Računalništvo, telefonija
19.04.2012 13:40

Deli z drugimi:

Share

Novi širokokotni NIKKOR 28 mm f/1.8G formata FX

Nikon je predstavil nov fiksni širokokotni objektiv z veliko zaslonko – AF-S NIKKOR 28 mm f/1.8G, ki med objektivi formata FX prinaša novo optično zasnovo za podporo zajemu fotografij in video posnetkov v visoki ločljivost sodobnih fotoaparatov. Zaslonka f/1.8 zagotavlja ostrejše posnetke v slabi svetlobi in ustvarjalno mehko zameglitev ozadja.
Novi širokokotni NIKKOR 28 mm f/1.8G formata FX
Novi širokokotni NIKKOR 28 mm f/1.8G formata FX

Objektiv je hiter, lahek (330 g) in kompakten ter je namenjen fotografom, ki želijo ustvarjati širokokotne fotografije in kar najbolj izkoristiti visoke ločljivosti sodobnih fotoaparatov. Goriščnica 28 mm na fotoaparatih formata DX ustreza goriščni razdalji 42 mm, omogoča postavitev motivov v široko, poudarjeno perspektivo pokrajin, mest in scen na ulicah, izboljšana optična zasnova pa nadzoruje nezaželena popačenja. Velika zaslonka f/1,8 zagotavlja ostrejše posnetke v slabi svetlobi in omogoča ravno pravo razmerje med ostrino in zameglitvijo ozadja s sedmimi elementi zaslonke (okrogla odprtina), tako da bodo fotografirani motivi lepo izpostavljeni.

S čisto novo optično zasnovo objektiv AF-S NIKKOR 28 mm f/1.8G podpira vedno višjo ločljivost sodobnih DSLR-jev. Dve asferični leči učinkovito zmanjšujeta odstopanja in odpravljata popačenja, ki lahko nastanejo pri širokem vidnem polju. Nano kristalna prevleka zmanjšuje odboje v objektivu in izgubo kontrasta, tihi motor za ostrenje Silent Wave Motor (SWM) pa zagotavlja hitro in tiho samodejno ostrenje.

Objektiv NIKKOR 28 mm f/1.8G je v celoti združljiv z vstopnimi modeli DSLR-jev, ki nimajo vgrajenega pogona za samodejno ostrenje.

Na voljo bo od 24. maja po priporočeni ceni 729 €.

Fotogalerijo s fotografijami v visoki ločljivosti si lahko ogledate tukaj.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Za več informacij so vam na voljo pri NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

"Bohinjsko drevo" po natanko desetih letih spet v soju (fotografskih) žarometov

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ARES RAČUNALNIŠTVO d.o.o.

Tržaška cesta 330, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 21 50
Ares računalninštvo d.o.o. vam po nakupu nudi brezplačno tehnično pomoč, izvaja pa tudi kompletne instalacije in servis računalniške opreme. Več

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640

TISKARNA SILVECO

PE Stegne, Stegne 3, 1000 Ljubljana, Tel: 031 707 667
Ali iščete način za preboj komunikacijske ovire med vami in vašimi potencialnimi strankami ali partnerji? V današnji digitalni dobi je trg enostavno prenasičen s spletnimi oglasi ... Več
Zlati partner

COPIA BIRO d.o.o.

Koprska ulica 106b, 1000 Ljubljana, Tel: 01 242 58 00
Podjetje Copia biro d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2012. Od leta 1980 do leta 2012 je delovalo kot sektor v okviru podjetja Copia d.o.o. Leta 2013 so se preselili v poslovne prostore ... Več