Računalništvo, telefonija
05.09.2014 09:05

Deli z drugimi:

Share

Novi Lenovo računalniki za pisarne in gospodinjstva

Družba Lenovo je danes na sejmu potrošniške elektronike IFA 2014 v Berlinu predstavila nove računalnike, namenjene domačim uporabnikom, ter prenosnike za poslovni svet. Novi ThinkPad Helix je edinstven ultratanek hibrid – prenosnik in tablica, ki dviga računalništvo na nov nivo. Potrošniško različico prilagodljivega prenosnika predstavlja FLEX 2 Pro, medtem ko tabor računalnikov vrste vse-v-enem zastopajo HORIZON 2s, HORIZON 2e ter ThinkCentre Tiny-in-One 23.
Novi Lenovo računalniki za pisarne in gospodinjstva
Novi Lenovo računalniki za pisarne in gospodinjstva

»Sveže inovacije na področju poslovnih in domačih računalnikov dokazujejo, da razumemo svoje stranke. Lenovo si že od prvega modularnega računalnika, poslovnih sistemov 2-v-1 in nove generacije namiznih računalnikov prizadeva, da uporabniki s svojimi računalniki počno več in bolje,« je povedal podpredsednik oddelka trženja v družbi Lenovo Dilip Bhatia.

Neprekosljivi Ultrabook 2-v-1

Uporabnikom, ki si želijo vsestranske tablice na poti in prenosnik za resno delo, Lenovo namenja najboljše iz obeh svetov – hibrid ThinkPad Helix. Ta je v novi različici še tanjši in lažji ter prinaša nove funkcije. 815 gramov težka in 9,6 mm debela naprava postavlja še višji standard za t. i. poslovne računalnike Ultrabook 2-v-1. Z vgradnjo najboljše strojne in programske opreme je nova generacija, ki jo poganja procesor Intel Core M približno 30 odstotkov zmogljivejša od prejšnje. V aluminijasto ohišje odeta naprava izraža kakovost na vsakem koraku, svojo profesionalno zasnovo pa novi ThinkPad Helix potrjuje s kar 12 urno avtonomijo delovanja – v tem pogledu je 60% boljši od svojega predhodnika. Za dolgo avtonomijo je zaslužna predvsem baterija v tipkovnici Ultrabook Pro, a tudi s klasično tipkovnico naprava še vedno zmore do 8 ur avtonomije.

Kar pet možnih načinov rabe – tablica, podstavek, šotor, prenosnik in namiznik – priča o vsestranskosti zasnove. Odstranljiv 11,6-palčni zaslon polne visoke ločljivosti, ki je zaščiten s steklom Gorilla Glass, deluje kot tablica, medtem ko za namene zahtevnejšega tipkanja položaj prenosnika prevzame legendarna ThinkPad tipkovnica. Za skiciranje ali enostavno vnašanje zapiskov je priloženo še digitalno pero.

ThinkPad Helix ima nameščen sistem Windows 8.1 Pro in vrsto varnostnih rešitev, vključno z bralnikom biometričnih prstnih odtisov, bralnikom kartic »vojaških specifikacij« ter trinivojsko avtentikacijo uporabnika. Prednaložena so tudi programska orodja Lenovo Reach ter Lenovo SHAREit, s katerimi uporabniki hitro in enostavno uredijo svoje digitalne vsebine in jih prenašajo med različnimi napravami.

HORIZON 2s in 2e za družinsko rabo

Lenovo HORIZON računalniki prinašajo novo dimenzijo na področje domačih računalnikov. Modela HORIZON 2s in 2e sta še dodatno shujšala – tako po zunanjih merah kot ceni in sta še bližje družinam. HORIZON 2s je vsega centimeter in pol tanek računalniški zaslon, ki tehta 2,3 kilograma, oziroma je tretjino toliko, kot originalni HORIZON 2. Tako lahko domači računalnik enostavno prenašamo med različnimi prostori, predvideva pa dva načina uporabe – na stojalu ali ležeče na mizi. Na njem teče sistem Windows, nadgrajen z uporabniškim vmesnikom Lenovo Aura. Ta omogoča delo ali igranje dvema uporabnikoma hkrati, obenem pa so inženirji izboljšali povezljivost z napravami s sistemom Android – sočasno se na računalnik lahko povežejo kar štiri.

