Računalništvo, telefonija
25.07.2012 07:58

Deli z drugimi:

Share

Oddaljeni dostop do računalnikov Mac

S programsko opremo, ki jo razvija XLAB, lahko do oddaljenega PC-ja ali Mac-a dostopate s kateregakoli računalnika ne glede na OS ter z mobilnih naprav in tablic.
Delo na oddaljenem zaslonu Mac-a
Delo na oddaljenem zaslonu Mac-a

Slovensko IT podjetje XLAB je izdalo novo različico svoje programske opreme ISL AlwaysOn, ki sedaj omogoča oddaljeni dostop tudi do računalnikov Mac. Do oddaljenega zaslona lahko dostopate varno in preko požarnih zidov z vseh računalnikov, ne glede na operacijski sistem, ter z mobilnih naprav Android ali iOS.

Kako omogočiti oddaljen dostop na Mac-u

ISL AlwaysOn je rešitev, ki uporabniku omogoča oddaljen dostop do enega ali več računalnikov in strežnikov preko interneta. Na računalnike z OS X, do katerih bi želel uporabnik dostopati na daljavo, je treba namestiti aplikacijo, ki omogoča oddaljen dostop. Postopek je enostaven:

  1. Uporabnik ustvari uporabniški račun ISL Online, za katerega potrebuje le svoj elektronski naslov, in se prijavi.
  2. Na Mac računalnike, ki jih želi dodati na svoj seznam oddaljenih računalnikov, uporabnik namesti aplikacijo za oddaljeni dostop.

Ko se izbrani računalnik pojavi na seznamu oddaljenih računalnikov, lahko do njega dostopa od koderkoli.

Ključne funkcije oddaljenega dostopa

Oddaljeni dostop ISL AlwaysOn je zasnovan za profesionalno rabo in združuje enostavno uporabniško izkušnjo z osnovnimi in zahtevnimi funkcijami, ki omogočajo brezhiben in zanesljiv nadzor in administracijo oddaljenih računalnikov preko interneta.

Funkcije:

  • Podpira različne operacijske sisteme
  • Povezave so zavarovane s simetričnim AES-256 šifriranjem
  • Ponovni zagon računalnika in samodejna povezava v obstoječo sejo
  • Delitev oddaljenega namizja z veliko hitrostjo ali visoko kakovostjo
  • Preklapljanje med več monitorji
  • Wake-on-LAN (uporabnik lahko na daljavo »zbudi« svoj računalnik tudi , če je ta ugasnjen)
  • Neomejena izmenjava datotek (uporabnik lahko deli datoteke preko spleta s komerkoli ter tudi sam dostopa do njih ne, da bi se povezal na oddaljeni računalnik)

Popoln seznam funkcij je na voljo na spletni strani ISL Online.

Oddaljeni dostop do Maca z iPhona, iPada ali naprav Android

Mobilna aplikacija za oddaljeni dostop je ključnega pomena za ljudi, ki pri svojem delu potrebujejo nenehen in hiter dostop do enega ali več oddaljenih PC-jev ali Mac-ov od koderkoli, na primer sistemski administratorji. Mobilna aplikacija prinaša dodatno prilagodljivost in učinkovitost dela.

Mobilna aplikacija za iPad in iPhone je na voljo v App Storu, aplikacijo za oddaljeni dostop z naprav Android pa si lahko prenesete z Google Play. Obe aplikaciji sta brezplačni.

O ISL Online

ISL Online, izdelek inovativnega podjetja XLAB d.o.o, je paket štirih programskih rešitev za dostop in nadzor oddaljenega namizja, spletni pogovor v živo in video konference. Programska orodja ISL Online omogočajo enostavno in varno povezovanje naprav preko interneta po celem svetu ter delujejo na Windows, Linux, Mac in tabličnih računalnikih ter pametnih telefonih. Po svetu storitve ISL Online uporablja več kot 120.000 poslovnih uporabnikov, kot so Konica Minolta, IBM in Telekom Slovenije, ki letno ustvarijo več kot 6 milijonov sej.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem XLAB
Za več informacij so vam na voljo pri XLAB
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem XLAB? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SOPHOS d.o.o.

Germova ulica 9, 8000 Novo mesto, Tel: 07 393 56 00
Podjetje Sophos je sinonim za zagotavljanje IT varnosti in varovanje podatkov za podjetja. Danes njihovi izdelki varujejo več kot 240.000 podjetij in 100 milijonov uporabnikov. Zaupajo ... Več
Bronasti partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več
Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več
Bronasti partner

openIT d.o.o.

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 589 81 89
OpenIT od leta 2012 izvaja poslovna izobraževanja s področja digitalnega marketinga, računovodstva, upravljanja s človeškimi viri (HR), prodaje, prava, financ, time managementa ... Več