Računalništvo, telefonija
03.08.2016 18:15

Deli z drugimi:

Share

Ohladite se in privarčujte kar 25% električne energije

Vam nagaja poletna vročina? Seveda, komu pa ne! Poletje je super, morje je super, visoke in nevzdržne temperature v mestu pa nam pošteno parajo živce. Ampak s klimo je treba "šparat", ker elektrika ni zastonj!
Ohladite se in privarčujte kar 25% električne energije
Ohladite se in privarčujte kar 25% električne energije

Že ko zjutraj zapustimo stanovanje, nas “kuha”, kaj šele v službi – še posebej, če se moramo obleči v uniformo ali poslovna oblačila. Potem nas obliva pot med kosilom, bog ne daj, da bi jedli kar koli težkega za želodec! In ko smo že obupana ožeta cunja, se vrnemo v razbeljen avtomobil in naposled v še bolj razbeljeno stanovanje. Ker s klimo je treba “šparat”, ker elektrika ni zastonj.


Ko stanovanje postane tropski akvarij

Kdo pride domov in vklopi klimo na maksimalno, ker se počuti kot v tropskem akvariju? Verjamemo, da to počne vsak ponosni imetnik klimatske naprave. Saj to je normalno – po napornem dnevu si pa ja zaželimo poštene ohladitve s prižgano klimo in s kozarcem ledene pijače (o tem, katera pijača je najprimernejša za ohladitev, pa kdaj drugič).

In potem pride položnica …

Ne lažimo si: klimatska naprava porabi precej električne energije. Še več pa je porabi, če se stanovanje ves dan “kuha”, potem pa ga mora klimatska naprava na hitro ohladiti na želeno temperaturo.

… Zato je prišla Melissa!

Melissa Climate je revolucionarna pametna naprava, ki nedvomno pripomore k dobremu počutju v vašem domu. Primerna je za upravljanje katere koli klimatske naprave, ki ima svoj daljinec.

Enostavna namestitev omogoča, da začnete uporabljati svojo klimatsko napravo na pameten način in pri tem privarčujete kar 25% električne energije!


Kako deluje Melissa Climate in zakaj privarčujem?

Kot verjetno veste, imamo na voljo veliko različnih vrst klimatskih naprav. Nekatere so del centralnega sistema ogrevanja. Te lahko upravljamo s termostatom. Obstaja pa še drugi sklop klimatskih naprav – to so tiste, ki jih upravljamo z daljinskim upravljalnikom.

Najbrž si niste želeli učne ure o klimatskih napravah, vendar potrpite še malo – prišli bomo do bistva. Da pa bo resnično jasno, o čem govorimo, moramo najprej pogledati, kako deluje daljinsko upravljanje klime (res na kratko, obljubim!).

Vsak gumb na daljinskem upravljalniku predstavlja eno od funckij klimatske naprave. Ko gumb pritisnete, daljinec pošlje infrardeče signale klimatski napravi. Ti signali oblikujejo edinstven vzorec, ki ga klimatska naprava prepozna in prilagodi svoje delovanje v skladu z nastavitvami.

Infrardeči signali so nevidni za človeško oko. Ker gre za vir svetlobe, ki mora doseči sprejemnik signala, lahko deluje samo, če je daljinec usmerjen proti klimi.

Torej – prišli smo do prvega pomembnega podatka! Daljinec deluje samo, če je usmerjen proti klimatski napravi. Če ni, lahko z njim počnete kar koli hočete, dosegli pa ne boste nič.

Tu je Melissa drugačna – ta pametna naprava je nameščena v istem prostoru kot klimatska naprava in omogoča upravljanje prek mobilne aplikacije. In to ne samo v stanovanju, temveč od koder koli. Melissa Climate tako predstavlja najboljšo izbiro:

  • nove klimatske naprave, ki jih lahko upravljate prek brezžične povezave, so neprimerljivo dražje,
  • napravo lahko namestite sami in prihranite pri stroških montaže,
  • Melissa vam omogoča stalen vpogled v podatke o temperaturi in vlažnosti v prostoru,
  • omogoča vam občuten prihranek pri električni energiji – kar 25%!

Kako pa Melissa ve, kdaj vklopiti hlajenje, da se lahko vrnem v svež in ohlajen dom?

Pametna aplikacija za iOS in Android omogoča prepoznavanje vaše lokacije in sporoči Melissi, da se bližate domu. Enako se zgodi tudi ob vašem odhodu iz stanovanja ali hiše – takrat Melissa prilagodi delovanje klimatske naprave in jo varčno upravlja.

Zadovoljne domače živali, starejši in otroci

Vemo, da domače živalice pogosto trpijo zaradi previsokih temperatur, kar močno vpliva na njihovo zdravje in dobro počutje. Podobno se dogaja tudi s starejšimi osebami, ki poletno vročino teže prenašajo, često se tudi njihovo zdravstveno stanje nekoliko poslabša, počutijo se brez energije in volje.

Melissa priskoči na pomoč – s pametnim upravljanjem klimatske naprave omogoča, da se v prostoru ohranja primerna temperatura.

Zagotovite si svojo pametno napravo Melissa Climate tukaj in končno uživajte vroče dni – s primerno ohlajenimi prostori.

Izkoristite ekskluzivno ponudbo na spletu in prihranite – poštnina je brezplačna!


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SPREJEMNIK.SI
Za več informacij so vam na voljo pri SPREJEMNIK.SI
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Logotip podjetja

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SPREJEMNIK.SI? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
O podjetju Si splet V podjetju Si splet d. o. o. od leta 2001 tržimo varnostne rešitve na področju informacijskih tehnologij. V letu 2003 smo pridobili ekskluzivno partnerstvo ... Več
Zlati partner

Sony Europe B.V., podružnica v Sloveniji

Dunajska cesta 156, 1000 Ljubljana, Tel: 01 888 8761
Sony Europe B.V. je multinacionalno podjetje za elektroniko s sedežem v Tokiu na Japonskem. V Evropi deluje prek svoje evropske podružnice Sony Europe B.V., ki je prisotna v več ... Več
Zlati partner

Enaa / Gambit trade d.o.o.

Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 437 63 33
Gambit trade d.o.o. je eno najstarejših in uspešnejših računalniških podjetij pri nas. S svojo inovativnostjo premikajo meje. Tako so že leta 1999 postavili tudi Enaa prvo spletno ... Več
Bronasti partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več