15.11.2010      12:29
Visokoresolucijiski in varčni LED monitorji

Novi Fujitsujevi LED monitorji

Standardni in napredni modeli LED monitorjev zagotavljajo optimalno jasnost in visoko definicijo slike

Fujitsu je predstavil nove modele visoko kakovostnih, energijsko varčnih in okolju prijaznih LED monitorjev in s tem zaključil prehod k LED tehnologiji za vse svoje obstoječe linije monitorjev. Fujitsu je k že predstavljenima linijama SL in L dodal tudi linije P, B in E, ki zagotavljajo visoko kakovostno sliko, globlji kontrast in bogate barve tudi pod najbolj neugodnimi svetlobnimi pogoji.

Fujitsujevi LED monitorji so v primerjavi s svojimi predhodniki prijaznejši do okolja, saj ne vsebujejo živega srebra in imajo nizke energetske zahteve. Z uporabo LED tehnologije je Fujitsu dosegel do 30 odstotkov nižjo porabo energije v primerjavi z zadnjimi zahtevami standarda Energy star, hkrati pa uporabnikom z najnovejšimi LED monitorji nudi visok kontrast in ostro sliko. Novi modeli monitorjev E, B in P imajo tudi okolju prijazno EKO funkcijo in status LED za način varčevanja z energijo.

Liniji monitorjev E in B

Fujitsu s celostnim naborom modelov LED monitorjev odgovarja na različne zahteve uporabnikov. Cenovno ugodna linija E je zasnovana za standardne potrebe poslovnih uporabnikov, medtem ko na potrebe bolj intenzivnega dela odgovarja napredna linija monitorjev B. Ta, s prilagodljivim tečajem monitorja, omogoča bolj zdravo držo telesa, udobno vizualno izkušnjo pa zagotavljajo tudi štirje USB vhodi. S Fujitsujevo programsko opremo DisplayView lahko podjetja spremenijo ali prilagodijo nastavitve monitorja tudi na daljavo, saj ta omogoča razširitev upravljanja osebnega računalnika na monitor.

Linija monitorjev P za zahtevnejše uporabnike

Linija monitorjev P je zasnovana za zahtevne uporabnike, ki potrebujejo visok nivo grafične izvedbe, saj ima sposobnost prikaza 1 bilijona barv in 3.7 milijonov točk (P27) – približno 80 odstotkov več kot Full HD 40-inčen TV monitor. Linija zaslonov P ponuja tudi celosten nabor značilnosti, ki odgovarjajo na specifične zahteve grafičnih oblikovalcev in medicinskih strokovnjakov, kot je optimizirano prepoznavanje različic sivih odtenkov. Z načinom D-Mode izberemo predprogramirano Gamma krivuljo, ki je optimizirana glede na zahteve DICOM standarda (»Digital Imaging and Communications in Medicine«, standard za prenos informacij v medicinskem upodabljanju), pri čemer omogoča razlikovanje tudi med najbolj finimi razlikami v odtenkih. Visokokakovostna slika omogoča nadomestitev dragih diagnostičnih zaslonov v mnogih medicinskih okoljih.

Fujitsujeve rešitve za varčevanje z energijo so vključene tudi v linijo P, vključno z 0-Wattno tehnologijo in načinom »off-mode«, EKO sistemom in avtomatsko kontrolo svetlosti zaslona. Poleg varčevalnih lastnosti, liniji monitorjev P in B ponujata najvišji nivo prilagodljivosti stojala monitorja, pri čemer lahko uporabnik nastavja višino, obračanje in vrtenje  zaslona, tudi v pokončni format.

Kako je tehnologija spremenila vaše življenje?

Kako drastično je tehnologija spremenila svet?

Če nameravate kupiti pogon Solid State, nikar... 2
Jan.Ethelwulf  |  samsung pro 960 je 3500/2100 :D
Revolucionarno odkritje: Baterije, ki jih lah... 8
vazl  |  Ja, res, sem bral da so jih testiral in ...