03.03.2015      16:43

Nove Lenovo tablice dokazujejo, da so napredne tehnologije lahko tudi cenovno dostopne

Lenovo TAB 2 A10-70 z bluetooth tipkovnicoLenovo TAB 2 A10-70 z bluetooth tipkovnico
Lenovo TAB A2 A8Lenovo MIIX 300

Lenovo, vodilno podjetje iz sveta osebnih računalnikov, na sejmu Mobile World Congress predstavlja tri nove modele tablic. Družina A Series prinaša dve novi tablici s sistemom Android, in sicer Lenovo TAB 2 A8 in A10-70. Tablica ideapad MIIX 300 pa ima nameščen operacijski sistem Windows. Vsem tablicam so skupne odlike s področja digitalne zabave (Dolby Atmos Cinema Sound), prenosljivost in dostopne cene.

Novi tablici iz družine A Series dokazujeta, da so lahko tudi cenovno dostopne tablice še kako uporabne. Premoreta namreč hitro povezljivost v mobilna omrežja LTE ter zvočno tehnologijo Dolby Atmos za pristnejše predvajanje zvočnih vsebin. Ne le, da omogočata, da se v internet povežemo kjerkoli, tudi filmi in glasba na njih praktično oživijo. 8-palčna tablica ideapad MIIX 300 s sistemom Windows pa stavi na produktivnost v žepni obliki.

“Naše nove tablice dokazujejo, da je mogoče doseči tako cenovno prijaznost kot visok nivo inovacij. Posebej povezljivost v omrežja LTE ter zvočna tehnologija Dolby Atmos sta novosti, ki jih na cenovno dostopnih tablicah konkurentov ni,” je povedal vodja oddelka Mobile Business Group v družbi Lenovo Jeff Meredith.

TAB 2 A10-70 – digitalna zverina za multimedijske zanesenjake

Končno je uporabnikom na voljo najboljše iz vseh svetov – velik zaslon, vgrajen v tanko in lahko tablico, ki blesti pri predvajanju multimedijskih vsebin ali resnem delu. Večina uporabnikov tablice uporablja za sproščanje ob uživanju v digitalnih vsebinah ali igrah, ki so na 10,1-palčnem zaslonu polne visoke ločljivosti (Full HD) videti odlično.

Za zabavo skrbi vrsta zvočnih in video tehnologij, vključno z najnovejšo Dolby Atmos, ki se premierno predstavlja v 10-palčni tablici s sistemom Android in v svet tablic prinaša kinotečno zvočno izkušnjo. Uporabnik lahko uživa v visoki jakosti poslušanja glasbe, za kar poskrbi par odličnih zvočnikov. Z enim polnjenjem baterije ta kompaktna tablica še vedno obljublja do 10 ur avtonomije.

Debela vsega 8,9 mm in težka 509 gramov je nova TAB 2 A10-70 idealna spremljevalka. Za visoke zmogljivosti skrbi štirijedrni procesor MediaTek, ki mu ukazuje operacijski sistem Android 4.4. Dvopasovna tehnologija Wi-Fi in možnost povezovanja v mobilna omrežja LTE pa zagotavljata neprekinjeno povezljivost. Na hrbtni strani kraljuje kamera ločljivosti 8 milijonov pik. Lenovo bo za tablico, ki bo na voljo v beli ali modri barvi, želel manj kot 200 evrov in tako zagotovil odlično razmerje med vrednostjo in ceno.

TAB 2 A8 – vedno povezani sluga

Manj zahtevni uporabniki bodo odlično postreženi z vstopnim modelom TAB 2 A8. Ta premore 8-palčni zaslon visoke ločljivosti, določeni modeli pa bodo poleg povezave WiFi premogli tudi povezljivost LTE. Modeli z modemom LTE premorejo kar dve reži za kartice SIM in tako se TAB 2 A8 lahko prelevi tudi v večji telefon. Tablica je kos vsakdanjim izzivom uporabnikov, saj eno polnjenje baterije zadostuje za 8-urni delavnik in to ob skromni teži vsega 360 gramov.

Opremljena s tehnologijo Dolby Atmos iz sebe izvabi odličen zvok, kar bodo še posebej cenili uporabniki, ki večino vsebin poslušajo preko slušalk. Na hrbtni strani tablice je vgrajena kamera ločljivosti 5 milijonov pik. TAB 2 A8 je tudi prva tablica iz Lenova, ki ima že privzeto nameščen operacijski sistem Android 5.0 Lollipop. Kot večjo sestro jo poganja 64-bitni štirijedrni MediaTek procesor, uporabniki pa bodo lahko izbirali med različnimi kapacitetami hrambe podatkov – do 32 GB, ki jih nato lahko še razširijo z uporabo kartic microSD. Tablica bo na voljo kar v štirih barvah – beli, slonokoščeni, modri ali rožnati.

ideapad MIIX 300 – žepna produktivnost

Uporabnikom, ki imajo raje sistem Windows 8.1, je Lenovo namenil tablico ideapad MIIX 300. 8-palčna tablica je izjemno prenosljiva, prednameščen pa ima tudi pisarniški paket Microsoft Office (enoletna naročnina). Tablica se lahko pohvali z zaslonom z matriko IPS, ki prikaže odlično sliko v vseh svetlobnih pogojih. Uporabniki tako lahko resnično uživajo pri brskanju po spletu ali v predvajanju digitalnih vsebin. Tablico poganja procesor Intel Atom, zato je kos resnemu delu, shrani pa lahko do 64 GB podatkov. Obvlada tudi povezovanja v brezžična omrežja in premore tehnologijo Bluetooth, dvoje kamer ter dolgo avtonomijo baterije. Ideapad MIIX 300 je po zaslugi v srebrno barvo oblečenega ohišja tudi videti odlično.

Za kateri telefon boste pisali Božičku?

Samsung Galaxy S8 skoraj zagotovo brez priklj... 7
NubCake  |  nebodo odstranli audio jack-a, to so sam...
Samsung Galaxy S8 skoraj zagotovo brez priklj... 7
NubCake  |  ne čakaj na Samsung, kupi OnePlus 3T, ki...