Računalništvo, telefonija
22.03.2013 13:40
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Oglaševalec leta 2012 je družba Zavarovalnica Triglav d. d.

Zmagovalka izbora tradicionalne letne stanovske nagrade Oglaševalec leta, tokrat za leto 2012, ki jo podeljuje Slovenska oglaševalska zbornica, je Zavarovalnica Triglav d.d. Nagrado bo na jutrišnji zaključni prireditvi s podelitvijo nagrad 22. SOF-a podelila predsednica Slovenskega združenja oglaševalcev in hkrati predsednica Upravnega odbora SOZ, gospa Milena Štular.

V preteklih letih so nagrado osvojila podjetja (našteta po abecednem vrstnem redu): Amis, Belinka, Delo, Engrotuš, Krka, Ljubljanske mlekarne, Mercator, Mobitel (za leta 1996, 2002, 2003, 2006 in 2010), Petrol, Pivovarna Laško, Proconi, Revoz, Si.mobil (za leti 2005 in 2008) in Športna loterija Slovenije.
Oglaševalec leta 2012 je družba Zavarovalnica Triglav d. d.
Oglaševalec leta 2012 je družba Zavarovalnica Triglav d. d.

Izbor Oglaševalca leta za leto 2012 je potekal v dveh krogih. V prvem krogu so lahko sodelovali vsi člani SOZ, vsak je imel en glas. Pri predlaganju kandidatov v prvem krogu so člani SOZ upoštevali izhodišča, kot jih opredeljuje način izbora, in sicer: »Oglaševalec leta 2012 je tisto podjetje, ki je v preteklem koledarskem letu izstopalo predvsem z izvirnostjo in inovativnostjo svojega nastopa na trgu ter tako na svojevrsten način zaznamovalo leto 2012 v komunikacijskem smislu.«

Upoštevani so bili kriteriji, kot sokreativnost in konsistentnost komunikacijskih sporočil, ki se odražata v celostni komunikacijski odličnosti,inovativnost pri doseganju ciljnih skupinin uporabi medijev, osvojene domače in mednarodne nagrade na področju oglaševanja in tržnega komuniciranja v koledarskem letu 2012, strokovni prispevek k razvoju oglaševalske stroke in upoštevanje strokovnih samoregulativnih standardov (Slovenski oglaševalski kodeks, dokumenti Dobre prakse).

Na podlagi nominacij v prvem krogu, so se v drugi, zaključni krog uvrstili naslednji nominiranci (po abecednem vrstnem redu): Nova KMB, d. d., Petrol, d. d., Si.mobil, d. d., Telekom Slovenije, d. d., in Zavarovalnica Triglav, d. d.

Zmagovalca je v drugem krogu izbrala sedemčlanska komisija, v kateri so sodelovali član Upravnega odbora SOZ in Upravnega odbora Slovenskega združenja oglaševalcev, Enzo Smrekar, dva predstavnika Slovenskega združenja oglaševalcev, Andreja Zadnik Andoljšek in Tomaž Arh, predsednik Upravnega odbora Slovenskega združenja oglaševalskih agencij, Boštjan Prijanovič, predsednik Slovenskega združenja medijev, Tomaž Drozg, predsednica Oglaševalskega razsodišča, Janja Božič Marolt in predstavnica Društva za marketing Slovenije, Tanja Kavran. Komisija je odločala na podlagi utemeljitev kandidatur, ki so jih pripravili nominiranci, pri tem pa je upoštevala v načinu izbora opredeljena izhodišča in kriterije.

Komisija je svojo odločitev utemeljila: Zavarovalnica Triglav je v letu 2012 prepričljivo, na izviren način, izjemno konsistentno in v skladu s celostno podobo znamke ter z najvišjimi strokovnimi standardi uporabljala različne elemente trženjskega spleta. S celostnim obvladovanjem tako na korporativni kot produktni ravni, je na kreativen, konsistenten in svež način in pristop uspešno nadaljevanja s prenovo blagovne znamke in implementacijo identitete blagovne znamke Triglav v Skupini Triglav.

Vzpostavitev celovitega sistema upravljanja blagovne znamke je bil sestavni del njenega strateškega upravljanja. Produktno oglaševanje je bilo usmerjeno v podporo prodaji vseh zavarovalnih vrst, korporativno oglaševanje pa predvsem v izgradnjo ugleda in utrjevanje blagovne znamke Triglav.

Že v letu 2011 je Zavarovalnica Triglav s korporativno oglaševalsko akcijo v svoja oglasna sporočila vnesla nov slogan »Vse bo v redu«, ki je zamenjal več desetletij star slogan »Ker življenje potrebuje varnost«. S tem je v komunikacijo na subtilen in pozitiven način vpletla tudi vrednote povezane s strokovnostjo, varnostjo in družbeno odgovornostjo ter tako izrazila svojo kredibilnost in emocionalno povezanost s svojimi zavarovanci. S sloganom »Vse bo v redu« je v letu 2012 z njegovo uporabo tako v produktnih oglasih kot drugih korporativnih sporočilih, konsistentno komunicirala glavno poslanstvo, ustvarjati varnejšo prihodnost.

