Računalništvo, telefonija
12.08.2016 17:52

Deli z drugimi:

Share

Pametna očala Epson Moverio poskrbela za izkušnjo nadgrajene resničnosti na dirki F1 v Silverstonu

Gostje ekipe MERCEDES AMG PETRONAS Formula OneTM so bili preko pametnih očal deležni več kot le dirke za Veliko nagrado Velike Britanije.
Pametna očala Epson Moverio poskrbela za izkušnjo nadgrajene resničnosti na dirki F1 v Silverstonu
Pametna očala Epson Moverio poskrbela za izkušnjo nadgrajene resničnosti na dirki F1 v Silverstonu

Gostje ekipe prvakov v formuli 1, ekipe MERCEDES AMG PETRONAS, so bili na dirki v Silverstonu po zaslugi partnerja Epson in njegovih pametnih očal Moverio deležni edinstvene izkušnje nadgrajene resničnosti. VIP gostom dirke za Veliko nagrado Velike Britanije so očala prikazovala tudi popolno delo ekipe v garažah in v t. i. živčnem središču – na nadzornem pultu ob stezi.

Pametna očala Moverio, ki so jih nosili gostje, so prikazovala vrsto naprednih vsebin o bolidih, voznikih, ekipi, dirkališču, vključno z video posnetki v živo, dogajanjem na družabnih omrežjih in dirkaško statistiko. S tem so gostitelji bistveno nadgradili tradicionalen ogled garaž, saj so se vsebine gostom v projicirani sliki velikega formata prikazovale neposredno pred očmi.

Epsonova pametna očala Moverio nadaljujejo filozofijo proizvajalca o razvoju učinkovitih, kompaktnih in natančnih tehnologij, njihova raba pa je primerna na številnih področjih: v športu, proizvodnji, industriji zabave, zdravstvu in drugje. Očala Moverio uporabnikom omogočajo, da poleg okolice spremljajo tudi na leče projicirane vsebine.

Na dirki v Silverstonu so si gostje tako lahko podrobno, v počasnem posnetku, ogledali delo mehanikov ob postanku v boksih ter vloge inženirjev na nadzornem pultu. Senzorji gibanja v očalih Moverio BT-200 so nosilcem omogočili upravljanje vsebin z gestami in prikaz številnih kontekstualnih vsebin, vključno s pogledom v drobovje bolida Mercedes F1 W07 Hybrid.


Valerie Riffaud-Cangelosi, vodja razvoja poslovanja novih področij v družbi Epson, je povedala: “Epsonovi visoko zmogljivi, lahki, kompaktni, natančni in energijsko varčni izdelki so idealna izbira za ekipo MERCEDES AMG PETRONAS Formula OneTM. Očala Moverio omogočajo prenos vsebinsko zelo bogate zgodbe uporabnikom, takšne, ki je ljubitelji F1 še niso doživeli. Nadgrajena resničnost bistveno izboljša uporabniško izkušnjo na in ob dirkališču.”


Victoria Vowles, direktorica marketinga v ekipi MERCEDES AMG PETRONAS Formula OneTM, je dodala: “Navdušeni smo nad rezultati partnerstva, ki smo jih pretekli vikend prikazali v Silverstonu. Epson je s pametnimi očali Moverio letvico postavil resnično visoko, postala so ključno orodje pri zagotavljanju bogate in pomenljive izkušnje naših gostov. Ekipa MERCEDES AMG PETRONAS je vodilno moštvo v prvenstvu F1, s temi edinstvenimi in inovativnimi Epsonovimi rešitvami pa želimo biti drugačni in boljši tudi ob dirkališču.”

Epson je marca na sejmu Mobile World Congress predstavil naslednjo generacijo pametnih očal Moverio, model BT-300, ki bo izkušnjo nadgrajene in obogatene resničnosti še izboljšal. Očala, ki premorejo vrhunski zaslon najnovejše tehnologije silicijevih organiskih diod LED (si-OLED), dosegajo okoli petino boljšo svetilnost v primerjavi z modelom BT-200, obenem pa so tudi najlažja prosojna pametna očala na tržišču. Prav optična prosojnost projicirane vsebine postavlja nove standarde na področju pametnih očal, izboljšane zmogljivosti prikaza pa naredijo ta očala primerna za rabo v najrazličnejše poslovne namene.

Obisk garaže ekipe formule 1 z očali Moverio so v ekipi MERCEDES AMG PETRONAS prvič uporabili že na letošnji prvi dirki sezone v Melbournu, do konca leta pa bodo gostje omenjene ekipe nadgrajene izkušnje F1 deležni na vseh dirkah sezone, jeseni tudi z novo predstavljenim modelom očal BT-300.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem AVTERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri AVTERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem AVTERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

KONCERN ENA d.o.o.

Koroška cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 891 95 40
Podjetje IN.PU.T., prodaja računalniške opreme, Tadej Pucelj, s.p. je začelo poslovati v letu 2003,kot internetna trgovina (www.in-put.com) z računalniško opremo. V zadnjih letih ... Več
Zlati partner

BROTHER CEE GmbH

Glavna cesta 46, 4202 Naklo, Tel: 030 600 474
Dejavni so v 28 državah, Brotherjevi izdelki pa so na voljo v več kot 100 državah.  Od ustanovitve korporacije leta 1934 si prizadevajo, da bi ideje prenesli v prakso z ustvarjanjem ... Več
Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Podjetje Vibor z unikatnim pristopom že od leta 1993 zagotavlja neprekinjeno podporo celotni organizaciji z zanesljivo opremo ter rešitvami, ki poenostavljajo in povezujejo delovne ... Več

Računalniške storitve mITch, Mitja Mihelič s.p.

Čolnarska ulica 3, 1310 Ribnica, Tel: 05 125 8575, 051 258 575
Ali vaše podjetje potrebuje oddelek za IT? Nekoč dostopne le za velike korporacije, danes so IT funkcije na voljo podjetjem vseh velikosti po zaslugi računalništva v oblaku in ... Več