Računalništvo, telefonija
03.03.2015 16:43

Deli z drugimi:

Share

Nove Lenovo tablice dokazujejo, da so napredne tehnologije lahko tudi cenovno dostopne

Lenovo, vodilno podjetje iz sveta osebnih računalnikov, na sejmu Mobile World Congress predstavlja tri nove modele tablic. Družina A Series prinaša dve novi tablici s sistemom Android, in sicer Lenovo TAB 2 A8 in A10-70. Tablica ideapad MIIX 300 pa ima nameščen operacijski sistem Windows. Vsem tablicam so skupne odlike s področja digitalne zabave (Dolby Atmos Cinema Sound), prenosljivost in dostopne cene.
Lenovo TAB 2 A10-70 z bluetooth tipkovnico
Lenovo TAB 2 A10-70 z bluetooth tipkovnico

Novi tablici iz družine A Series dokazujeta, da so lahko tudi cenovno dostopne tablice še kako uporabne. Premoreta namreč hitro povezljivost v mobilna omrežja LTE ter zvočno tehnologijo Dolby Atmos za pristnejše predvajanje zvočnih vsebin. Ne le, da omogočata, da se v internet povežemo kjerkoli, tudi filmi in glasba na njih praktično oživijo. 8-palčna tablica ideapad MIIX 300 s sistemom Windows pa stavi na produktivnost v žepni obliki.

“Naše nove tablice dokazujejo, da je mogoče doseči tako cenovno prijaznost kot visok nivo inovacij. Posebej povezljivost v omrežja LTE ter zvočna tehnologija Dolby Atmos sta novosti, ki jih na cenovno dostopnih tablicah konkurentov ni,” je povedal vodja oddelka Mobile Business Group v družbi Lenovo Jeff Meredith.

TAB 2 A10-70 – digitalna zverina za multimedijske zanesenjake

Končno je uporabnikom na voljo najboljše iz vseh svetov – velik zaslon, vgrajen v tanko in lahko tablico, ki blesti pri predvajanju multimedijskih vsebin ali resnem delu. Večina uporabnikov tablice uporablja za sproščanje ob uživanju v digitalnih vsebinah ali igrah, ki so na 10,1-palčnem zaslonu polne visoke ločljivosti (Full HD) videti odlično.

Za zabavo skrbi vrsta zvočnih in video tehnologij, vključno z najnovejšo Dolby Atmos, ki se premierno predstavlja v 10-palčni tablici s sistemom Android in v svet tablic prinaša kinotečno zvočno izkušnjo. Uporabnik lahko uživa v visoki jakosti poslušanja glasbe, za kar poskrbi par odličnih zvočnikov. Z enim polnjenjem baterije ta kompaktna tablica še vedno obljublja do 10 ur avtonomije.

Debela vsega 8,9 mm in težka 509 gramov je nova TAB 2 A10-70 idealna spremljevalka. Za visoke zmogljivosti skrbi štirijedrni procesor MediaTek, ki mu ukazuje operacijski sistem Android 4.4. Dvopasovna tehnologija Wi-Fi in možnost povezovanja v mobilna omrežja LTE pa zagotavljata neprekinjeno povezljivost. Na hrbtni strani kraljuje kamera ločljivosti 8 milijonov pik. Lenovo bo za tablico, ki bo na voljo v beli ali modri barvi, želel manj kot 200 evrov in tako zagotovil odlično razmerje med vrednostjo in ceno.

TAB 2 A8 – vedno povezani sluga

Manj zahtevni uporabniki bodo odlično postreženi z vstopnim modelom TAB 2 A8. Ta premore 8-palčni zaslon visoke ločljivosti, določeni modeli pa bodo poleg povezave WiFi premogli tudi povezljivost LTE. Modeli z modemom LTE premorejo kar dve reži za kartice SIM in tako se TAB 2 A8 lahko prelevi tudi v večji telefon. Tablica je kos vsakdanjim izzivom uporabnikov, saj eno polnjenje baterije zadostuje za 8-urni delavnik in to ob skromni teži vsega 360 gramov.

Opremljena s tehnologijo Dolby Atmos iz sebe izvabi odličen zvok, kar bodo še posebej cenili uporabniki, ki večino vsebin poslušajo preko slušalk. Na hrbtni strani tablice je vgrajena kamera ločljivosti 5 milijonov pik. TAB 2 A8 je tudi prva tablica iz Lenova, ki ima že privzeto nameščen operacijski sistem Android 5.0 Lollipop. Kot večjo sestro jo poganja 64-bitni štirijedrni MediaTek procesor, uporabniki pa bodo lahko izbirali med različnimi kapacitetami hrambe podatkov – do 32 GB, ki jih nato lahko še razširijo z uporabo kartic microSD. Tablica bo na voljo kar v štirih barvah – beli, slonokoščeni, modri ali rožnati.

ideapad MIIX 300 – žepna produktivnost

Uporabnikom, ki imajo raje sistem Windows 8.1, je Lenovo namenil tablico ideapad MIIX 300. 8-palčna tablica je izjemno prenosljiva, prednameščen pa ima tudi pisarniški paket Microsoft Office (enoletna naročnina). Tablica se lahko pohvali z zaslonom z matriko IPS, ki prikaže odlično sliko v vseh svetlobnih pogojih. Uporabniki tako lahko resnično uživajo pri brskanju po spletu ali v predvajanju digitalnih vsebin. Tablico poganja procesor Intel Atom, zato je kos resnemu delu, shrani pa lahko do 64 GB podatkov. Obvlada tudi povezovanja v brezžična omrežja in premore tehnologijo Bluetooth, dvoje kamer ter dolgo avtonomijo baterije. Ideapad MIIX 300 je po zaslugi v srebrno barvo oblečenega ohišja tudi videti odlično.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Računalniške storitve mITch, Mitja Mihelič s.p.

Čolnarska ulica 3, 1310 Ribnica, Tel: 05 125 8575, 051 258 575
Ali vaše podjetje potrebuje oddelek za IT? Nekoč dostopne le za velike korporacije, danes so IT funkcije na voljo podjetjem vseh velikosti po zaslugi računalništva v oblaku in ... Več
Zlati partner

3WAY d.o.o.

Štalčeva ulica 5, 1215 Medvode, Tel: 01 361 70 14
Podjetje 3WAY se ukvarja s prodajo 3D printerjev, 3D skenerjev in programskih paketov CAD/CAM/PLM. Poleg tega nudijo tudi storitve na področju 3D tehnologij. So popolna rešitev, ... Več

MITS d.o.o.

Butari 20a, 6272 Gračišče, Tel: 040 895 342
Bodite pozorni pri izbiri pravega ponudnika programskih rešitev za gostinstvo, hotelirstvo in druge storitvene dejavnosti. Večina ponuja le generične oblike rešitev, ki ne zadostujejo ... Več

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667