Računalništvo, telefonija
11.03.2017 23:45
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pametna kljuka, ki nadzira kdo vstopa skozi vaša vrata

Pametna kljuka, ki nadzira kdo vstopa skozi vaša vrata
Pametna kljuka, ki nadzira kdo vstopa skozi vaša vrata

Kljuke na vratih so v uporabi že stotine let. Zdaj pa je eden od najbolj preprostih mehanizmov doživel preporod in stopil na digitalno pot. Kljuke so postale visokotehnološki in pametne. Pametne elektronske kljuke se znajo povezati v oblak, odkleniti na daljavo preko mobilnega telefona in uporabnika obvestiti, kdo je vstopil skozi vrata. Poleg tega pa so elektronske kljuke tudi enostavne za vzdrževanje in v primerjavi z običajnimi tudi precej bolj varne.


Eno najboljših rešitev na tem področju predstavlja pametna kljuka XS4 ONE uveljavljene znamke SALTO, ki je poznano po razvoju elektronskih sistemov za nadzor dostopa, kot so na primer pametne ključavnice. Za izdelke znamke SALTO je značilen eleganten dizajn in nova pametna kljuka z oznako XS4 ONE nadaljuje tradicijo. Odlikuje jo kompaktnost v kombinaciji z minimalistično LED estetiko, s svojim sodobnim videzom pa dopolnjuje preostali domači ali pisarniški ambient, odvisno od tega kje najde svoj dom. V praksi pa gre za idealno rešitev za vsaka vrata, ki potrebujejo nadzor dostopa, njena namestitev pa je še bolj enostavna, kot pri njeni predhodnici.

Nova platforma XS4 ONE je evolucija originalnega modela. Na voljo je v dveh barvah in je del inovativne SALTO XS4 2.0 platforme, ki nudi širok nabor celovitih in raznovrstnih izdelkov za nadzora dostopa za različne sektorje, od običajnih pisarn, letališč in vladnih poslopij, do zdravstvenih, izobraževalnih in drugih javnih institucij. Kljuka SALTO XS4 One je glede na prejšnjo različico pridobila nekaj fleksibilnosti in učinkovitosti. XS4 platforma je neprimerljiva v svoji vsestranskosti, saj je primerna za praktično vse vrste vrat in omogoča uporabo različnih tehnologij na eni platformi. Vse programske nadgradnje ključavnic potekajo brezžično, komunikacija različnih naprav s sistemom SALTO pa poteka po zavarovani, šifrirani povezavi. Kombinacije, ki jih nudi sistem, omogočajo nastavitve po meri uporabnika in mu zagotavljajo varnost, udobje, prilagodljivost in stroškovno učinkovitost.

XS4 One vključuje napredno brezžično tehnologijo, ki omogoča konfiguriranje vašega lastnega načrta dostopov in z enim samim klikom miške nadzira in upravlja vašo celotno infrastrukturo. Tako med drugim v realnem času omogoča spreminjanje in brisanje pravic dostopa, prenašanje informacij iz posameznih kljuk ter pregled stanja baterij. Sistem pa deluje nemoteno tudi, če se radijska povezava prekine ali pokvari, za kar poskrbi Tudi če je radijska povezava prekinjena ali če se pokvari, bo sistem deloval naprej, saj omrežje kljuk ostane aktivno s pomočjo SALTO-vega posebnega virtualnega omrežja (SVN).

Z XS4 ONE in preostalimi sistemi družine XS4 2.0, je zdaj mogoče, da integrirate zahteve fizične varnosti preko omrežnih ključavnic in spletnih čitalcev, kar vam v realnem času omogoči nadzor dostopa za praktično vsa vrata v vašem objektu. Inovativna brezžična tehnologija namreč samostojnim kljukam omogoča, da berejo, prejemajo in zapisujejo informacije preko operativnih pametnih kartic, ki podatke zbirajo na posameznih točkah dostopa razvrščenih po stavbi, oziroma objektu.

Z velikim številom modelov, se elektronske kljuke XS4 ujamejo s praktično vsemi vrati, tudi tistimi z ozkim okvirjem. Prav tako so primerne za požarna vrata in zasilne izhode. SALTO izdelke sicer uporablja že več kot 15 milijonov ljudi v 90 državah, omogočajo pa jim popoln nadzor nad dostopom (kdo, kdaj in kje).

Cena pametne kljuke XS4 ONE se začne pri dobrih 400 evrih za ena vrata, izdelek pa je že na zalogi pri slovenskemu zastopniku znamke SALTO, podjetju Vovko.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MAT3, MATEJ BOŽIČ s.p.

Vipavska cesta 2c, 5270 Ajdovščina, Tel: 031 200 701
MAT3 Podjetje MAT3 Matej Božič s.p. je bilo ustanovljeno v letu 2013. Njihov cilj? Postati uspešno podjetje na področju servisa računalnikov, fotografiranja in izdelave spletnih ... Več
Zlati partner

DOMINATUS d.o.o.

Ob potoku 40, 1000 Ljubljana, Tel: 041 225 685
Danes je za posel ključno, da vašo spletno stran najde Googlov iskalnik, saj velika večina informacije poišče prav s pomočjo Googlovega iskalnika. Zato je ključnega pomena, da ... Več

STUDIO GRAFFIT d.o.o.

Podutiška cesta 92, 1000 Ljubljana, Tel: 01 510 35 70
Studio Graffit Uspešno promocijo podjetja lahko izvedemo na več načinov, preko medijev, spletne strani ali s širjenjem blagovne znamke. Obstaja tudi lažji in bolj praktični ... Več
Zlati partner

MICROSOFT d.o.o.

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 01 584 61 11
Slovenska podružnica Microsofta je bila ustanovljena leta 1994 z željo, da bi tudi slovenskemu trgu ponudili inovativno programsko opremo. Od začetkov, ko so bili v podjetju zaposleni ... Več