Poleg vsebinske konsistentnosti Zavarovalnica Triglav skrbi tudi za enoten in celovit izgled svojih komunikacijskih sporočil. Prenova celostne grafične podobe, ki je postala bolj dinamična in prilagodljiva, omogoča ureditev tekstovnih in likovnih elementov v enotno kompozicijo, ne glede na format ali obliko sporočila. Celostna grafična podoba je stalnica v vseh oglasnih sporočilih, ne glede na vsebino, medij ali državo in tako sledi strategiji monolitne strukture blagovne znamke Skupine Triglav.

Za večjo prepoznavnost družbeno odgovornih aktivnosti je Zavarovalnica Triglav v letu 2012 oblikovala logotip rožice, ki predstavlja družbeno odgovorne aktivnosti družbe in njenih zaposlenih.

Transparentnost predstavlja pomemben element v komuniciranju Zavarovalnice Triglav z vsemi deležniki, saj na osnovi slednje gradi zaupanje okolja, v katerem posluje. Ton komunikacije prilagaja času in ciljni skupini, vedno pa je odgovoren, zaupljiv in prijazen.

V prvi polovici leta je bilo oglaševanje v Zavarovalnici Triglav usmerjeno v avtomobilska zavarovanja. Oglaševalski akciji »Triglav nagrajuje varnost«, usmerjeni v najširšo skupino lastnikov avtomobilov, so sledile aktivnosti na področju avtomobilskih zavarovanj za mlade.

V letu 2012 je Zavarovalnica Triglav skozi oglaševalske akcije promovirala ne le svoje zavarovalne vrste, marveč storitve, ki jih nudi svojim zavarovancem. S svojimi oglasnimi sporočili »Kakor da se nič ni zgodilo« je ciljne javnosti opozarjala, da s sklenitvijo zavarovanja Zavarovalnica Triglav ne nudi le »izdelka«, temveč tudi paleto novih sodobnih storitev in prijaznih prodajnih poti, ki so v današnjem hitrem tempu vedno bolj pomembne.

Konec leta 2012 je Zavarovalnica Triglav na trg uvrstila novo storitev Triglav komplet, ki je prva in (za zdaj) edina na slovenskem tržišču, ki na preprost in pregleden način nagrajuje zvestobo zavarovancev in vseh, ki bodo to še postali. Komunikacijsko sporočilo je bilo jasno in enostavno: več boste zavarovali, več boste privarčevali. Da bi slovenski javnosti čim bolj preprosto in nazorno ponazorili, da je treba za več ugodnosti odkljukati več zavarovanj, je bil razpoznavni element kampanje in kompleta, rdeča kljukica.

Zavarovalnica Triglav je svoje storitve uspešno prilagodila sodobnim tehnologijam, temu pa so sledile tudi komunikacije, saj so razvili mobilno aplikacijo za prijavo škode, za opozarjanje pred točo, mobilno aplikacijo Letno poročilo 2011, mobilno aplikacijo Gorski vodnik (Očistimo gore) in za merjenje odnešenih smeti v dolino (Očistimo gore). Tako so že sredi leta zaznali pozitiven premik na elementu ugleda pri trditvi »Zavarovalnica Triglav je inovativna«.

Poleg eksterne javnosti Zavarovalnica Triglav skrbi tudi za interno javnost. Z aktivnostmi v okviru projekta Triglav.smo iščejo priložnosti za aktivnosti za boljše počutje zaposlenih, razvijajo svoje talente, krepijo kompetence, postajajo nosilci razvoja ter pravi ambasadorji znamke Triglav.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Nevtron & Company, d. o. o., Ljubljana
Za več informacij so vam na voljo pri Nevtron & Company, d. o. o., Ljubljana
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Nevtron & Company, d. o. o., Ljubljana? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MAT3, MATEJ BOŽIČ s.p.

Vipavska cesta 2c, 5270 Ajdovščina, Tel: 031 200 701
MAT3 Podjetje MAT3 Matej Božič s.p. je bilo ustanovljeno v letu 2013. Njihov cilj? Postati uspešno podjetje na področju servisa računalnikov, fotografiranja in izdelave spletnih ... Več
Zlati partner

3WAY d.o.o.

Štalčeva ulica 5, 1215 Medvode, Tel: 01 361 70 14
Podjetje 3WAY se ukvarja s prodajo 3D printerjev, 3D skenerjev in programskih paketov CAD/CAM/PLM. Poleg tega nudijo tudi storitve na področju 3D tehnologij. So popolna rešitev, ... Več
Zlati partner

Brown Bear Team (BBT)

Gmajna 16, 1236 Trzin, Tel: 01 5622665
POSLOVNA linija – najboljši računalniki posameznega proizvajalca Računalniki iz POSLOVNE linije so tisti, na katere se lahko zanesemo, saj gre za izdelke najvišje kakovosti ... Več

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več