09.05.2015      13:40
Schneider Electric

Novi polnilniki napolnijo električni avtomobil v manj kot štirih urah

Polnilnik EVlink™ pri električnem toku 32 amperov napolni vozilo v manj kot 4 urah. Že po eni uri polnjenja lahko vozilo prevozi 50 kilometrov.

Schneider Electric, vodilno svetovno podjetje na področju upravljanja z energijo, na mednarodnem sejmu avtomatike in mehatronike IFAM v Celju predstavlja svojo najnovejšo inovacijo za polnjenje električnih avtomobilov, imenovano EVlink. Polnilniki EVlink so zasnovani tako, da omogočajo enostavno namestitev in uporabo, združljivi so z vsemi vrstami električnih vozil, poleg tega pa omogočajo trikrat hitrejše polnjenje kot običajne vtičnice.

»Verjamem, da bodo polnilniki EVlink, ki so bili razviti skupaj z največjimi svetovnimi proizvajalci avtomobilov, na sejmu IFAM pritegnili največ zanimanja,« je pred pričetkom sejma ocenil Srečko Bezjak, direktor Schneider Electric Slovenije in dodal, da bodo poslovnim partnerjem predstavili tudi široko paleto ostalih proizvodov in rešitev, ki Schneider Electric uvrščajo na vodilno mesto med globalnimi podjetji na področju upravljanja z energijo.

Polnilniki EVlink za gospodinjsko uporabo, z močjo med 3,7 in 11 kW, so prilagojeni za daljša obdobja delovanja. Njihovo samodejno omejevanje moči omogoča celo koriščenje elektrike v času cenejše tarife. Pri električnem toku 32 amperov polnilnik EVlink napolni baterijo avtomobila v manj kot štirih urah. Že po enournem polnjenju lahko avtomobil prevozi do 50 kilometrov. EVlink izpolnjuje vse mednarodne in slovenske standarde, poleg tega pa ima sistem tudi certifikata Green Premium in Eco Passport. Zasebni uporabniki lahko izbirajo med polnilnikom EVlink Residental, ta je namenjen notranji uporabi, ter polnilnikom EVlink Wallbox, ki je namenjen za zunanjo uporabo. Slednji je odporen na vlago in udarce in zato primeren za uporabo na manjših parkiriščih.

Za poslovne uporabnike je Schneider Electric razvili električni polnilnik EVlink Parking. Ta, zaradi razpona moči do 22 kW, omogoča hitrejše polnjenje večjega števila avtomobilov, ki poteka ob identifikaciji uporabnikov preko brezžične RFID tehnologije. Po zaslugi posebne programske opreme, ki v realnem času nadzira porabo električne energije, so optimizirani tudi stroški energije. Sestavni del polnilnikov EVlink je tudi sistem upravljanja z energijo, ki posameznim polnilnikom omejuje količino električne energije, glede na razpoložljivost in potrebe. Sistem vključuje tudi spletni portal EVlink Supervison, ki je namenjen analizi porabe energije, učinkovitosti vzdrževanja, preverjanju identitete voznikov in upravljanju stroškov.

Polnilniki EVlink so sicer zgolj majhen delček sistema Smart Grid, ki ga podjetje Schneider Electric prav tako predstavlja na sejmu IFAM. Ti dokaj novi in zelo specifični porabniki zahtevajo zelo inteligentno in zaneslivo električno omrežje. To nas vodi do izziva, ki se imeuje Smart Grid ali Pametno omrežje.  To omrežje združuje napredne informacijske in komunikacijske tehnologije, ki omogočajo integracijo in povezovanje električnega omrežja na eni ter potrošnikov na drugi strani. Električna omrežja z nazivom pametna omrežja predstavljajo vse specifike  in različne tehnologije od izvora in prenosa do distribucije električne energije. Sistem omogoča inteligentno in prilagodljivo usklajevanje vseh elementov električnega omrežja. Tako se povečuje tudi energetska učinkovitost gospodinjstev in podjetij.

Ker je IFAM sejem avtomatizacije, Schneider Electric na njem predstavlja tudi proizvode in rešitve za avtomatizacijo v industriji: krmilnike Modicon™. Ti krmilniki so osnova platforme MachineStruxtureTM, ki je odlično sprejeta med strokovnimi uporabniki, kot so proizvajalci strojev in proizvodnih linij.

Ker v poslovnih in bivanjskih objektih danes porabimo skupaj 40% celotne porabljene energije je Schneider Electric v ta namen razvil sistem Smart Panel. Ta z relativno majhno naložbo omogoča lastnikom poslovnih stavb velike prihranke v obliki nižjih računov za energijo (do 30%), boljše vzdrževanje, višjo raven varstva okolja ter seveda posledično večje zadovoljstvo strank. Največji prihranki energije so tako možni v poslovnih in bivalnih objektih. Pametni paneli uporabljajo zanesljive in preproste elemente upravljanja. Sistem Smart Panel dopolnjuje paleto proizvodov in rešitev ACTI 9, ki zagotavljajo varnost električnih napeljav in opreme.

Zastopnik za Schneider Electric v Sloveniji je podjetje Advant, d.o.o.

Povezave:Advant d.o.o.

Za kateri telefon boste pisali Božičku?

Telefon iPhone izgublja delež trga kot za sta... 8
Justin.Forfunky  |  Zgleda, da prav tako 925.
Telefon iPhone izgublja delež trga kot za sta... 8
sibyte  |  Krivici za slab rezultat smo uporabniki ...
Telefon iPhone izgublja delež trga kot za sta... 8
sibyte  |  Kateri model pa imaš? Jaz sem na moji Lu...
Telefon iPhone izgublja delež trga kot za sta... 8
fabjanjan01  |  W10M je čist uredu platforma, sam jo vsi...
Telefon iPhone izgublja delež trga kot za sta... 8
Justin.Forfunky  |  10.0.14393.448 devetega novembra?