11.10.2014      9:31
Prenovljeni tablični računalniki

Nove tablice Lenovo Tablet 2 prinašajo nove načine rabe

Družba Lenovo je danes predstavila nove modele tablic YOGA. Modeli YOGA Tablet 2 so na voljo tako z operacijskim sistemom Android kot Windows v 8- ter 10-palčni različici. Tablice prinašajo nov uporabniški način »obešalnik«, saj jih uporabniki lahko tudi obesijo kamor koli. Vse po vrsti so opremljene z naprednimi zvočnimi rešitvami, dobrimi kamerami ter novimi procesorji, ki jim zagotavljajo odlično produktivnost.

Številne nove funkcije, kakršna je način obešalnika in izboljšan podstavek, uporabnikom omogočata nove načine uporabe tablic. Vse so zasnovane z mislijo na sodoben mobilen in digitalen življenjski slog, zato premorejo odlično zvočno zasnovo, kamere visoke ločljivosti, zmogljive procesorje Intel Atom, večkanalno WiFi povezljivost. Tablice bodo na voljo tudi v različicah z mobilno povezljivostjo, za katero bo skrbel Intelov najnovejši 4G modem Intel XMM 7160.

“Druga generacija tablic YOGA Tablet daje uporabnikom več svobode – ti lahko tablice uporabljajo povsem prostoročno in jih obesijo na zid. Močno izboljšane so tudi zvočne zmogljivosti novih tablic, uporabnikom pa smo želeli omogočiti prosto izbiro operacijskega sistema – na voljo sta jim okolji Android in Windows. Multimedijsko navdahnjenim uporabnikom smo pripravili posebno tablico – 13-palčno YOGA Tablet 2 Pro,” je povedal podpredsednik marketing oddelka Mobile Business Group v družbi Lenovo Jeff Meredith.

Nov način za večjo produktivnost

Tablice YOGA Tablet 2 se osredotočajo na tehnologije, ki se prilagajajo uporabnikom in tako naredijo računalništvo intuitivno in zabavno. Tanke in lahke tablice različnih velikosti prinašajo novo dimenzijo prilagodljivosti, saj obvladajo nov način uporabe – obešalnik. Tablico preprosto obesijo in spremljajo vsebino na njej. Inženirji Lenova so izboljšali tudi druge načine uporabe – držalo, nagib, stojalo. Predvsem slednje je še stabilnejše in uporabnikom olajša upravljanje z na do 10-prstni dotik občutljivim zaslonom.

Poleg dizajna je prenovljena tudi strojna oprema tablic. Te poganja zmogljiv procesor Intel Atom, nadgradnje sta bila deležna tudi zvočni sistem in kamera. Par zvočnikov je opremljen s kinematografskimi tehnologijami Dolby Audio ter Wolfson Master HiFi, medtem ko je kamera opremljena s senzorjem ločljivosti 8 milijonov pik. Tablice se znajo povezati v brezžična omrežja različnih frekvenc, prek vmesnika micro USB pa lahko polnijo tudi druge naprave, npr. telefon (z ustreznim kablom). Tudi sicer je avtonomija delovanja zgledna, ne glede na to, v katerem načinu uporabnik uporablja tablico.

Oblikovane za izbiro

YOGA Tablet 2 bo na voljo v treh velikostih in z dvema operacijskima sistemoma, tako da bodo uporabniki lažje izbrali model, ki jim je najbližje. Tisti, ki jim je okolje Microsoft Windows že domače, bodo laho izbrali 8- ali 10-palčno tablico s sistemom Windows 8.1 poleg katerega bo že prednaložen tudi pisarniški paket Microsoft Office 365 (z enoletno naročnino, a le v primeru 10-palčnega modela 4G). 8- in 10-palčni model bosta na voljo tudi z operacijskim sistemom Android 4.4 Kit Kat, ki bo poganjal tudi 13-palčno YOGA Tablet 2 Pro. Vse tablice s sistemom Android bodo že serijsko opremljene s povezljivostjo v mobilna omrežja 4G. Nanje bo naložen tudi paket programov Lenovo Premium Apps, ki uporabnikom pomagajo enostavneje deliti, sinhronizirati ter ščititi podatke in informacije na njihovih tablicah. Aplikacija SHAREit omogoča še enostavnejše deljenje podatkov med posameznimi napravami brez omrežnih stroškov, SYNCit pa skrbi za varnostne kopije kontaktov, sporočil SMS ter dnevnika klicev.

Tablice Lenovo YOGA Tablet 2 bodo na voljo novembra. Priporočena prodajna cena za 8- oziroma 10-palčni model s sistemom Android ali Windows bo znašala 300 oziroma 350 evrov.

Kako je tehnologija spremenila vaše življenje?

Kako drastično je tehnologija spremenila svet?

Prihaja prvi poceni telefon, ki bo nadomestil... 4
sibyte  |  Ni procesorja in ustrezne baterije, da b...
Prihaja prvi poceni telefon, ki bo nadomestil... 4
zgubar  |  gre za dodaten zaslon!
Revolucionarno odkritje: Baterije, ki jih lah... 5
markobarko  |  kako dolgo še bomo brali o novih super "...
Revolucionarno odkritje: Baterije, ki jih lah... 5
abhorsen.  |  Ha ha ha še 1 izmet tisti sanja prase ku...