Računalništvo, telefonija
04.09.2015 18:50

Deli z drugimi:

Share

Novi računalniki Lenovo Y zagovarjajo resno igranje

Družba Lenovo je predstavila tri nove računalnike, namenjene igričarjem. Namizna računalnika Lenovo IdeaCentre Y900 in Y700 ter prenosnik IdeaPad Y700 so oblikovani po okusu igričarjev, v zmogljive in stilske računalnike je vgrajena najnovejša strojna oprema, nameščen pa imajo operacijski sistem Windows 10.
Lenovo serija Y
Lenovo serija Y

Narejeni za moderne igre


IdeaCentre Y900 in Y700

Novi računalniki IdeaCentre Y so izdelani po okusu izkušenih igričarjev in tako pripravljeni na vse izzive. Opremljeni so s šesto generacijo procesorjev Intel Core (do modelov i7) in zmogljivimi grafičnimi karticami. Računalnika IdeaCentre Y900 in Y700 omogočata enostavno nadgrajevanje komponent, saj njuno ohišje podpira plošče polnega formata ATX in napajalnike do moči 1000W. Poseben sistem skrivanja kablov poskrbi za urejeno notranjost in boljši pretok zraka – temu sta v pomoč tudi dva protiprašna filtra, ki še povečata zanesljivost vgrajenih 12- in 14-cm ventilatorjev.

Računalnik IdeaCentre Y900 je na voljo tudi v konfiguraciji z dvema grafičnima karticama.

IdeaPad Y700

Prenosnik IdeaPad Y700 je namenjen mobilnim igričarjem. Opremljen je z najnovejšimi procesorji Intel ali AMD, zmogljivimi grafičnimi karticami in odličnimi zvočniki ter nizkotoncem proizvajalca JBL. Vsak hip je pripravljen na igranje, pa čeprav samo med odmorom. IdeaPad Y700 je lahko opremljen z zaslonom, občutljivim na večprstni dotik ter 3D-kamero Intel RealSense, ki naredita igričarsko izkušnjo še bolj pristno.


Igričarski dodatki

V družbi Lenovo so za igričarske računalnike izdelali pet dodatkov, ukrojenih po zahtevah igričarjev. Ergonomsko oblikovane slušalke Lenovo Y Gaming Surround Sound Headset v ušesih igralca pričarajo virtualni 7.1 prostorski zvok. Igričarji ne morejo brez odlične miške – miška Lenovo Y Gaming Precision Mouse je hitra in natančna, premore osem programabilnih gumbov in različne nastavitve občutljivosti. Najbolje deluje v kombinaciji z vodoodporno podlogo Lenovo Y Gaming Mouse Mat. Podobno vlogo kot miška, ima tudi mehanska tipkovnica Lenovo Y Gaming Mechanical Switch Keyboard, ki nudi pet nivojev osvetlitve tipk in namenske igričarske tipke ter razkošno odmerjen prostor za počivanje dlani. Da bi igričarji kar najlažje prenašali svojo opremo poskrbi nahrbtnik Lenovo Y Gaming Backpack, namenjen prenašanju prenosnikov do velikosti zaslona 17,3 palca. Številni žepi, pregrade in druge inovativne rešitve poskrbijo, da bo vsak del igričarske opreme v nahrbtniku našel svoj prostor.

“Igranje iger na namiznih računalnikih se vrača, predvsem po zaslugi izjemnih grafičnih in procesorskih zmogljivosti. Brezplačne igre in e-športni dogodki so priljubljenost iger močno dvignili. V naslednjih treh letih bo po napovedih združenja Open Gaming Alliance trg igričarskih računalnikov zrasel za polovico, leta 2018 naj bi bil vreden 35 milijard ameriških dolarjev. Če je v preteklosti za igričarski kontinent veljala predvsem Azija, 86 milijonov igralcev izven Azije dokazuje, da so igričarski računalniki zaželeni tudi drugje,” je povedal podpredsednik oddelka PC & Enterprise Business Group v Lenovu Dilip Bhatia in dodal: “Lenovo razume zahtevne igričarje in igričarske navdušence ter vse, ki so odraščali z arkadnimi in konzolnimi igrami. Ti danes potrebujejo vrhunski računalnik za igranje iger v kar najvišjih ločljivostih. Prav takšne računalnike smo tudi izdelali.”

Računalnika LenovoIdeaCentre Y900 ter Y700 in prenosnik IdeaPad Y700 bodo naprodaj oktobra.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

GENIS d.o.o.

Likozarjeva 1a, 4000 Kranj, Tel: 04 251 93 00
Podjetje Genis je eden vodilni slovenskih proizvajalcev informacijskih rešitev za poenostavitev in digitalizacijo delovnih postopkov v srednjih in velikih podjetjih. Njegove ... Več

MIKRONIS IT, Boštjan Rudl s.p.

Jezdarska ulica 3, 2000 Maribor, Tel: 02 429 27 82
Kot lastnik podjetja, še posebej manjšega, imate številne odgovornosti in vloge. Ne ostane vam veliko časa za obvladovanje tehnoloških delovnih okolij, kjer se zahteva specializirano ... Več

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50

MLACOM d.o.o.

Pot heroja Trtnika, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 500 87 75
Tehnologija se nezadržno razvija naprej. Za vogalom je vedno novo odkritje, ki lahko spremeni tako zasebna kot poslovna okolja. Eden največjih izumov je zagotovo računalnik, ki ... Več