Računalništvo, telefonija
29.05.2017 09:20

Deli z drugimi:

Share

Ohišje za OCP-Open Compute Project

Rittal ohišje za OCP
Rittal ohišje za OCP

Člani Facebook iniciative Open Compute Project (OCP) so se združili za reševanje različnih problemov – vjključno z omejevanjem porabe energije v velikih IT infrastrukturah. Zato delijo inovativne zasnove izdelkov za podatkovne centre. S tem ozadjem je Rittal na sejmu CeBIT 2017 v Hanovru v Nemčiji predstavil 12 V in 48 V DC OCP ohišja. Podjetje je izpostavilo ohišje Open19 na svoji stojnici v hali 4. Oba sistema uporabljata enosmerni tok za boljšo energetsko učinkovitost. Ponujajo tudi standardizirano, modularno konfiguracijo, pospešujejo čas dostave in imajo možnost izdelave po meri za boljšo prilagodljivost.


Okoli trije odstotki celotne porabe električne energije se trenutno porabijo za napajanje podatkovnih centrov – enega izmed najbolj naraščajočih porabnikov z vedno večjim vplivom na okolje in izpuste ogljika. V skladu z globalno iniciativo Global e-Sustainability Initiative (GeSI), se bo prispevek ICT k emisijam ogljikovega dioksida iz 1,3 odstotka iz leta 2002 povečal na 2,3 odstotka v letu 2020. Dodatni razlog za skrb: stroški delovanja velikih podatkovnih centrov so v veliki večini primerov povezani z napajalnimi sistemi.

Projekt Open Compute Project se je začel leta 2011 z namenom soočanja s temi izzivi. Cilj projekta je zmanjšati stroške delovanja in povečati učinkovitost podatkovnega centra.

Enosmerni tok za izboljšano energetsko učinkovitost

OCP je razvil nove, standardizirane okvire za cenovno ugodne in izjemno učinkovite informacijske platforme. To je uvajanje nove generacije podatkovnih centrov. Aktivne komponente v IT ohišjih ne potrebujejo ločenega lastnega adapterja za napajanje, ampak lahko uporabijo enosmerno napajanje (DC), ki je nameščeno v vgrajene uvodnice v ohišjih. To zmanjša porabo energije zaradi pretvorbe električne napetosti. IT komponente lahko uporabljate pri posebno visokih temperaturah, kar zahteva manj hlajenja.

“Rittal je že več let aktiven na področju Open Compute in predstavlja pomembno vlogo pri uvajanju inovacij – zmanjšanje porabe energije za nižje stroške in manj vpliva na okolje,” poudarja Jason Rylands, globalni direktor za podatkovne centre in rešitve Open Compute Solutions pri podjetju Rittal.

Rittal 12 V in 48 V DC OCP ohišja lahko vzpostavite hitro in enostavno. S širino 600 mm imajo 21″ ohišja veliko prostora za strežnike, stikala in opremo za shranjevanje podatkov.

Višje temperature delovanja in nižji stroški

Zasnova OCP močno zmanjša stroške porabe energije za hlajenje. Poraba električne energije se zmanjša z uporabo posebej zasnovane strojne opreme, ki vzdrži višje temperature, kot jih priporoča ASHRAE – the American Society of Heating, Refrigerating and Air-Conditioning Engineers. Ker potrebujejo manjše moči hlajenja, porabijo manj energije.

Do 12 kW moči se lahko odvede skozi ohišje pri 12 V OCP modelu – in še več pri 48 V različici. Obe ohišji sta majhni in predstavljata kompakten in izjemno učinkovit podatkovni center.

Standardizacija za pospeševanje procesa od načrtovanja do dostave

Dodatna prednost inovativne zasnove ohišij je standardizacija, nastavljivost in izdelava po meri. To podjetjem omogoča hitro vzpostavitev ali razširitev podatkovnih centrov.

Dodatna možnost: ohišje Open19

Ohišje Rittal Open19 je cenovno ugodna rešitev osnovana na 19″ tehnologiji. Predstavljena je bila na sejmu CeBIT v sklopu Rittal TS IT ohišja. Zasnova Open19 vključuje tudi DC enosmerno napajanje za strežnike. Pri DC OCP enotah je napajanje napeljano znotraj uvodnic v ohišju, pri tem modelu pa je enosmerno napajanje omogočeno s posebnim kablom priključenim na napajalne police.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem RITTAL d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri RITTAL d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem RITTAL d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MIT INFORMATIKA d.o.o.

Sveti Duh 274, 4220 Škofja loka, Tel: 04 281 31 00
Celovite ERP rešitve za podjetja MIT informatika je vodilni partner proizvodnih, gradbenih in storitvenih podjetij. Že 30 let svetujejo in implementirajo inovativne informacijske ... Več
Zlati partner

TIFT d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 10 20
Poslovni sistemi se že nekaj časa soočajo s procesom postopne digitalizacije naprav za pripravo, oblikovanje in izdelavo različnih dokumentov. Digitalni Hibridni Upravljalci Dokumentov ... Več

MITS d.o.o.

Butari 20a, 6272 Gračišče, Tel: 040 895 342
Bodite pozorni pri izbiri pravega ponudnika programskih rešitev za gostinstvo, hotelirstvo in druge storitvene dejavnosti. Večina ponuja le generične oblike rešitev, ki ne zadostujejo ... Več

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116
MVM SERVIS, spletne in grafične storitve, d. o. o. je podjetje, specializirano za celovito ponudbo kreativnih grafičnih rešitev na ključ. Od konkurence jih ločuje popolnoma lastna ... Več