Računalništvo, telefonija
23.03.2017 13:31

Deli z drugimi:

Share

OTG USB ključki: 3-v-1 povezljivost

OTG (on-the-go) USB ključki s pomočjo OTG standarda omogočajo mobilnim napravam, da med seboj komunicirajo brez uporabe računalnika.
OTG (on-the-go) USB ključki s pomočjo OTG standarda omogočajo mobilnim napravam, da med seboj komunicirajo brez uporabe računalnika.

V zadnjih letih največji poudarek na tehnološkem področju dajemo povezljivosti. Vedno več naših naprav je povezanih preko spleta, vendar pa tudi v offline svetu obstajajo elegantne rešitve za lažjo povezljivost.


Tudi v offline svetu namreč ostaja pomembna optimizacija naprav in možnosti prenašanja datotek in podatkov in souporaba naprav. Rešitev so t.i. hub-i oz. zvezdišča, kamor vključujemo svoje naprave in ki nam tako pomagajo pri njihovi sinhronizaciji in souporabi.

Eden od takšnih zvezdišč so tudi OTG (on-the-go) USB ključki, ki s pomočjo OTG standarda omogočajo mobilnim napravam, da med seboj komunicirajo brez uporabe računalnika. Edina zahteva je, da ima vaša mobilna naprava omogočeno funkcijo OTG, kar pa pri večini novodobnih naprav ne bo omejitev. OTG standard omogoča:

  1. povezovanje USB-ja in zunanjega diska
  2. igranje igric na mobilnih naprav z uporabo pravega kontrolerja
  3. delo na mobilni napravi z uporabo tipkovnice in miške
  4. tiskanje neposredno z mobilne naprave
  5. ali pa npr. upravljanje DSLR kamere z mobilne naprave (deluje na Andriod mobilnih napravah)

Izberite svoj OTG USB ključek:

  • USB dual: z mikro USB in standardnim USB (npr. Andorid) priključkom
  • USB trio: z mikro USB, standardnim USB in iPhone priključkom

Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem IDENTIKS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri IDENTIKS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem IDENTIKS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MLACOM d.o.o.

Pot heroja Trtnika, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 500 87 75
Tehnologija se nezadržno razvija naprej. Za vogalom je vedno novo odkritje, ki lahko spremeni tako zasebna kot poslovna okolja. Eden največjih izumov je zagotovo računalnik, ki ... Več

MITS d.o.o.

Butari 20a, 6272 Gračišče, Tel: 040 895 342
Bodite pozorni pri izbiri pravega ponudnika programskih rešitev za gostinstvo, hotelirstvo in druge storitvene dejavnosti. Večina ponuja le generične oblike rešitev, ki ne zadostujejo ... Več
Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več
Srebrni partner

VERLAG DASHOFER d.o.o.

Dunajska cesta 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 434 55 90
Založba Verlag Dashöfer je v Sloveniji prisotna že 15 let. V založbi svetujejo podjetjem na njihovi poslovni poti: ponujajo aktualne in preverjene informacije ter kakovostno svetovanje ... Več