01.10.2015      18:32
Konica Minolta Slovenija

Nova vlaganja Konice Minolta na Češkem odpirajo nove R&D karierne priložnosti!

Na sliki od leve proti desni: Norihisa Takayama, Tomáš Bednář, Kunihiro Koshizuka, Dennis Curry.Na sliki od leve proti desni: Norihisa Takayama, Tomáš Bednář, Kunihiro Koshizuka, Dennis Curry.

Konica Minolta je v Brnu odprla svoj prvi center za raziskave in razvoj (R&D), v katerem se bodo osredotočili v razvoj izdelkov na področju avtomatizacije podatkov, digitalnega delovnega okolja, 3D sistemov za tiskanje in nosljivih elektronikih pripomočkov. Češki IT strokovnjaki in raziskovalci bodo tako dobili priložnost, da postanejo del razvoja nove generacije izdelkov za kupce po vsem svetu.

Konica Minolta je uradno odprla svoj prvi R&D laboratorij v Evropi. Marca letos je Business Innovation Centre (BIC) iz Londona v Brnu že ustanovil Client Briefing Centre. Tako je to že druga investicija poslovno inovacijskega centra Konice Minolte v Brnu. Cilj je iskanje novih poslovnih priložnosti, zbiranje idej in potreb kupcev ter razvoj novih poslovnih modelov. R&D center bo odgovoren za tehnološki razvoj in izvajanje inovativnih izdelkov in rešitev, ki temeljijo na dognanjih poslovno inovacijskega centra. Oba centra v Brnu nameravata v naslednjih nekaj letih najeti več kot 100 IT strokovnjakov.

"Glede na ugodno kombinacijo usposobljenih IT strokovnjakov ter raziskovalnih in razvojnih ustanov je metropolitansko območje Brna za Konico Minolta postalo evropska strateška lokacija", je dejal Dennis Curry, podpredsednik in direktor podjetja BIC in R&D Europe. "Ustanovitev Centra za inovacije podjetij marca letos je bil prvi del inovacijskega ekosistema. Poslovno inovacijski center se osredotoča na stranke in poslovne partnerje, medtem ko ga R&D center dopolnjuje s svojo tehnološko in raziskovalno odličnostjo. Nova generacija izdelkov, ki jih bodo razvili naši češki strokovnjaki, bo del portfelja, ki ga ponujamo po vsem svetu.«

Ekipa R&D v Brnu bo odgovorna za področje raziskav in razvoja pametnih sistemov (Smart Systems research and development area). To vključuje razvoj inteligentnih senzorskih sistemov, rešitve za avtomatizacijo podatkov, semantično razumevanje podatkov in avtomatizacijo digitalnega delovnega prostora. Širša evropska R&D ekipa pa se bo osredotočila tudi na raziskave 3D tiskalniških naprav in sistemov, nosljivih tehnologij in novih medicinskih pripomočkov. "Z našimi novimi tehnologijami želimo svojim strankam pomagati pri prihranku časa, zmanjšanju stroškov in poenostavitvi upravljanja s podatki, informacijami in procesi v današnjem pisarniškem in industrijskem okolju", je povedal Matej Dušik, R&D Strategy and Technology Manager v Konica Minolta R&D centru v Brnu.

R&D center v Brnu je prvo tovrstno podjetje v Evropi in eno od treh obstoječih centrov po vsem svetu - prvo je v Tokiu na Japonskem, drugo pa v San Franciscu (San Mateo) v ZDA. Ekipo v Brnu bo neposredno upravljalo vodstvo R&D s sedežem v Londonu, ki bo tesno sodelovalo s Konico Minolto na Češkem in celotno evropsko mrežo inovacijskih centrov. Konica Minolta namerava podobne centre za raziskave in razvoj odpreti še v Londonu, Berlinu in Münchnu. Ustanovitev R&D centra Brno je prvi korak širše globalne korporativne R&D strategije, ki ji bodo sledili novi centri v Evropi. Otvoritev naslednjega centra bo v Münchnu, kjer se bodo osredotočili na zdravstveno tehnologijo.

Ustanovitev R&D in poslovno inovacijskih (BIC) centrov je del strategije Konice Minolte, ki podpira preoblikovanje podjetja iz dobavitelja strojne opreme v ponudnika poslovnih rešitev, ki ponuja inovativne izdelke in storitve.

Konica Minolta se na globalni ravni loteva resnih naložb, s katerimi želi razširiti svoje storitve znotraj IKT portfelja, pa tudi na obstoječih tehnoloških fokusnih področjih.

Za kateri telefon boste pisali Božičku?

Končno! Razkrili vzrok samovžiga telefonov Ga... 3
Diverzant  |  bla bla bla,ma kako ohišje kriva je bil...
Aplikacija, ki da življenje bankovcu za en do... 1
Justin.Forfunky  |  Aplikacija zavrne repliko Mone Lise. Zak...