HORIZON 2e, opremljen z 21,5-palčnim zaslonom polne visoke ločljivosti je najdostopnejši družinski računalnik. Poganja ga četrta generacija procesorjev Intel Core, naložen pa ima operacijski sistem Windows 8.1. Obvlada brezžično povezljivost (WiFi, Bluetooth 4.0, za doplačilo tudi NFC). Tako kot model 2s je opremljen s stereo zvočnikoma in tehnologijo Dolby Home Theater, ne manjkajo niti igričarski pripomočki, kot so igralna palica, e-kocka ter t. i. »striker«. Prednaloženih je tudi več kot 40 večigralskih iger ter izobraževalnih programov. V računalnika je vgrajena baterija, ki jima zagotavlja do tri ure avtonomije.

Prvi modularni namizni računalnik vse-v-enem iz Lenova

Lenovo je namizni računalnik ThinkCentre Tiny-in-One (TIO) 23h zasnoval po željah poslovnih uporabnikov in izobraževalnih ustanov. TIO 23 prinaša 23-palčni zaslon polne visoke ločljivosti 1920×1080 pik, na njegovem hrbtišču pa je računalnik Tiny PC. Ta omogoča tudi enostavne zamenjave strojnih komponent, za varnost računalnika pa skrbi strateško nameščen varnostni mehanizem K-Lock, ki omogoča odstranitev računalnika le imetniku ključa.

FLEX 2 Pro še tanjši in prilagodljivejši

FLEX 2 Pro je vsega 25mm debel in 2,3 kg težak prilagodljiv prenosnik, saj velja za najtanjši 15-palčni prenosnik iz Lenova, ki je namenjen domači uporabi. Ohišje iz brušenega aluminija ima vgrajene odlične tečaje, ki omogočajo kar 300-stopinjski zasuk zaslona in številne načine enostavne rabe. Udobje dela s prenosnikom še povečata AccuType osvetljena tipkovnica in drsna ploščica.

FLEX 2 Pro se lahko pohvali s 15,6-palčnim IPS-zaslonom polne visoke ločljivosti, ki podpira tudi do 10-prstni dotik. V kombinaciji z grafično kartico NVIDIA GeForce GT840M s kar 4GB pomnilnika in zvočno tehnologijo Dolby Home Theater, ki oživi par zvočnikov, se prenosnik odlično odreže tudi pri multimedijskih nalogah. Kljub zmogljivi strojni opremi, FLEX 2 Pro je opremljen s četrto generacijo Intel Core procesorjev (do modelov i7), do 16 GB pomnilnika DDR3 ter možnostjo klasičnega diska, pogona SSD ali hibridne hrambe, prenosnik postreže z zavidljivo avtonomijo – na baterijo lahko deluje do 8 ur.

Na sejmu IFA 2014 predstavljeni prenosniki in namizni računalniki bodo v Sloveniji naprodaj oktobra po ugodnih cenah: HORIZON 2s za 999 evrov, HORIZON 2e za 799 evrov in FLEX 2 Pro za 799 evrov. Izjemi sta le ThinkCentre Tiny-in-One (TIO) 23, ki bo po ceni 350 evrov naprodaj decembra, novi ThinkPad Helix pa v Slovenijo prihaja januarja prihodnje leto.

www.lenovo.si


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Ste na spletu? Če niste, ne obstajate. To je resnica digitalne dobe. Potrošniki iščejo najhitrejšo pot do izdelka ali storitve. Na vas je, da jim to omogočite, bodisi prek spletne ... Več
Zlati partner

NLB d. d.

Trg republike 2, 1000 Ljubljana, Tel: 01 477 2000
Dobro delujoč finančni sistem je temelj sodobnega gospodarstva in banke pri tem opravljajo pomembno družbeno funkcijo. Banke morajo biti zmožne posojati denar potrošnikom in podjetjem ... Več
Bronasti partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več