjem in 2 GB spomina, DS715 prinaša velike hitrosti prenosa z več kot 216 MB/s branja in 142 MB/s zapisovanja podatkov z možnostjo Link Aggregation. Branje kodiranih podatkov, po zaslugi strojnega načina enkripcije, poteka s hitrostjo 205 MB/s.

DS215+ poganja 1,4 GHz dvojedrni procesor z možnostjo Link Aggregation. Tako dosega hitrosti branja do 210 MB/sek oziroma do 140 MB/sek pri pisanju ob uporabi RAID 1 konfiguracije v okolju Windows. Strojni način enkripcije zagotavlja hiter prenos kodiranih podatkov, ki dosega hitrosti branja do 145 MB/sek.

DS715 podpira način Synology High Availability, omogoča redundančni način v primeru nepričakovanih napak omrežja in, za kar največjo možno zanesljivost sistema, zagotavlja neopazen prehod med strežniki v gruči. V vlogi robustnega strežnika NVR, ki podpira nadzorno postajo, DS715 zagotavlja centralizirano podporo za nadzor in upravljanje do 30 IP kamer (900 FPS @ 720p). Z rastjo poslovanja je mogoče strežnik sproti nadgrajevati, z razširitveno enoto DX513 ga je možno nadgraditi na do 7 diskov.

DS215+ je zasnovan za neprekinjeno delovanje. Namestitev diskov je preprosta, delovanje sistema pa zanesljivo, saj je vstavljanje diskov izvedljivo brez uporabe orodja, nudi podporo za pretikanje diskov med delovanjem, opremljen pa je z dvema gigabitnima mrežnima priključkoma s podporo za neprekinjeno delovanje. Za hitrejše delovanje sistema in razširitev možnosti z zunanjimi enotami za hrambo, je opremljen tudi z dvema vhodoma USB 3.0 in enim eSATA.

DS715 in DS215+ poganja DiskStation Manager (DSM) 5.2, najbolj napreden in intuitiven operacijski system, ki deluje na osnovi spletnega vmesnika; prinaša širok nabor aplikacij, ki omogočajo lažje in bolj produktivno delo. Synology je zmagal na natečaju “PC Mag Business Choice Award“, saj je prejel najvišje ocene v vseh elementih raziskave, vključno z zanesljivostjo, skupno vrednostjo in verjetnostjo, da bi ga uporabnik priporočil.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem XENON FORTE d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri XENON FORTE d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Enter your state here

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem XENON FORTE d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Računalniški muzej

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Že od leta 2004 si jemljemo za svoje osnovno poslanstvo opominjanje na informacijsko dediščino. Kot kulturna ustanova s sedežem v Ljubljani, se posvečamo zbiranju, ohranjanju ... Več

eTAROK, MIROSLAV CIGAN s.p.

Ulica Štefana Kovača 2, 9231 Beltinci, Tel: 041 519 443
Računalniška igra za ljubitelje taroka Življenje se je v zadnjem letu preselilo v naše domove, kjer poleg dela iščemo različne vrste razvedrila. Za ljubitelje igre s tarok ... Več

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več

RDEČA ORANŽA d.o.o.

Titova cesta 2a, 2000 Maribor, Tel: 051 691 862
Razmišljajte kot vaši kupci Kako prepričati vaše potencialne kupce? Ste poskusili različne marketinške strategije, ki niso obrodile želenih rezultatov? S temi izzivi se zadnjih ... Več